• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwcowe mamy 2020

Będziesz musiała dbać żeby nie mieć zaparć bo niestety mogo się one znów pojawiać/wyjść. A jakby nie znikły to jakaś maść ściągająca i diosmina w dużej dawce przez krótki czas ale tu musisz poradzić się lekarza co można stosować bo z diosminą to raczej trzeba będzie poczekać. Też się tego bardzo obawiam i mam nadzieję że mi się to nie przydarzy ale słyszałam też że nawet poród może spowodować że wyjdą [emoji58]
Ja po pierwszej ciąży mordowałam się z hemoroidami chyba z 3 miesiące bo wszystko że mnie wyszło przy porodzie, żadne czopki mi nie pomagały, w końcu trafiłam na ziołowe tabletki i po 2 tygodniach mi pomogły.

reklama
Wiecie czemu lubię internetowe fora? Bo bez skrępowania można podzielić się bardzo wstydliwymi problemami i zapytać o złote rady...🙄słyszałam, że to się zdarza w ciąży, ale myślałam, że główną przyczyną są zaparcia....ja miałam dosłownie kilka dni przez cała ciążę, kiedy miałam problem z "twardzielem"....no ale do brzegu. Siedzę sobie wygodnie przed tv i czuję jakiś dyskomfort w dupowatych okolicach....idę więc do słynnej świątyni intymności....lustereczko powiedz przecie....i bam! 😨 HEMOROIDY ....załamka. Na koniec ciąży wylazły, czy któraś ma /miała z nimi problem w 1szej ciąży? jest szansa, ze po porodzie to się cofnie/wchłonie? okropieństwo!😣
Na zaparcia polecam wywar ze suszonych śliwek na czczo, mi bardzo pomagało 😊 w co nie pomogło to gin mi syrop zapisał i to pomogło.
Co do hemoroidów, sama osobiście nie mam tego problemu ale przyjaciółka miała i wiem, że po porodzie jej się wchłonęły więc spokojnie 😊 każdy mądry poradnik, który czytałam mówi to samo.

Dziś w nocy myślałam, że Mała już z nami będzie chciała być, miednica mnie bolała, że się okręcić nie mogłam, do toalety parę metrów ujść nie mogłam tak mnie wszystko bolało, przyszedł ranek - ból zelżał a młoda wciąż w brzuszku 😭.

Wiecie czemu lubię internetowe fora? Bo bez skrępowania można podzielić się bardzo wstydliwymi problemami i zapytać o złote rady...🙄słyszałam, że to się zdarza w ciąży, ale myślałam, że główną przyczyną są zaparcia....ja miałam dosłownie kilka dni przez cała ciążę, kiedy miałam problem z "twardzielem"....no ale do brzegu. Siedzę sobie wygodnie przed tv i czuję jakiś dyskomfort w dupowatych okolicach....idę więc do słynnej świątyni intymności....lustereczko powiedz przecie....i bam! 😨 HEMOROIDY ....załamka. Na koniec ciąży wylazły, czy któraś ma /miała z nimi problem w 1szej ciąży? jest szansa, ze po porodzie to się cofnie/wchłonie? okropieństwo!😣
Słoneczko no niestety one się pojawiają. Kup sobie posterisan czopki chyba szybciej działają. I niestety zapracia w tym nie pomagają... naczynia krwionosne są słabe i wystarczy dwa dni zastoju i już gotowe. Ja niestety miałam 2 miesiące temu, a jeden dzień tylko zaparcia.
Nie chcę Was straszyć, ale po porodzie sn mogą wyjść, bo chodzi o to parcie przy porodzie i naczynia nie wytrzymują :(. Ale szybko to mija i leki działają.

Jak się czujecie dziewczynki? Ja wczoraj wieczorem miałam przepowiadające co 7 minut , przez pół h... także poród już tuż tuż... ale jak mówiłam do młodego do 22.06 musi siedzieć ;).

Mam też chicco 4w1 🥰🥰🥰 jej jakie to cudo..
@Doriis Jak Wam w domku?
A reszta mamuś na terminie jak Wy tam? Jakiś maluszek w nocy postanowił wyskoczyć? Czy raczej wszystkie grzecznie siedzą w brzuszkach :).

Miłej niedzieli

Słoneczko no niestety one się pojawiają. Kup sobie posterisan czopki chyba szybciej działają. I niestety zapracia w tym nie pomagają... naczynia krwionosne są słabe i wystarczy dwa dni zastoju i już gotowe. Ja niestety miałam 2 miesiące temu, a jeden dzień tylko zaparcia.
Nie chcę Was straszyć, ale po porodzie sn mogą wyjść, bo chodzi o to parcie przy porodzie i naczynia nie wytrzymują :(. Ale szybko to mija i leki działają.

Jak się czujecie dziewczynki? Ja wczoraj wieczorem miałam przepowiadające co 7 minut , przez pół h... także poród już tuż tuż... ale jak mówiłam do młodego do 22.06 musi siedzieć ;).

Mam też chicco 4w1 🥰🥰🥰 jej jakie to cudo..
@Doriis Jak Wam w domku?
A reszta mamuś na terminie jak Wy tam? Jakiś maluszek w nocy postanowił wyskoczyć? Czy raczej wszystkie grzecznie siedzą w brzuszkach :).

Miłej niedzieli
Ja w szpitalu. Skórcze wczoraj przeszły i nie mam żadnych ale na kontroli okazało się dziś że są złe przepływy pempowinowe. Czekam aż przyjedzie moja położna i mam podobno dziś rodzić chociaż nie wiem jak skoro nie mam skórczy, rozwarcie na jeden palec itp. A tu mówią że dziś mam urodzić.

Ja w szpitalu. Skórcze wczoraj przeszły i nie mam żadnych ale na kontroli okazało się dziś że są złe przepływy pempowinowe. Czekam aż przyjedzie moja położna i mam podobno dziś rodzić chociaż nie wiem jak skoro nie mam skórczy, rozwarcie na jeden palec itp. A tu mówią że dziś mam urodzić.
Prawdopodobne że cc będą chcieli ci zrobić. Albo założą ci balonik . Chociaż nie wiem czy aż tak zaryzykują, skoro są problemy.

My dziś już lepiej się czujemy. Młody na mnie wisi ,ciągle się przytula ❤ jestem taka szczęśliwa.

Pieseł nie zostawia nas na krok , gdy Oli zaczął płakać mężowi na rękach to sunia nawet zaczęła szczekać na niego i szybko do dziecka chciała się dostać aby sprawdzić czy nic się nie dzieje 🐕🐕

Wczoraj miałam doła jakiegoś, ale dziś jakoś lepiej się czuje :)

@Nerwicówka35 Jak tam u Ciebie? Jak twoje skurcze ?

@sariska ja mówię że do ściągnięcia szwów później będzie już tylko lepiej . Ściągnięcie mam na 04.06 . :) Czekam jeszcze tylko na telefon od położnej

@reja87 no to trzymam kciuki za Was :). I daj znać co tam z Tobą.
@Doriis supcio, że już w domku i dajecie radę:). I że syncio przytulas:). A sunia fajnie, że taki instynkt ma :). Ja ciekawa jestem jak te moje łobuzy zareagują na małego.

Ja dziś walizkę pakuje do szpitala, bo coś mi się zdaje, że tym razem nie przenoszę;). Choć mi ciężkawo wolałabym by jednak był o czasie ;)

@Doriis supcio, że już w domku i dajecie radę:). I że syncio przytulas:). A sunia fajnie, że taki instynkt ma :). Ja ciekawa jestem jak te moje łobuzy zareagują na małego.

Ja dziś walizkę pakuje do szpitala, bo coś mi się zdaje, że tym razem nie przenoszę;). Choć mi ciężkawo wolałabym by jednak był o czasie ;)
Wody odeszły, skyrcze są, tętno na granicy, szyjke ręcznie co chwila rozwierają. Wszystko zniosę ale nie to grzebanie

Jakie masz objawy? Skąd przeczucie, że urodzisz wcześniej? Pytam, bo żaden z moich porodów nie zaczął się normalnie, a tym razem wolałabym zdążyć na CC przed rozpoczęciem akcji porodowej, bo nie mogę urodzić sn i później robi się nerwowo. Ja póki co wszelkie skurcze, twardnienie brzucha i pobolewania zrzucam na karb końcówki ciąży, ale nie wiem czy nie jestem zbyt dobrej myśli😐

Ostatnia edycja:
@Doriis alee fajnie :) gratulacje! aż pozazdrościłam i ja.

Powiedzcie mi proszę co dla Was jest skurczem przepowiadającym... bo ja generalnie nie mam bóli takich jak przy miesiączce, oprócz bólów w pachwinach i tu naprawdę nisko. ale boli mnie np. jak wstaję rano z łóżka, albo dłużej leżę i wstanę. Natomiast często zdarzają się twardnienia brzucha. W nocy to co chwilę prawie ale to nie boli raczej ciągnie, tylko tak dziwnie jak masz z kamienia brzuch nagle. To są skurcze przepowiadające czy co to jest?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry