reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Brak jednostek w jakich oznaczono poziom estradiolu nie pozwala na pełną jego ocenę. Duża liczba pęcherzyków uzyskana po stymulacji jajników zwiększa ilość wydzielanego przez ten narząd hormonu – estradiolu, który może mieć niekorzystny wpływ na prawidłowe zagnieżdżenie się w niej zarodka. Dlatego często w takich wypadkach zaleca się zamrożenie wszystkich zarodków i wykonanie transferu w cyklu naturalnym bez stymulacji, Takie postępowanie dodatkowo zmniejsza, a nawet całkowicie eliminuje ryzyko przestymulowania.

reklama
Wydaje mi się to niemożliwe bo w takim przypadku żaden świeży transfer nie miałby szans się udać. Po stymulacji zawsze estradiol jest powyżej 400 i w tysiącach idzie. Chyba ze masz w innych jednostkach
Oni pisza ze w przypadku siwezego transferu jest inaczej i nie ma takiego znaczenia jak przy crio...

Kluczowa jest grubość endonetrium a nie estradiol z krwi. A co do wysokości się nie znam. Jak pokazuje na II dążę cyklu to chyba jest ok:-) 200-300 jest na jeden pęcherzyk w czasie stymulacji. @annemarie wiecej wie na ten temat zapewne:-)
No wg widelek to ta ostatania faza cyklu czyli 1 trymestr ciąży... zpanikowalam teraz - no ale on mi odpisal ze jest ok i ze widelki to od 150 - do 400 kuzwa nie umiem skopiować nawet tej odpowiedzi ;) no i dodał mi jedna tabletke więcej wcześniej miałam 1 - 1 - 2 a teraz mi napisał 2 - 1 - 2, ja tez zawsze myslalam ze grubość endo najwazniejesza i czy jest sluz - dzisiaj zrobiłam mocz i jest napisane ze w moczu dość poro sluzu…

A jaka w tym roznica ? Przecież hormony nie odróżniają w jakim cyklu sa wydzielane. Zerkałam jakie miała Necia to tez 2250. Może masz rzeczywiście inna jednostkę i jak się pomnoży to Twoje 156 to może jest 1560 albo i więcej

156,30 PG/NL przecież wkleiłam zdjecie. To co wkleiłam to sa wypowiedzi z forum novum wiec oni chyba sie nie myla? JPRDL jak człowiek za dużo wie to jeszcze gozej ja tez nigdy nie robiłam przed crio estradolu tylko prog a teraz mi kazal to zrobila i napisał ze jest ok... teraz mam glowe nabita - jutro zobaczymy jakie endometrium będzie ...

reklama
Dziewczyny trochę mocno krwawie jak w 1 dniu miesiąc u uważacie ze to normalne?
Za pierwszym razem tak nie miałam i zaczynam się martwić 😔

Do góry