reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

😭 😭 😭 jade dzisiaj jak na sciecie do kliniki 😢😢😢 jestem przerazona tym estriadolem - w poprzednim cyklu jak bylam u swojego gina to miałam endometrium na 11 mm i tak zachwalal - co ze mna nie tak? A jajniki mnie tak dziwnie bola i czuje się tam taka jakby pelna… jeszcze transferu nie było a ja już nie mam do tego sily;( do tego biegam codziennie żeby ukrwic macice - no tylko niedziele odpuscilam. Nie wiem już komu ufac - NAPEWNO nie sobie !!!!
Przecież pisałaś wczoraj że faktycznie ten estradiol nie jest ważny a dziś już jesteś przerażona? Wyluzuj trochę, bo to nie jest powód do zmartwień akurat..

reklama
Pierwsza procedura jakieś 4 lata temu, nie pamiętam dokładnie ile komórek ale 4 blastki z tego były, obstawiam że chyba 6 komórek. Druga procedura 6 pęcherzyków, 4 nadające się do zapłodnienia komórki, przetrwaly dwie blaski. I teraz 5 pęcherzyków, 4 nadające się komórki, w efekcie dwie blastki.

Aha.. Rozumiem...
A ja głupia niepotrzebnie chyba panikowałam ze mam 9 pęcherzyków 🤦‍♀️
No ale jutro się okaże bo w sumie nie jestem pewna że było ich 9...

Aha.. Rozumiem...
A ja głupia niepotrzebnie chyba panikowałam ze mam 9 pęcherzyków 🤦‍♀️
No ale jutro się okaże bo w sumie nie jestem pewna że było ich 9...
Czyli u mnie już od początku szału nie było, przy tej stymulacji myślałam że będzie dużo bo mi tak brzuch napęczniał i co chwilę musiałam siku, ale okazało się że jednak nie. Jak to się mówi, wystarczy jeden odpowiedni zarodek w odpowiednim czasie, ale nie oszukujemy się więcej komórek=więcej blastusiów, więcej blastusiów=więcej transferów, a więcej transferów to większe szanse.

Przecież pisałaś wczoraj że faktycznie ten estradiol nie jest ważny a dziś już jesteś przerażona? Wyluzuj trochę, bo to nie jest powód do zmartwień akurat..
Ale to było wczoraj, dziś jest dziś 😂😂😂. Jak z zapomniała pewnie co wczoraj ustaliła 😜. A ja mam coś za dobry humor, aż podejrzane 🤔🤔🤔
Takie cuś mnie dziś rozwaliło 😂😂😂
Screenshot_20200709-112818.png

reklama
mysle ze sie udalo. Skoro wyszła druga krecha. A betę dziś możesz też zrobic chyba jeszcze?
Jutro jadę do kliniki na betę, w sumie się nie dopytywalam ale wydaje mi się że w Niemczech raczej nie zrobią mi bety tak o poza gabinetami lekarskimi.
Nawet jak będzie pozytywna to i tak będzie dopiero początek szczęścia, bo naturalnie byłam już 4 razy w ciąży, z ivf jeszcze nie.

Do góry