reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wczesna ciąża

Ciężko coś powiedzieć bo na dwoje babka wróżyła.
Ja niestety przy plamieniach zawsze miałam poronienia. Ale są tutaj dziewczyny co plamily i wszystko było dobrze. Tak wiec dopóki się samo nie wyklaruje to ciężko coś powiedzieć...

reklama
Ja plamiłam 3 razy. Pierwszy raz w 6 tc. Trwało to 1 dzień po przyjeździe na IP powiedzieli że ok że to normalne objawy ciąży. Potem 6w4d zostałam na odziale poronienie zagrażające plamiłam 4 dni brałam duphaston wyszłam ze szpitala bo plamienia ustały po czym jeden dzień normalnie i dwa dni po wyjściu ze szpitala znowu plamienie. Aktualnie 33tc :)

Hej, trafiłam do szpitala w 8tc z krwawieniem. 2 tygodnie wcześniej w 6 miałam plamienia i od tamtego czasu przyjmowałam leki na podtrzymanie. W szpitalu rozpoznanie ciąża zagrożona poronieniem, leżałam 4 dni na szczęście serduszko biło ale miałam się oszczędzać. Przeszłam na L4, leżałam do 16tc i tak długo przyjmowałam leki, dużo leków.. Dziś już 39tc I czekam na ten dzień. :) musisz być dobrej myśli, a beta nie zawsze wysoka, ważne że przyrasta tyle ile powinna :)
Powodzenia :) :)

reklama
Czesc dziewczyny, jestem tu nowa. Mam taki problem, ponieważ jestem w ciazy. Trafiłam do szpitala z powodu małych plamien, okres miałam 28 czerwca więc ciąża powinna mieć ponad 7 tygodni. Na usg lekarze mówia ze jest to 5 tydzień i 3 dni. Mówią że mogłam zajsc w ciaze później, mam nieregularne cykle miesiączkowe i że to ciąża wczesna.
A więc dowiedziałam się że nie widać jeszcze zarodka, strasza mnie ze ciąża może się źle rozwijac i w końcu poronie. Wczoraj wyszłam do domu, ponieważ plamienia ustały, było w porządku, dostałam leki, leżałam, nic nie robilam. A dzisiaj znowu trafiłam do szpitala bo zobaczyłam że plamie i Pani doktor powiedziała żebym się nie cieszyła bo ta ciąża się nie rozwija, okropna i nieprzyjemna Pani doktor. Nie wiem czy to normalne, czy naprawdę coś jest nie tak? Każdy mówi co innego, jedni mówią że to za wcześnie i że będzie dobrze a drudzy że z ciążą jest źle. Jak to u was było?
A ja ci powiem że wszystko może być w porządku, mogła ci się owulacja przesunąć i mogłaś mieć dużo później owulację niż powinno, także nic nie przesądza , bądź dobrej myśli. Może za tydzień będzie już coś więcej widać na USG. Trzymam kciuki

Do góry