reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majowe mamy 2021

Tez mam ten pakiet . Posłuchaj ja tez zrobilam test 21 sierpnia i mialam taka kreskę. Zdj dołączam to był mój pierwszy test. Mam wszystko wpisane w aplikacji. Za trzy dni powtórzyłam i miałam dwie grube kreski. Teraz myślę że Ty jesteś w 6 tyg ciąży a nie w 5. Tydzień przede mną miałaś owulacje. U mnie był stosunek 8 sierpnia a u Ciebie 1. Robiłaś betę po 72h ?
Test z 21 sierpnia. Drugiego testu nie robiłam, bo jeszcze się nie spotkałam z tym żeby test kłamał. Poza tym 28 sierpnia beta 6300 to raczej ciąża jak złoto.
IMG_20200904_102016.jpeg

reklama
Witam się i ja :biggrin2:
Obserwuję ten wątek od początku i miałam się nie witać jeszcze, ponieważ jestem po 2 stratach i miałam zwyczajnie opory czy dołączyć czy nie... Ale widzę tyle tematów, które mnie interesują, że jednak przełamię się 🙂
Termin wg ostatniej miesiączki (25.07) mam na 1 maja. Jestem już po pierwszej wizycie - pecherzyk 1,14 cm, cialko zolte w srodku i obok bylo juz widac cos malenkiego 🥰
Moja ciąża jest wspomagana zastrzykami Clexane, Acardem i ze wzgledu na stan zapalny tarczycy - guzki i niedoczynnosc - Euthyroxem. Od razu jak zaszlam w ciaze TSH zaczelo rosnac, dlatego mam zwiekszona dawke. Dziewczyny, ktore macie problem z tarczyca, badzcie czujne... robcie jak najczesciej badania kontrolne...
Mam juz duzego synka, ma juz 12 lat. W ciazy z nim nie mialam zadnych problemow. Teraz zamarzylo mi sie dzieciatko i nic nie jest proste... Rok temu zaszlam w ciaze, jednak okazalo sie, ze jest to puste jajo. Kolejna ciaza rozwijala sie prawidlowo, bilo serduszko, jednak w 10 tygodniu dowiedzialam sie ze juz nie bije... Dlatego bardzo drżę o to co bedzie tym razem. Jednak mam nadzieje, ze leczenie bedzie trafione i tym razem wszystko zakonczy sie sukcesem 🙂
Ale sie rozpisalam 😂

Ostatnia edycja:
Test z 21 sierpnia. Drugiego testu nie robiłam, bo jeszcze się nie spotkałam z tym żeby test kłamał. Poza tym 28 sierpnia beta 6300 to raczej ciąża jak złoto.Zobacz załącznik 1172031
Jesteś w ciąży i się tego trzymaj, poważnie pójdź wcześniej do kogoś innego i sprawdź czy pokazało się serduszko bo czekając 3tyg będziesz się tylko gorzej zamartwiać a zobaczysz że wszystko będzie dobrze

Jeden pęcherzyk był w macicy ;) ale nie ukrywam, że bardzo bym chciała. Może w następnej ciąży🙉 ale w rodzinie od strony mamy, mam 3 pary bliźniąt, w tym dwie jednojajowe ;)
Szaleństwo :) ja kiedyś chciałam bliźniaki, ale po moim jednym już wiem, że chyba z bliźniakami bym nie dała rady, no chybya, żeby były mniej wymagające bo ten mój to ciągle potrzebuje uwagi.

Obserwuję ten wątek od początku i miałam się nie witać jeszcze, ponieważ jestem po 2 stratach i miałam zwyczajnie opory czy dołączyć czy nie... Ale widzę tyle tematów, które mnie interesują, że jednak przełamię się 🙂
Termin wg ostatniej miesiączki (25.07) mam na 1 maja. Jestem już po pierwszej wizycie - pecherzyk 1,14 cm, cialko zolte w srodku i obok bylo juz widac cos malenkiego 🥰
Moja ciąża jest wspomagana zastrzykami Clexane, Acardem i ze wzgledu na stan zapalny tarczycy - guzki i niedoczynm
Witamy i życzymy nudnych już teraz 8 miesięcy ;)

Moja ciąża jest wspomagana zastrzykami Clexane, Acardem i ze wzgledu na stan zapalny tarczycy - guzki i niedoczynm
Hej mamy bardzo podobnie, ja ostatnia msc 26.07 . Kiedy wybierasz się na drugą wizytę? ❤

reklama
Kurcze, temp mi spadła ;/ w dzień 36.1, 36.4 ;( to niedobrze, prawda? A tak przez ostatnie dwa tyg miałam ok37.
Martynka, ja mialam podwyzszona temperature jakies 2 tygodnie, potem zeszla, ale w usg wszystko ok 🙂 Czytalam gdzies, ze podwyzszona temperatura to objaw wczesnej ciazy i utrzymuje sie 2-3 tygodnie, takze nie ma sie czym martwic 😊

Do góry