reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
U mnie libido spadło poniżej zera. Do tego mam zakaz od ginekologa i szczerze mówiąc na rękę mi. Żal mi M., ale naprawdę nawet gdybym mogła, to nie jestem w stanie się przemóc. Muli mnie większość dnia, jak tu żyć, a co dopiero współżyć...

Co do prawa pracy: to tak, można teoretycznie walczyć z nieprzedłużeniem umowy na czas nieokreślony z uwagi na dyskryminację. Z drugiej strony; jest covid, co pracodawcy po pracowniku, który przez dajmy na to kolejne 1.5 roku będzie nieobecny? Nie mówię, że to jest fair. Patrzę po prostu na to z prawniczego punktu widzenia.

Dziewczyny jak u Was z przytulankami?
Moje libido chyba zasnęło 😔🙄
Od 6 tygodnia było mi niedobrze od rana do wieczora, mulenie i bardzo silny odruch wymiotny. Na pierwszym USG wyszło, że serduszko bije, ale trofoblast (z ktôrego wytwarza się łożysko wyglàda nieprawidłowo) także z euforii szybko przeszłam w deprechę. Wszystko mi śmierdziało, jedzenie miało paskudny posmak. Do picia musiałam się zmuszać. Przy niskim ciśnieniu miałam tętno 100 i cały czas słyszałam jak mi serce wali. Seks poszedł w odstawkę. To moja pierwsza ciąża i zupełnie nie wiedziałam czego się spodziewać. Ubaw po pachy 🤣 Teraz powoli mdłości mijajà. Mam lepsze i gorsze dni, ale z kolei po pracy wracam tak zmęczona, że nie wiem, jak się nazywam. Tak że przytulanki owszem sà, ale dosłownym tego słowa znaczeniu 😜. Mam nadzieję, że wkrótce będzie lepiej ☝️

A ja właśnie siedzę i znowu żałuje swoich grzechów spożywczych😜 mąż przywiózł od rodziców swojskie wędliny i miałam je podzielic i część zamrozić. No i jak zaczęłam je dzielić i kroić to tak sie nazarlam polędwiczki, kiełbaski, boczusiu i jeszcze zagryzlam nie wiadomo po co bananem, ze teraz próbuje dojść do siebie na kanapie🤦‍♀️

reklama
Nie wiem dlaczego, ale u mnie w miejscu gdzie robią te badania nawet w toalecie są kartki żeby mieć pełny pęcherz. Może obraz lepszy? Usg w 7 czy 8 tyg miałam przez brzuch i też miałam miec pełny pęcherz. Może dlatego, że dziecko jeszcze małe i jak jest woda w środu to lepiej widać? Nie wiem tak tylko się zastanawiam

Racja, nie pomyślałam o tym.

Który jesteś tydzień, że zaczynasz już II trymestr? Termin przesunął się na marzec?

Kciuki zaciśnięte. Daj znać po wizycie
Dziś mam 12+6, termin wstepny na 27 marca, ale każdy mi mówi , że jak pierwsza ciąża to pewnie urodzę w kwietniu :)

Do góry