reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej, jestem tu nowa, po przejściach. 3 inseminacje, 2 nieudane in vitro (zwykle i ICSI). Po roku przerwy podeszliśmy do 3 próby ICSI. W piątek mam zrobić betę. Miałam podany dwudniowy zarodek. Biorę 3 razy dziennie 2000 jednostek lutinus. I tracę nadzieje, ponieważ dziś rano przestały bolec mnie piersi i jestem przerażona ze znowu się nie uda. A ja naprawdę nie mam siły..
Trzymam kciuki, że wszystko będzie dobrze

Jest agencja która prowadzi adopcje na zasadzie że dziecko się rodzi w danym kraju i jest jego obywatelem i tam następuje adopcja zero ograniczeń tylko cena

A co do lekarzy/ położnych/ pielęgniarek oraz innych osób z kliniki to nie ważne jaka ona by nie była to zawsze trzeba samemu wszystko sprawdzić. Ja osoboście poprawiłam lekarza i pielęgniarkę bo za mało mi dawek wypisali do stymulacji, mój gin za każdym razem pyta czy mam wystarczjąco dużo leków na tarczyce chociaż nigdy z tym nie miałam problemu i nie biorę leków na to, szczytem chyba było w okresie pandemii chciałam skonsultować wyniki bety telefonicznie i pani w recepcji powiedziała że nie ma takiej możliwości- tylko wizyty ciążowe tel, która była o wiele droższa. Trudno zapłaciłam jednak pozostaje niesmak ,,wizyty ciążowej” gdzie Beta jest wykonałam po 7dpt i 9dpt już wiadomo że nic z tego dobrego nie będzie a sama nazwa tej wizyty odbiła się na mojej psychice. Okazało się, że jest podejrzenie ciąży pozamacicznej i usłyszałam, że jestem mądrą osobą i sama będę wiedzieć kiedy jechać do szpitala, byle tylko nie do jednoimiennego no tam covid szaleje

Oo! I nie robiłaś testu ani bety do dziś ? Ja bym nie wytrzymała 🙈 W poniedziałek miałam 7dpt i już zrobilam test i cały dzień miałam depresje, chociaz ostatecznie widać było jakiś cień cienia. Dzień później zrobiłam betę (wczoraj, przy 8dpt) w dwóch laboratoriach i wynosi 44... Jutro powtarzam. Się okaże co będzie 🤔

Oo! I nie robiłaś testu ani bety do dziś ? Ja bym nie wytrzymała 🙈 W poniedziałek miałam 7dpt i już zrobilam test i cały dzień miałam depresje, chociaz ostatecznie widać było jakiś cień cienia. Dzień później zrobiłam betę (wczoraj, przy 8dpt) w dwóch laboratoriach i wynosi 44... Jutro powtarzam. Się okaże co będzie 🤔
Tu gdzie mieszkam nie ma możliwości zrobienia wcześniej bety tylko ze skierowaniem na którym jest data. Wiec nie mam wyjścia. A zwykłego testu boje się zrobić. A u Ciebie wygląda to bardzo dobrze wiec myślę ze możesz już wyjść z depresji :)

Tu gdzie mieszkam nie ma możliwości zrobienia wcześniej bety tylko ze skierowaniem na którym jest data. Wiec nie mam wyjścia. A zwykłego testu boje się zrobić. A u Ciebie wygląda to bardzo dobrze wiec myślę ze możesz już wyjść z depresji :)

Myślałam, ze betę można zrobić wszędzie bez skierowania :szok: W 12dpt u Ciebie już test zwykły pewnie by tez wyszedł. Trzymam kciuki 😘 A ja jakoś myślę, że beta jest za niska, bo z jednego laboratorium o 9:30 mam wynik około 44, i z Bociana z tego samego dnia wynik też około 44 z godz. 17:40 i myśle, że juz powinien być przyrost przez te ponad 8h i dlatego jestem taka zestresowana 🤔

Myślałam, ze betę można zrobić wszędzie bez skierowania :szok: W 12dpt u Ciebie już test zwykły pewnie by tez wyszedł. Trzymam kciuki 😘 A ja jakoś myślę, że beta jest za niska, bo z jednego laboratorium o 9:30 mam wynik około 44, i z Bociana z tego samego dnia wynik też około 44 z godz. 17:40 i myśle, że juz powinien być przyrost przez te ponad 8h i dlatego jestem taka zestresowana 🤔
To są dwa różne laboratoria, poczekaj do jutra i porównaj z tym samym laboratorium. cała procedura in vitro uczy nas cierpliwości i cieszenia się z małych kroczków, chociaż chciałoby się wszystko wiedzieć i mieć na już to nawet z naturalnym zajściem w ciąże praktycznie nigdy nie jest idealnie. Będzie dobrze :)

reklama
Trzymam kciuki i daj znać po wynikach. A ja jak mi starczy odwagi to zrobię test jutro, ale niestety nie mam żadnych objawów ciąży..wiec chyba znam wynik

Do góry