reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Ja polecam blogi : hafija ( o karmieniu piersią) , mamaginekolog ( dużo jest o tym, co może Cię spotkać w szpitalu, o pierwszych dniach w domu itp. z punktu widzenia lekarza), jeśli chodzi o pielęgnację noworodka w kwestii ruchowej to: mamafizjoterapeuta i ewentualnie poradnik Pawła Zawitkowskiego, który znajdziesz w pdf. Jeśli chodzi o kwestie psychologiczne to polecam bloga Magdaleny Komsty "wymagajace.pl". Oczywiście nie ma co się stosować do tych rzeczy w 100% , to raczej tak do poczytania, żeby mieć ogólne pojęcie z czym możesz się spotkać i z czego to może wynikać ;) ja bardzo chętnie bym te blogi przejrzała przed pierwszą ciąża, gdyby ktoś mi je polecił.
Poza tym, jeszcze my tu jesteśmy, to najlepsza skarbnica wiedzy, przekonasz się ;)

U nas właśnie też nie kąpali po porodzie, chyba, że ktoś sobie życzył albo dziecko urodziło się brudne w smółce. Moje dziecko było zupełnie czyste po tygodniu niemycia , dopiero wtedy umyliśmy ją pierwszy raz, a potem, z zalecenia dermatologa, co 2-3 dni, bo miała wrażliwą skórę.

Jezu, mam nadzieję, że Ci to przejdzie... Skrócona szyjka od kaszlu. Współczuję 😔 oby tym razem nic się nie skracało

U nas nie było żadnej karty, żadnego ważenia. Dobrze, że w ogóle położna spojrzała, że to dziecko a nie lalka śpi w łóżeczku 😱 wypiła kawę i poszła 😅

Kto wspomniał o rogalach marcińskich??? No kto, ja się pytam???🤤🤤 Moja miłość 🥰
Najlepsze do tej pory w sklepie ogólnodostępnym ( nie mówię o lokalnych cukierniach) były w Biedronce do tej pory w razie czego 😁
[/QUOTE]
dziękuje część znam ale sprawdzę te które podałaś i nie znam. A z tym tez masz racje ze tutaj wiele się można dowiedzieć :) już Nie raz robiłam sobie zdjęcia tego co piszecie żeby minie umknęło :)

Kto wspomniał o rogalach marcińskich??? No kto, ja się pytam???🤤🤤 Moja miłość 🥰
Najlepsze do tej pory w sklepie ogólnodostępnym ( nie mówię o lokalnych cukierniach) były w Biedronce do tej pory w razie czego 😁
[/QUOTE]
A macie u siebie cukiernię Sowa?
Tam jest dopiero sztos ! Co roku zasuwam do nich po rogale,w tym również zamierzam :)
[/QUOTE]
a to się zgadzam ze u Sowy dużo pysznych rzeczy. Ja lubie jeszcze takie małe rogaliki z powidłami w środku i na wierzchu cukier 😁 extra są - nooo i w poniedziałek będę po nie jechać 🤪

Dziewczyny, takiej podstawy obsługi noworodka uczą w szkole rodzenia 😃 jak karmić, co ile, jak nosic, jak myć itd to dużo daje. A później położna też może nam pomóc uzupełnić tą wiedzę 😃

@PałkaZapałka takie foteliki 0-36 czy nawet 0-18 nie nadają się dla noworodków. Nawet jak mają specjalna wkładkę, bo dziecko mimo wszystko jest w nich są za bardzo pionowo. Polecam sklep osiem gwiazdek- bardzo pomocni! Podchodzilismy 3 razy do zakupu drugiego fotelika i właśnie kazali nam czekać aż młoda podrośnie, by miała dobra pozycję.

@mayfly ja pisałam o rogalach 🤤 potwierdzam, kiedyś klient przyniósł nam rogale z biedronki i były bardzo
tak, mam zamiar tez do szkoły iść. Mam tylko nadzieje ze będzie taka możliwość w obecnej sytuacji. Chociaż tez zauważyłam ze np. Na profilu zaufaj położnej jest dużo webinarów.

każdym razem czysto. Antybiotyku i sterydy i wszystki co możliwe dostawalam i nic nie pomagalo. ak meczacy ze sikam po nogach brzuch siw napina. I czuje ze to jest teraz to samo b9 wczoraj byłam u lekarza zeby mnie osłuchał i wszystko dobrze... Martwie sie bo w 1 ciąży po tygodniu takiego kaszlu szyjka poleciala z 4 do 2.2 cm. Ale za to w drugiej ciazy mimo kaszlu sie trzymala a powodem zakazeniw wewnatrzmaciczne. Czy moze ktoras z Was cos takiego przerabiala albo ktos z Waszych znajomych?

Tylko ja przerabiam to wlasnie tylko w ciąży. Nic nie pomaga i w koncu sie konczy. Jak bedzie tak dalej to sprobujemy wyjazdu w góry tak jak ostatniio, może to przypadek a może zmiana klimatu jakos pomogla hmmm pomyślimy jak w najblizszym czasie nie przejdzie. Martwie sie o ta moja szyjke. Bo gdybym wiedziała ze to nie zaszkodzi to moge sie męczyć trudno
z tym wyjazdem to może być dobry pomysł. Szczególnie ze nic nie pomaga innego. Ja mam podobnie z alergia wiosna i latem. Są miejsca ze jak wyjadę to jak ręka odjął a jak wracam to już po drodze powrotnej się zaczyna

reklama
Do góry