reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Ostatnio mam problem ze spaniem Dawidka. Nie chce zasypiac w ciągu dnia ani w wózku ani w łóżku. Posypia\sobie po kilka minut na cycusiu. Jak tylko chcę go odłożyć to się budzi i zaraz krzyczy. Niedługo sąsiedzi gdzieś mnie zgłoszą że dziecko maltretuję... Przez to że on nie ma tych drzemek jestem poddenerwowana. Zawsze jak spał to obiad zrobiłam, ogarnęłam w domu. A teraz to kiepsko coś zrobić.

Czy tylko mój tak strajkuje z tym spaniem?

reklama
Witam ja na chwilke sie przywitac bo Blanka wlasnie zasnela wiec ja myk do garkow poki Meza nie ma :-pbo ma dzis wolne wiec wpadnie glodny jak wilk :-D

My w tamtym roku mielismy wielki zwrot podatku i duzo wtedy sobie nakupilismy do domu pralke wielkie loze itp (podobne do Julkowej), a na wakacje odlozylismy sobie z benefitow, i jeszczed nam zoastanie i zastanawiamy sie czy nie jechac gdzies do grecji czy hiszpanii:-)ale to zobaczymy jeszcze bo teraz nas przeprowadzka czeka wiec troszke nam pieniazkow pojdzie...narazie tylko mamy plan na Polandie. ktory napewno sie zrealizuje :-) :tak:

pozdrawiam
a jak Wasze maluchy sie maja staja i raczkuja jak moja Blanka ??
Od paru dni ma tez jakis taki okres ze chodzi i pojekuje, jeczy tak bez przyczyny :-:)sorry2: mozna oszalec , bo naprawde nie wiem o co jej chodzi tak z niczego chodzi yyyyyhhhh:dry:

noi sie rozgadana zrobila :D

My tylko w tym roku mamy tak duży zwrot bo można odpisać tzw. wychowanie dziecka które weszło w tym roku -jesli ktoś nie wie.I to dało tak niezłą sumkę.Cieszę się bo nie spodziewałam się tych pieniędzy a powiedziała mi o tym szwagierka.Sprawdziłam i miła niespodzianka.

Ostatnio mam problem ze spaniem Dawidka. Nie chce zasypiac w ciągu dnia ani w wózku ani w łóżku. Posypia\sobie po kilka minut na cycusiu. Jak tylko chcę go odłożyć to się budzi i zaraz krzyczy. Niedługo sąsiedzi gdzieś mnie zgłoszą że dziecko maltretuję... Przez to że on nie ma tych drzemek jestem poddenerwowana. Zawsze jak spał to obiad zrobiłam, ogarnęłam w domu. A teraz to kiepsko coś zrobić.

Czy tylko mój tak strajkuje z tym spaniem?

Ja Cię bardzo dobrze rozumiem, bo mój Igorek tez bardzo mało spi w dzien a w nocy tez budzi się często i bez zadznej przyczyny placze. Narazie jestem u mamy ale jak wroce to muszę jakos go oduczyc, byc twarda i konsekwentna i nie brac go tak szybko na ręce bo wtedy od razu ustępuje.
W dzien tez jakos baręczy tak bez przyczyny sobie pomrujkuje i cięzko mu dogodzic.Nie mam pojęcia co się z nim dzieje, na chorego w zaden sposób nie wygląda.
Mam nadzieję ze to przejsciowe.

Dziewczyny dzięki za rady dot. szczepionce przeciw pneumokokom.

pozdrawiam

reklama
Moja Malazasypia przewaznie o 1930 lub 20,-20-30 roznie a jak jestesmy w gosciach to o 23, budzi sie o 1 na butelke i o 3 i o 5lub 6 i o 7,30 lub 8 (to juz swieto w dzisiejszych dniach)juz robi wielka rozrube krzyczy na caly pokoik, a nawet potrafi plakac by nas obudzic ..chwilke pobawi sie sama z anim podniose sie z lozka -mimo ze usmiecham sie do niej z lozka i mowie do niej ...to Ona chce do Nas i wtedy lazi po nas wspina sie po lozku , pozniej zasypia o 10 a czasem o 9 podrzemie z 40min, o 13 zasypia do 15 lub 16 i bywa czasem ze ma drzemke o 17 40minutowa noi tak cale dnie takze w dzien nawet nie jest tak zle ...:-palenoc mnie meczy niesamowicie buuu:dry:nie wiem jak ja oduczac wstawania:confused:na jedzenie albo zeby chociarz zmniejszyc te karmienie do 1 a nie 3:-(macie sposoby jakies ??

Do góry