reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2008

Witajcie, mogę się do Was przyłączyc?
ja też, tak jak Monia_wawa zrobiłam test w walentynki :) była widoczna słaba druga kreska, ale dwa dni później juz nacznie wyraźniejsza, a test z krwi tez potwierdził :)
mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, bardzo się z mężem cieszymy z tej Fasoleczki - to był nasz trzeci cykl staran - a Wam za którym razem się udało?
mi kalkurator wylicza termin na 26-27 paźdzernika... (zalezy na jakiej stronie), ostatnia @ miałam 20 stycznia.
Jesli chodzi o objawy to nie czuję NIC A NIC, żadnych mdłości, bolących piersi, zmeinionych smaków, przeszkadzających zapachów, ani senności...
zamierzam iść do lekarza w pierwszym tygodniu marca - myślicie, że to będzie dobry czas?

Ja @ mialam 19 stycznia i mnie z internetu wyszla data 26 pazdziernika :-D
a gina sie wczoraj nie pytalam zapytam na nastepnej wizycie 10 marca:-D

reklama
witam, i melduje ze dołączam do pazdziernikowych mam :-)

test dwie kreski 11 luty, termin wg kalkulatorów kalorii na 20 października,
ostatni okres 14 stycznia
Do lekarza dopiero pewnie w marcu, bo moj gin wyjechał i dopiero jutro rejestruja , a zazwychaj czeka sie u niego min 2-3tyg na wizyte.
mam nadzieje ze to nie za pozno ...
powiedzcie, kiedy zaczeły sie u was mdłości - bo u mnie to juz 6 tydzien a na razie nic a nic
w kazdym razie pozdrawiam wszystkie mamy :)

Ostatnia edycja:
witam, i melduje dołączam do pazdziernikowych mam :-)

test dwie kreski 11 luty, termin wg kalkulatorów na 20 października,
ostatni okres 14 stycznia
Do lekarza dopiero pewnie w marcu, bo moj gin wyjechał i dopiero jutro rejestruja , a zazwychaj czeka sie u niego min 2-3tyg na wizyte.
mam nadzieje ze to nie za pozno ...
powiedzcie, kiedy zaczeły sie u was mdłości - bo u mnie to juz 6 tydzien a na razie nic a nic
w kazdym razie pozdrawiam wszystkie mamy :)

Ja jestem w 4 tygodniu wedlg moich obliczen a mdlosci juz mam ale niewielkie:-D
ale ja sie ciesze ze je mam bo wiem ze jest oki u fasolki:tak:

kaka82 az mi jest dziwnie troche ze nie mam mdlosci, ale lepiej nie wywolywac wilka z lasu i nie narzekac jak jest dobrze. ja na poczatku ciazy musialam sobie uciac drzemke w ciagu dnia i w nocy tez spalam bez problemu. bardzo mnie to dziwilo, ze tyle spie ale teraz jakos mi przeszlo. siedze od poczatku na zwolnieniu i strasznie mi sie nudzi w domu.

Witajcie, mogę się do Was przyłączyc?
ja też, tak jak Monia_wawa zrobiłam test w walentynki :) była widoczna słaba druga kreska, ale dwa dni później juz nacznie wyraźniejsza, a test z krwi tez potwierdził :)
mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, bardzo się z mężem cieszymy z tej Fasoleczki - to był nasz trzeci cykl staran - a Wam za którym razem się udało?
mi kalkurator wylicza termin na 26-27 paźdzernika... (zalezy na jakiej stronie), ostatnia @ miałam 20 stycznia.
Jesli chodzi o objawy to nie czuję NIC A NIC, żadnych mdłości, bolących piersi, zmeinionych smaków, przeszkadzających zapachów, ani senności...
zamierzam iść do lekarza w pierwszym tygodniu marca - myślicie, że to będzie dobry czas?

a my próbowalismy od maja... i nic.... aż tu nagle taka niespodzianka :):):):):) szczególnie, że nie mam juz 20 lat...

Pozdrawiam cie monia wawa . Jestem agnieszka z warszawy. My tez staralismy sie ponad 2 lata ale trafilismy na super lekarza i jest maluszek. I tez nie mam juz 20 lat. Wybrałas juz ginekologa?

Witam wszystkie mamusie październikowe.

Miło mi będzie, jeśli pozowlicie, dzielić się z Wami "mamusiowymi" wątpliwościami i radościami. i mam nadzieję, że tych drugich bedzie znacznie więcej!
Wg kalkulatora BB mam termin na 21 października (więc dzien po "Moni":-).
Ciąża potwierdzona testami z krwi :-)

Za mną juz 2 wizyty u gina (2 różnych)...niestety nie mam z nich dobrych wrażeń...
Na pierwszą zgłosiłam się w tym samym dniu gdy na teście pojawiły się 2 kreseczki.
Ogólnie mówiąc zostałam zignorowana - "to za wcześnie". Prawie wymusiłam skierowanie na badania! Może uzna co to za dziwne, ale ja już od pierwszego tygodnia czułam że jestem w ciązy!
Mdłości, senność, zmęczenie, stan podgorączkowy...
Z krwi wyszło, że to 2-3 tydzień.
Druga pani gin, również nie potraktowała mnie poważnie. powiedziała, że co prawda ciąża jest potwierdzona, ale "wszystko się może zdarzyć"! Dostalam skierowanie na usg za 2 tygodnie od wizyty tj. na przyszły tydzień.
Ja rozumiem, że we wczesnym etapie ciązy nawet usg niewiele pokaże, ale to wszystko można chyba pacjentce przekazać w bardziej "przyjaznej" formie. Poza tym ja oczekiwałam jedynie porad lekarskich jak mam się zachowywać, żeby ciąża rozwijała się prawidłowo.
Dodam jeszcze, że pierwsza pani gin, po usłyszeniu wiadomości, że w styczniu przyjełam 2 dawkę szczeionki przeciw WZW typu B, złapała się za głowę i prawie wprost pwoiedziała, że mogę poronić albo urodzić chore dziecko! Druga gin, ani dane producenta szczepionki, na szczescie tego nie potwierdzily :-)

"Monia-wawa" -może to dobrze, że pierwszą wizytę masz w marcu, przynajmniej unikniesz tego co ja przeżyłam.

Reasumując moje wylewności, w przyszłym tygodniu pierwsze usg,a potem wizyta u gina.
Mam nadzieje, że tym razem zostanę potraktowana poważnie!

Pozdrawiam

Wiesz... w marcu, bo jak zadzwoniłam do gin, do którego chodziałm od lat (prywatnie - wizyta 100zł) to usłyszałam, że ona nie prowadzi ciąż, bo to nie jest opłacalne! Masakra!

Ale trudno... Zapisałam się na 1 marca do LIMu... Zobaczymy jak bedzie...

reklama
[Wg kalkulatora BB mam termin na 21 października (więc dzien po "Moni":-).
Ciąża potwierdzona testami z krwi :-)

PS. A kiedy miałas ostatnią @?

Do góry