Mnie to właściwie dopiero zaczęły...a bola was piersi jeszcze ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Mnie to właściwie dopiero zaczęły...a bola was piersi jeszcze ?
Mnie taka bola was piersi jeszcze ?
Mam nadzieję, ze się nie popłacze przy polowkowym czy coś. Ale w sumie teraz bardziej niż płcią martwię się o zdrowie maluszkaŻebyś mnie zobaczyła jak mi w pierwszej ciąży powiedział lekarz, że chłopak będzie. Po mojej minie natychmiast dodał "będzie miała Pani jeszcze trochę czasu, żeby się przyzwyczaić ". Potem przeryczałam cały dzień...
I rozumiem, ze Synek jest teraz oczkiem w głowie? Ile ma lat jak można zapytać? ☺ Ja co prawda mam 8 miesięczna córkę, ale chciałam mieć ich więcejŻebyś mnie zobaczyła jak mi w pierwszej ciąży powiedział lekarz, że chłopak będzie. Po mojej minie natychmiast dodał "będzie miała Pani jeszcze trochę czasu, żeby się przyzwyczaić ". Potem przeryczałam cały dzień...
HejCześć dziewczyny, cieszę się, że tu trafilam
. Mam na imię Ania i termin na 9 maja. To moja pierwsza dzidzia, wyczekana. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Stres lekki jest, ale i radość jednocześnie
. Jestem po prenatalnych a połówkowe mam na 22 grudnia, tuż przed świętami. Mieszkam obecnie w Danii , tu wszystko jest inaczej prowadzone. Na całą ciążę mam tylko dwa usg dlatego w przyszłym tygodniu może uda mi się zawitać do Pl i zrobić dodatkowo. Mam też problemy ginekologiczne, tutaj nie idzie się do ginekologa tylko w tych sprawach przyjmuje zwykły lekarz, patrzy co i jak i potem ewentualnie kieruje do specjalisty. Mam ból i pieczenie wiadomo gdzie, bez uplawow. Zrobili mi posiew, flora w normie i koniec. Stwierdzili, że niektóre kobiety w ciąży tak mają i oni nic więcej nie pomogą. Załamka. Dlatego spróbuję w Pl. Czy któraś z Was miala podobnie? Pozdrawiam
![]()
Cześć dziewczyny, cieszę się, że tu trafilam
. Mam na imię Ania i termin na 9 maja. To moja pierwsza dzidzia, wyczekana. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Stres lekki jest, ale i radość jednocześnie
. Jestem po prenatalnych a połówkowe mam na 22 grudnia, tuż przed świętami. Mieszkam obecnie w Danii , tu wszystko jest inaczej prowadzone. Na całą ciążę mam tylko dwa usg dlatego w przyszłym tygodniu może uda mi się zawitać do Pl i zrobić dodatkowo. Mam też problemy ginekologiczne, tutaj nie idzie się do ginekologa tylko w tych sprawach przyjmuje zwykły lekarz, patrzy co i jak i potem ewentualnie kieruje do specjalisty. Mam ból i pieczenie wiadomo gdzie, bez uplawow. Zrobili mi posiew, flora w normie i koniec. Stwierdzili, że niektóre kobiety w ciąży tak mają i oni nic więcej nie pomogą. Załamka. Dlatego spróbuję w Pl. Czy któraś z Was miala podobnie? Pozdrawiam
![]()
Pierwsze dwa usg też robiłam prywatnie w Pl żeby potwierdzić ciążę (w Danii pierwsze usg dopiero w 12 tyg), na pierwszym okazalo się, że jest krwiak i będzie leczenie. Gdybym tego nie zrobiła w Pl to różnie mogłoby się skończyć...Hej
Na USG możesz też się umówić prywatnie. Korzystaliśmy z tego kilkukrotnie, bo nie wyobrażałam sobie czekać do prawie 14 tc (12+6) na prenatalne.
USG zależy od sytuacji, mi wyznaczyli 4 na całą ciążę.
Ale fakt.. w moim odczuciu dość uboga opieka.
OooCześćAle mamy podobnie - również moja pierwsza ciąża i termin 9maj
A sprawdzali czy nie masz czasem jakiejś małej nadżerki? Ja mam malutką i też czasem piecze, i boli
Upławy jakieś masz?
No wiadomoI rozumiem, ze Synek jest teraz oczkiem w głowie? Ile ma lat jak można zapytać? ☺ Ja co prawda mam 8 miesięczna córkę, ale chciałam mieć ich więcej![]()