reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2021

Cześć dziewczyny. Życzę Wam wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, zdrowia, szczęścia, miłości, spełnienia wszystkich marzeń i zrealizowania wszystkich celów 🎊🎉 no i oczywiście II kresek na teście.
Dzisiaj od rana jestem taka rozbita, jakbym wczoraj z pół baru wypiła, a to była zwykła domówka z jednym drinkiem i szampanem o północy 🤦‍♀️ albo się starzeję i kondycja spada albo coś mnie rozkłada (swoją drogą taka moja tradycja styczniowa, że jak mam być chora w ciągu roku, to wypada akurat w styczniu) bo i temperatura dzisiaj rano jakoś do góry poszła 🙊

reklama
Dziewczyny mam takie pytanie - z różnych przyczyn (np wypadu do znajomych i zostania u nich na noc mimo tego ze plan był inny🤪) nie zaczęłam brać duphastonu zaraz po owu. I co teraz? Owu miałam prawdopodobnie 2 dni temu. Olać w tym cyklu i nie brać? Miała któraś z Was tak?😬
Zdarzało mi się zapomnieć o którejś z kolei tabletce. Jeden dzień obsuwy to nie tragedia. Ja bym wzięła, zwłaszcza że u mnie jak nie wezmę to miesiączka nie chce się pojawić 🤷

Ostatnia edycja:
Zdarzało mi się zapomnieć o którejś z kolei tabletce. Jeden dzień obsuwy to nie tragedia. Ja bym wzięła, zwłaszcza że i mnie jak nie wezmę to miesiączka nie chce się pojawić 🤷
U mnie ten duphaston to tak w sumie „a nuż pomoże”, bo badałam kiedyś progesteron i był w normie🤷‍♀️ ale lekarz kazał brać, bo może pomoże na przerost endometrium. Ale chyba masz racje, wezmę dziś normalnie

Cześć dziewczyny. Życzę Wam wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, zdrowia, szczęścia, miłości, spełnienia wszystkich marzeń i zrealizowania wszystkich celów 🎊🎉 no i oczywiście II kresek na teście.
Dzisiaj od rana jestem taka rozbita, jakbym wczoraj z pół baru wypiła, a to była zwykła domówka z jednym drinkiem i szampanem o północy 🤦‍♀️ albo się starzeję i kondycja spada albo coś mnie rozkłada (swoją drogą taka moja tradycja styczniowa, że jak mam być chora w ciągu roku, to wypada akurat w styczniu) bo i temperatura dzisiaj rano jakoś do góry poszła 🙊
Ja zawsze po szampanie się czułam, jak wrak człowieka, jakbym nie wiem ile wypiła.. szampan jest zdradziecki, bo jest gazowany...

Kochana nadal nic ;) a u Was jak? @Emma28 @Gryfin 🤗
Cześć dziewczyny 😘 u mnie wszystko dobrze, reset totalny, mnóstwo czasu spędzonego z rodziną, jest cudownie ☺️ prawdopodobne już jestem po owulacji, co drugi dzień działaliśmy bez żadnej spiny więc szanse są tak jak w każdym innym cyklu ☺️ Szczęśliwego Nowego Roku! 🥳

Dziewczyny mam takie pytanie - z różnych przyczyn (np wypadu do znajomych i zostania u nich na noc mimo tego ze plan był inny[emoji2957]) nie zaczęłam brać duphastonu zaraz po owu. I co teraz? Owu miałam prawdopodobnie 2 dni temu. Olać w tym cyklu i nie brać? Miała któraś z Was tak?[emoji51]

Ja biorę (luteinę) od 3dpo

Ja nie umiem opamiętać się z ciuszkami.. mam pełno dla Wojtusia po kuzynostwie, poplamionych nie wyrzucę bo szkoda, dobre przy karmieniu, a jak widzę promocje w sklepach to i tak muszę coś zamówić, bo mały przecież tak pięknie będzie w tym wyglądał [emoji85] za to sprzętów dla drugiego nie zamierzam kupować nowych, a nawet część powyrzucać, bo to co dostałam i nakupowalam to większość była niepotrzebna [emoji85][emoji86] ale ja jestem hardcorem bo teraz nawet łóżeczka bym nie kupowała drugiego dla następnego dziecka [emoji16] z resztą z tego co pamiętam wy też w łóżku razem z małym śpicie [emoji38]
Też nie chcę wiedzieć. Dopiero przy porodzie. Ciekawe czy wytrzymam [emoji16]
Ogólnie to nie lubię zbędnych rzeczy, ale dla dzieciaczków uwielbiam kupować [emoji4]

reklama
Ja nie umiem opamiętać się z ciuszkami.. mam pełno dla Wojtusia po kuzynostwie, poplamionych nie wyrzucę bo szkoda, dobre przy karmieniu, a jak widzę promocje w sklepach to i tak muszę coś zamówić, bo mały przecież tak pięknie będzie w tym wyglądał [emoji85] za to sprzętów dla drugiego nie zamierzam kupować nowych, a nawet część powyrzucać, bo to co dostałam i nakupowalam to większość była niepotrzebna [emoji85][emoji86] ale ja jestem hardcorem bo teraz nawet łóżeczka bym nie kupowała drugiego dla następnego dziecka [emoji16] z resztą z tego co pamiętam wy też w łóżku razem z małym śpicie [emoji38]
Ja mam okropna słabość do kupowania ubrań i zabawek... 🙈 A niech tylko jakaś promocja będzie w H&M albo KappAhl czy coś... 🙉🙊🙈 Tyle ma tych ciuchów córka, że nie wiem, kiedy ona ma w tym niby chodzić. 🙊

Do góry