reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2021

Godzinę?! To by mi skóra zeszła [emoji28] 20 min wystarczyło
U mnie godzina tygodniowo, ale prysznic lub kąpiel + olejowanie całego ciała, peeling dłoni, stóp. Po tym czuje się jak egipska księżniczka [emoji7][emoji7] nawet to +5 i rozstępy od pępka po plecy po ciąży mi wtedy w ogóle nie przeszkadzaja [emoji41] także podpisuje się pod Twoim postem i polecam [emoji16] ostatnio miałam kule z organique [emoji7][emoji7] cudo [emoji6]

reklama
Listwy 3 lata.. [emoji16][emoji16] ja bym mojego po stopach całowała za takie tempo [emoji1] my 5 lat kończymy piętro a na korytarzu kable jeszcze wiszą [emoji41] zaczynam sobie tłumaczyć że to po prostu taki nowoczesny styl i oryginalność [emoji38][emoji6]
Dziś w ogóle przyszedł zwrot za wakacje 2020... Miał być Cypr a są szafki do pokoju dzieci, dywan i szafeczki do sypialni dla nas [emoji4][emoji4] wczoraj mój M zamontował listwy przypodłogowe. Mówię Wam- zanim się wprowadzicie na swoje muszą być listwy bo ja czekałam 3 lata [emoji28] teraz znów ten dom nabiera kształtów , bo odkąd zamieszkaliśmy to ciągle a to firma a to coś i potrzeby domu schodziły na boczny plan. Jeszcze płot, szafa w wejściu i milion innych rzeczy. A jak się będzie miało pojawić 3cie malutkie to już w ogóle, bo wszystko po chłopcach oddałam i pół bodziaka nie mam...nie mówiąc o innych 14744 gadżetach.

Ale Ci zazdroszczę.. [emoji6] o 4 cm to w myślach prosiłam się [emoji6] u mnie wody chlusnely, brak skurczów [emoji50] my do szpitala jechaliśmy 40 km na totalnym lajcie, bo kompletnie nic nie czułam, jeszcze żartowaliśmy, nie zdawałam sobie wtedy sprawy co mnie czeka za kilkanaście godzin [emoji23][emoji23] wylądowałam na oksy, powoli puszczonej, a rozwarcie postępowało dość leniwie [emoji1] dostałam wszystkie możliwe przeciwbólowe a i tak darłam się jak zwierzę i przeklinałam [emoji23][emoji23] po porodzie było mi głupio i przepraszałam [emoji85][emoji87] przeżycia niesamowite [emoji13]
W Norwegii. Przyjechaliśmy do szpitala z 4cm rozwarcia, więc pozwolili mu być ze mną od poczatku [emoji16]

Ogólnie mieliśmy 20km do szpitala i myślałam, że zabiję na każdym grabie, światłach, zakręcie i dziurze w drodze [emoji1787]

Ja jak brałam prysznic w połogu to za każdym razem słyszałam że mój mały płacze, a nie płakał [emoji87][emoji85]
rozkoszujcie się tymi długimi kąpielami, prysznicami bo jak dwie kreski w bobasa się zmieniają to już po ptakach
tak mi się przypomniało na początku laktacji jak dopiero co wzięłam prysznic i usłyszałam że mały płacze to zalało mnie mlekiem po kostki [emoji23] jaka ta naturą jest dziwna

:D Powrocilam, wietrze kaca :p i nadal odliczam dni do gina. No bije sie z myslami bzykac sie czy nie... ale dobra za 8 dni mam wizyte, niech mi potwierdzil ze jestem zdrowa :D Dzis 11 DC, test owu XD cien cienia... czyli narazie sie nie zapowiada. Znajac moje szczescie bede miala owu az w 18 dc a gina w 19 XD i wroce wkurzona.

Hej. Miała tak któras z Was że cykl się skrócil nagle? Zawsze miałam 26-27 dni a ostatnio 23 i teraz tez się czuje jakbym miała zaraz dostać a to powinno być jeszcze z 5 dni do okresu... Trochę się boje bo przeczytalam że jak się nagle cykl skraca to może być znak że zmniejsza się rezerwa jajeczek i wchodzi się w czas przed menopauzalny. Ja mam dopiero 31lat czy takie rzeczy mogą się dziać w tym wieku ;( może to tylko jakieś rozchwianie tymczasowe? ;(

Ja mam okropna słabość do kupowania ubrań i zabawek... 🙈 A niech tylko jakaś promocja będzie w H&M albo KappAhl czy coś... 🙉🙊🙈 Tyle ma tych ciuchów córka, że nie wiem, kiedy ona ma w tym niby chodzić. 🙊
A ja dostaję od innych mam-kolezanek, tony ciuchów. Garderoba księżniczki, praktycznie nic nie wydaje na ciuchy. Kupuję porządne buty na sezon plus jakieś skarpetki. Kurtek zimowych wiosennych po 3-4szt. Wszystkiego mamy po kokardę! Ja się śmieję że 3dziewczynki bym mogła na raz ubierać 🤣

Który to był dzień cyklu ? Będziesz powtarzać bete? Poniżej 5 to nie ciąża oczywiście ale ja bym powtórzyła dla spokoju 🙃
44dc, jeżeli nie przyjdzie @ będę robić po prostu testy ciążowe. Jest to mój drugi cykl starań, w poprzednim pierwszym cyklu zaszłam w ciążę biochemiczną więc teraz myślę, ze może dlatego ten cykl też robi się dłuższy, bo wszystko się przesunęło. Jeżeli @ nie będzie w ciągu tygodnia to chyba rozsądnie będzie pójść do gin.

reklama
Dziewczyny spytam Was bo pewnie jesteście specjalistkami od owulki. W środę był i mnie 11dc na USG wszystkie pęcherzyki tej samej wielkości, nic nie wskazywało na to że owulka może wystąpić. A dzisiaj 13dc i śluz płodny 😂 Od 16dc znów mam wziąć dupka. O co chodzi? Jak długo rośnie pęcherzyk? Jest opcja żeby owulka jednak była? Kompletnie nie pojmuję.

@Wolfie ja po poronieniu samoistnym czekałam na pierwszą @ 64dni. Niestety mimo, że to biochemiczna organizm ma prawo regenerować się jak w normalnym połogu.

Do góry