A kto Tobie wykonywal usg? Wydaje mi się że nie lekarz jak to w UK najczęściej bywa. Myślę że nie potrzebnie Cie nastraszyli i wszystko jest ok
Ciemny jakiś który sie uczył bo siedziała przy Nim babeczka i mu mowila co ma robić...

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A kto Tobie wykonywal usg? Wydaje mi się że nie lekarz jak to w UK najczęściej bywa. Myślę że nie potrzebnie Cie nastraszyli i wszystko jest ok
To zadzwon do szpitala i porozmawiaj z inna polozna. Jak trzeba to idz do szpitala na dalesze badania - ja bym chyba tak zrrobila. Tutaj w PL pojechala bym do kliniki ale ty chyba nie mozesz?Czekać kazali i dzwonic do położnej... A moja położna odeszla i nie znam mojej nowej poloznej... Najwyżej zadzwonię jutro do przychodni i się spytam bo sie zmartwiłam bardzo...
Nooo pamietam jak u ciebie bylo z tym zoladkiemPodobno rozjazd poszczególnych pomiarów może wynosić do 14dni tak mi mowił lekarz na połówkowych bo mój maluszek względem tygodnia ciąży miał np. krótsze FL, dłuższe kości ramienia, mniejszą o kilka dni główkę (ale mózg prawidłowy a lekarz mówił, że to najważniejsze), brzuszek w normie, teraz byłam 3tygodnie po połówkowych i wszystko odpowiadało tygodniowi ciąży lub o dzień /dwa do przodu. Ważne czy sprawdzili mózg jak się rozwija bo to najważniejsze. Może Cię to pocieszy, ale u mojego w 16tc nie było widać żołądka, dopiero w 19tc coś tam zaczęło się pojawiać a w 22tc już był dobrze widoczny.
Dziękuję za te przeczuciano rewelacja - takie mialam przeczucia
kiedy usg?
Teraz to żłopie te wodyNooo pamietam jak u ciebie bylo z tym zoladkiem![]()
Jak to jest z ta czkwaka? Skad wiesz ze ja ma?Teraz to żłopie te wodynawet czkawkę miał ostatnio po herbacie z miodem i cytryną tak pił
![]()
To zadzwon do szpitala i porozmawiaj z inna polozna. Jak trzeba to idz do szpitala na dalesze badania - ja bym chyba tak zrrobila. Tutaj w PL pojechala bym do kliniki ale ty chyba nie mozesz?
Pewnie nowy więc nie miał wprawy w poprawnym mierzeniu. Znając życie wszystko będzie dobrze na następnym USG. Koniecznie zadzwon jutro do położnej i powiedz, że się bardzo denerwujesz to dostaniesz wizytę szybciej. Spróbuj się nie denerwować, wszystko będzie dobrzeCiemny jakiś który sie uczył bo siedziała przy Nim babeczka i mu mowila co ma robić...Ale mierzyl 2 razy...
Czyli nie lekarz a jakis praktykant od aparatu usgCiemny jakiś który sie uczył bo siedziała przy Nim babeczka i mu mowila co ma robić...Ale mierzyl 2 razy...
TAK - BEDZIE DOBRZE !!!!! Trzymaj sie jakos do jutraTal zrobię, jutro będę dzwoniła i pytała..
Oby wszystko było dobrze..![]()