Pchełka216
Fanka BB :)
chyba zawsze jest wyzwaniemMacie już dzieci?
Druga ciaza majac pol roczniaka jest ogromnym wyzwaniem...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
chyba zawsze jest wyzwaniemMacie już dzieci?
Druga ciaza majac pol roczniaka jest ogromnym wyzwaniem...
Ja wlasnie tez.Urodze w wieku 38lat,wiec jakby cos to drugie pewnie w wieku 40lchyba zawsze jest wyzwaniemale fakt, jest lżej jak dziecko starsze jest już w miarę samodzielne. Dlatego tak się utarło że różnica 3 lat jest spoko. Ale ja nie mam tyle czasu już.
to idziemy łeb w łebJa wlasnie tez.Urodze w wieku 38lat,wiec jakby cos to drugie pewnie w wieku 40l
Ja mam 33 tzn. Kończę w czerwcu 33 i chwilami mam myśli że już za stara jestem na pierwsze dzieckokwestia priorytetówteż uważam że 29-32 jest optymalnym wiekiem,bo organizm jeszcze ok A już trochę się i popracowało i pozylo. No ale życie swoje przecież, kwestia kiedy się spotka partnera, kiedy ma się poczucie bezpieczeństwa i stabilizacji względnej. To już szczerze nie jest zależne od wieku i dla niektórych to może być 40 np.
Nie no wiadomo, że jak sie bardzo chce to nawet i do Czech mozna wyjechac. Ja mam koleżankę, która byla w Invicta Bydgoszcz ale ta placowka robi inseminacje, pickupy i transfery w Invicta GdańskTeż początkowo myślałam o tym żeby bo blisko ale... Albo dobrze albo blisko... Wolałam jeździć 270km w jedną stronę niż czuć że wybrałam słabsza klinikę, z mniejszymi możliwościami.. Teraz też zastanawiam się czy Invicta Gdańsk, Invimed Poznać czy może Gyncentrum Częstochowa a dodam że mieszkam pod Bydgoszcz![]()
wiesz ja też nie chciałam, ale wyszło jak wyszło. teraz byle 2 się udało do 40.Ja mam 33 tzn. Kończę w czerwcu 33 i chwilami mam myśli że już za stara jestem na pierwsze dzieckomąż ten sam rocznik tylko pół roku starszy
mam nadzieję że do 35 lat z pierwszym dzieckiem się wyrobię... Bo nie chciała bym później rodzic
![]()
A co ha mam powiedziec?W marcu koncze 38 i w czerwcu rodze pierwsze dzieckoJa mam 33 tzn. Kończę w czerwcu 33 i chwilami mam myśli że już za stara jestem na pierwsze dzieckomąż ten sam rocznik tylko pół roku starszy
mam nadzieję że do 35 lat z pierwszym dzieckiem się wyrobię... Bo nie chciała bym później rodzic
![]()
Kochanie wyrobisz się, zobaczysz że sie ułoży. U nas nie zapowiada się na biologiczne dziecko męża a mam 25 lat, nie wiem sama co mam myśleć, to jest tak cholernie ciężki temat.Ja mam 33 tzn. Kończę w czerwcu 33 i chwilami mam myśli że już za stara jestem na pierwsze dzieckomąż ten sam rocznik tylko pół roku starszy
![]()
Trzymam kciuki aby również i Tobie się w Bydgoszczy powiodło i oczywiście proszę o relacje i opinieNie no wiadomo, że jak sie bardzo chce to nawet i do Czech mozna wyjechac. Ja mam koleżankę, która byla w Invicta Bydgoszcz ale ta placowka robi inseminacje, pickupy i transfery w Invicta Gdańskw kwietniu rodzi dzidzię i jest mega mega zadowolona tylko wiesz, jej mąż źle sie prowadzil tzn zła dieta bo nie jedzą w domu, alko i papierosy, parametry nasienia obniżone przez styl życia a nie choroby lub Bog wie co, z takimi parametrami jak mieli mogliby robić inseminacje więc ciężko tu o obiektywizm.
Ja jestem na etapie takim, ze czekamy na 1 wizyte w Bydzi a gdyby coś to i tak wszystko w Gdańsku![]()
Ja mam 3 lata i 2 miesiace roznicy. Nie wyobrażam sobie miec mniej. Glownie ze wzgledu na to, ze 2 latek naprawde jeszcze potrzebuje mamy.chyba zawsze jest wyzwaniemale fakt, jest lżej jak dziecko starsze jest już w miarę samodzielne. Dlatego tak się utarło że różnica 3 lat jest spoko. Ale ja nie mam tyle czasu już.