reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2021

Witam wszystkich jestem tu nowa, staram sie od stycznia odstawilam anty po 8 latach brania ,wszystko bylo by pieknie gbyby nie wyszlo mi hashimoto...biore leki na zbicie bo mam na ten moment 3.850 wiec ciezko bedzie zafasolkowac z takim wynikiem....na szczescie miesiaczke juz taka normalna po anty juz mialam wiec cieszy mnie chociaz to ....sa tu mamy z niedoczynnością tarczycy jakies rady.....

Wcale nie musi. 😀 Ja zaszłam w pierwszą ciążę z wysokim TSH w 1 cyklu starań. 😀

reklama
Mam pytanie do dziewczyn, które ostatnio zobaczyły dwie kreseczki: który cykl był tym szczęśliwym? 😊 Czasem pojawia mi się w głowie myśl, że jakby wszystko było w porządku to by się przecież już dawno udało a tu mimo że dopiero rozpocznę 5 cs to czasem tracę nadzieję 😌
W pierwszą ciążę zaszłam w 3 cs ale w czerwcu poroniłam, od tamtego czasu (odliczając czas do pierwszej miesiączki po poronieniu i miesiące kiedy mój M był w delegacjach), to był 4 cs :)

Ja w pierwszą ciążę zaszłam w pierwszym cyklu( poroniona w 8 tyg). Teraz to był tak faktycznie 4 cykl starań gdzie celowalismy w dni około dni owulacji [emoji16]
Mam pytanie do dziewczyn, które ostatnio zobaczyły dwie kreseczki: który cykl był tym szczęśliwym? [emoji4] Czasem pojawia mi się w głowie myśl, że jakby wszystko było w porządku to by się przecież już dawno udało a tu mimo że dopiero rozpocznę 5 cs to czasem tracę nadzieję [emoji18]

Witajcie. W dn. 11 lutego miałam zabieg łyżeczkowania, ciąża obumarła w 9 tyg. Teraz czekam na pierwszą @ w marcu i zaczniemy starania.
Przygoowalam zestaw badań przed wizytą u gina:
- morfologia (25p.)
- analiza ogólna moczu
- tsh
- żelazo, ferrytyna
- kwas foliowy
- wit. d3
- homocysteina
- trombofilia wrodzona
- prolaktyna (i tu mam pytanie - w którym dniu cyklu zrobić?)
Warto zrobić jeszcze cytomegalię toxoplazmozę i parwovirus. Te wirusy mogą powodować poronienie, a ciężarna ma je bezobjawowo.

W Polsce nie robią na samym początku ciąży badań na toxo i parwovirus? Mi w Niemczech gin od razu to robił zaraz po pozytywnym teście i wyniki były tego samego dnia nawet
Warto zrobić jeszcze cytomegalię toxoplazmozę i parwovirus. Te wirusy mogą powodować poronienie, a ciężarna ma je bezobjawowo.

W Polsce nie robią na samym początku ciąży badań na toxo i parwovirus? Mi w Niemczech gin od razu to robił zaraz po pozytywnym teście i wyniki były tego samego dnia nawet
Ja zrobiłam dopiero po poronieniu. Byłam w 9tc, nie zdarzyłam tych badań zrobić, na drugiej wizycie serduszka już nie było. Ciąża zatrzymała się w 6tc.

reklama
Do góry