Martaem1983
Fanka BB :)
Zastrzyki tez biore : prolutex 25 x 1Możesz zmienić na zastrzyki. Ja byłam na cyklu świeżym po punkcji i progesteron dopochwowo brałam tylko 14 dni. Oczywiście wszystko za zgodą lekarza z kliniki.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Zastrzyki tez biore : prolutex 25 x 1Możesz zmienić na zastrzyki. Ja byłam na cyklu świeżym po punkcji i progesteron dopochwowo brałam tylko 14 dni. Oczywiście wszystko za zgodą lekarza z kliniki.
Zależy jakie masz zalecenia do acardu? Heparyne kontynuujesz? Ja acard odstawilam w 22dpt właśnie przez krwawienie i nie wróciłam. Lekarz mowil ze jeśli nie mam zespołu antyfosfolipidowego to mogę odstawic i zostać na samej heparynie.No właśnie widzisz, ale dopóki będą plamienia to nie mogę brać acardui już sama nie wiem co gorsze
![]()
do 37 tygodnia ciazyA do kiedy brałaś progesteron dopochwowo ?
Brudzenia nie są raczej od progesteronu dopochwowego, to mogę być pozostałości po krwawieniu wtedy takie bezowe plamienia długo się utrzymują badz grzybica która w ciąży to niestety norma...Słuchajcie czy któraś z Was miała brudzenia/plamienia po dopochwowym progesteronie? Dzisiaj rozmawiałam z lekarka i powiedziała, ze mogę brać doustnie. Wyczytałam jednak, ze jednak bardziej skuteczny jest dopochwowo. Co byście zrobiły ?![]()
No to ja brałam prolutex plus trzy tabletki doustnie duphastonu . Wcześnie miałam trzy tab. lutinus plus dwie doustnie.Zastrzyki tez biore : prolutex 25 x 1
A kiedy miałaś włączony acard ? Jak skończyły się krwawienia?do 37 tygodnia ciazy![]()
Ja nie biore heparyny. Zalecenia? Chyba BMI, tak przynajmniej mi się wydaje bo lekarka nic nie mówiła , po prostu powiedziała ze acard jest potrzebnyZależy jakie masz zalecenia do acardu? Heparyne kontynuujesz? Ja acard odstawilam w 22dpt właśnie przez krwawienie i nie wróciłam. Lekarz mowil ze jeśli nie mam zespołu antyfosfolipidowego to mogę odstawic i zostać na samej heparynie.
Ale ja krwawienie miałam jakieś 3 tyg temu i podczas badania w zeszłym tyg lekarka powiedziała ze jest wszędzie „czysto”Brudzenia nie są raczej od progesteronu dopochwowego, to mogę być pozostałości po krwawieniu wtedy takie bezowe plamienia długo się utrzymują badz grzybica która w ciąży to niestety norma...
U mnie te bezowe plamienia po incydencie z krwia utrzymywały się przez długi czas, miesiąc minimumAle ja krwawienie miałam jakieś 3 tyg temu i podczas badania w zeszłym tyg lekarka powiedziała ze jest wszędzie „czysto”
Ja byłem ciekawa czy miałeś cesarke bo teraz miałaś 2 zarodki,a mój lekarz mówi, że po cesarke się dwóch nie daje, i tylko chcialam wiedziec jak jest w innych klinikach pod tym względem. Ale u Ciebie inne sytuacja, ogolnie wydaje mi sie, ze przy blizniakch to lepiej cc tak jak piszeszPierwsza ciąża poród naturalny, ale przy bliźniakach jest inaczej. Ryzyko jest wyższe, ze coś pójdzie nie tak i dlatego mówią już o CC. Gdybym się uparła mogłabym rodzic naturalnie, pod warunkiem ze dzieci będą ułożone idealnie czyli główka w dół a nie miednicowo itp.