Ja tam wygolonaDobra z serii głupich pytań
czy wy ... jakby to ująć... idziecie na punkcje z
a - buszem
b- leśnym runem
c - łysiną
![]()
![]()
Ja ostatnio szłam z b i się nie dowalili, ale chyba z a wygonią
![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Ja tam wygolonaDobra z serii głupich pytań
czy wy ... jakby to ująć... idziecie na punkcje z
a - buszem
b- leśnym runem
c - łysiną
![]()
![]()
Ja ostatnio szłam z b i się nie dowalili, ale chyba z a wygonią
![]()
mamy dwie morule - nie kompaktującą i kompaktującą. Mi klinika tłumaczyła, że gorzej się mrozi dlatego morula odpada. Ogółem pomiędzy morulą kompaktującą a wczesną blastocystą potrafi być 1h różnicy w rozwoju. Oba takie zarodki mają współczynnik implantacji może 5%, spowolniony rozwój wskazuje na wady genetyczne i dlatego czekają czy zarodek sobie poradzi. Morula kompaktująca i wczesna blastocysta to prawie to samo, po prostu kliniki uzgodniły sobie minimum stadium moruli. Nie słyszałam o klinikach które mrożą morule nie kompaktujące, czyli np. 16B natomiast kompaktujące już tak. Wtedy oznaczeniem jest P8A, P8B.... albo inne powyżej 8 komórek, ale nie widomo ile bo już się zlewają w całość i dzielą tak jak powinno być. W UK np. wczesne blastocysty 1AA, 1BB uznawane są za nieodpowiednie do transferowania, są odrzucane. Minimum które mrożą i transferują na 5 dobę to 2AA, AB, 2BB tez jeszcze jeszcze...Jakaś różnica między wczesna blastką i murolą musi być, w 5 dobie miałam dwie blastki i cztery murole. Wszystkie murole padły albo uznali że zarodki były za słabe aby mrozić.
mamy dwie morule - nie kompaktującą i kompaktującą. Mi klinika tłumaczyła, że gorzej się mrozi dlatego morula odpada. Ogółem pomiędzy morulą kompaktującą a wczesną blastocystą potrafi być 1h różnicy w rozwoju. Oba takie zarodki mają współczynnik implantacji może 5%, spowolniony rozwój wskazuje na wady genetyczne i dlatego czekają czy zarodek sobie poradzi. Morula kompaktująca i wczesna blastocysta to prawie to samo, po prostu kliniki uzgodniły sobie minimum stadium moruli. Nie słyszałam o klinikach które mrożą morule nie kompaktujące, czyli np. 16B natomiast kompaktujące już tak. Wtedy oznaczeniem jest P8A, P8B.... albo inne powyżej 8 komórek, ale nie widomo ile bo już się zlewają w całość i dzielą tak jak powinno być. W UK np. wczesne blastocysty 1AA, 1BB uznawane są za nieodpowiednie do transferowania, są odrzucane. Minimum które mrożą i transferują na 5 dobę to 2AA, AB, 2BB tez jeszcze jeszcze...
morula kompaktująca w 3 dniu, jeżeli odmrozili 2-4h przed transferem to dobry zarodek. Ma duży potencjał rozwojowy, bo morula kompaktująca to idealnie 4 doba. Nawet jeśli rozmrozili dzień wcześniej to i tak rozwijał się książkowo. Problem i dywagacje zaczynają się wtedy gdy w 5 dniu zamiast blatocysty (pełnej - wykształconej) min. 3 - stadium rozwojowe, pojawia się morula.Ja przy drugim transferze miałam właśnie morule kompaktujaca. Niby po rozmrożeniu 3 dyniowego zarodka od razu podjal zarodek czynności i zaczął się dalej dzielić właśnie do modułu kompaktujacej i w takim stanie zabierałam.
Czyli dawkę słodkości już dziś dostałaśCze miłego dnia dziewczyny ja dziś na krzywej cukrowej jestem siedzę sobie w poczekalni na następne ukłucie o 8.35 i potem jeszcze 1![]()
Ja teżJa tam wygolona![]()
Ja tez bo biorę siofor 1000 3 razy dziennie no dobra nieraz przy sklerozie moje 2 razyCzyli dawkę słodkości już dziś dostałaś
Ciekawa jestem Twoich wyników.
A głodna jestem że henJa też
Ja tez bo biorę siofor 1000 3 razy dziennie no dobra nieraz przy sklerozie moje 2 razy![]()
Ja czekałam na zdjęcia - nie powiem![]()