reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2007

Beatko wspolczuje.Wogole jest mi zle jak nasze maluchy choruja.One takie niewinne.

Misiu ehh wiem czasami co czujesz :-D
Tylko,ze ja nie pracuje a ty masz jeszcze gabinet.
Ja tez sie czasami wydre na Antka,ale to bardziej z tego powodu,ze on czesto gluchego udaje :-D:-D

My juz po obiadku.Mateuszek spi.

Ja mam Urbana DeTour i tam nie ma gondolki tylko fotelik samochodowy.A ze mlodemu juz nie wygodnie w foteliku to wozimy sie w spacerowce pod spiworem i dodatkowo folia przeciwdeszczowa.Jest rewelacyjna na wietrzne dni.

Choc ostatnio mialam nadzieje juz na nowy wozek.
Jak zrobilismy juz zakupy w supermarkecie to wlozylam Matta do samochodu a maz mial zlozyc wozek i wsadzic go do auta.
Podjechalismy pod dom,maz do bagaznika a wozka nie ma :szok:
Zapomnial go spakowac :-D:-D:-D:szok:
No ale niestety sie znalazl...ochrona go zabrala do depozytu...
Ale zmienie go latem na lepsza spacerowke :blink:

reklama
Ja niedawno wrocilam zmalym ze spacerku bylam dzisaj 3,5 godziny u mnie jest piekna wiosna i troche pozalatwialam sobie:-)
Powiedzcie mi dziewczyny odebralam swoje wyniki BHCG i mam cos takiego wynik 0,664 mIU/ml a norme mam okreslona 0.0-3.0
Jak to interpretowac??????

POZDRAWIAM
KARINA

Karina nie mam pojecia nie wiem wogole o co chodzi nie znam sie na badaniach medycynie nie kumam czaczy .......Moze wpisz w wyszukiwarkę

My już po obiadku i po spacerku :-)
Tym razem zupa pomidorowa wyszła bardzo smaczna na dworku też było fajnie bo słoneczko wyszło i zrobiło sie cieplutko :-)

Jolie mały ma wirusa wiec nie od spacerówki,zaraził sie od mojego siostrzeńca.
W spacerówce jest mu tak samo ciepło jak w gondoli,ma spiworki kocyki i osłone przeciw wiatru.

A wiec wczoraj było u malego pogotowie miał temp 38,4 mierzoną elektronicznym termomentrem ktory jak sie okazalo po zmierzeniu normalnym rteciowym okłamywał o 0.5 stopnia.
Przelewał mi sie przez rence i wygladal okropnie lzy same mu lecialy lecz nie plakal nie chce nawet tego opisywac.
Przyjechalo pogotowie,bardzo symaptyczna pani dr i zbadala go i przepisala mi antybiotyk i czopki na zbicie temp.
Kazala obnizyc temp w mieszkaniu,robic chlodne kapiele duzo wietrzyc mieszkanie i malego bardzo lekko ubrac
Tak wlasnie zrobilam i zaraz u malego widac bylo poprawe
bardzo duzo spal i odpoczywal ,nawet jak lezal sobie to nie protestowal bo nie mial sily.
wieczorem o 22 dalam mu antybiotyk pozniej nakarmilam i o godz 00 wyrzygal wszystko ale takim strumieniem ze jak dorosly czlowiek wszystko bylo zafajdane a maly przerazony.
No nic umylam go przebralam i usnął
W nocy spal raczej spokojnie tyle ze babole mu przeszkadzaly mimo sciagania jest ich pelno.
Dzis rano juz wydaje mi sie ze jest lepiej,nie jest juz taki rozpalony i krzyczy sobie gada i sie usmiecha do mnie,tyle ze ten kaszel jest straszny bo zawsze powoduje u niego odruch wymiotny.
Antybiotyk dostal na 7 dni,zadnych spacerow i przeciągow i powinno przejsc
No to chyba na tyle...
!
Women super że u Dorianka jest już poprawa :tak: Antybiotyk na pewno mu pomoże i szybko wyzdrowieje :tak:

Ale jaja anineczka
jak tak bardzo chcesz sie pozbyc to sprzedaj i za kase kupisz nowy.
A czemu chesz go zmienic,fajny ten wozek jest.
Chcialabym go zmienic bo juz mi sie nie podoba...w sumie to kolor nigdy mi sie nie podobal bo jest czarny (wybor meza) a pozatym mam go juz 3 lata prawie i juz mi sie oklepal :dry:
A niewiem czy ktos go bedzie chcial kupic,choc jest w b.dobrym stanie to juz stary model.
Nawet nie mam zdjecia w kompie...
Ale to identyczny jest z tym na foto,tylko,ze czarny z czerwonymi dodatkami:
7010_1.JPG

Aluska: tak, ja tez jestem z 86r :) fajnie:) Jak sie czujesz w roli mlodej mamy?
migotek :-):-):-):-) czuję się świetnie w roli mamy chociaż czasem dopada mnie przygnębienie gdy Amanda strasznie płace i nie potrafię jej pomóc i mam dość ale ten stan na szczęście szybko mija:tak: Życie jest piękniejsze dzięki Amandzi :-D:-D A jak Ty się czujesz ?

Dzień Dobry w ten słoneczny poranek!!!

A u nas powrót do normalności Michała zaprowadziłam do przedszkola i tylko z Olą jestem więć luzik.No i lekarza wskoczymy chociaż jest już lepiej ale kaszel mnie niepokoi tym bardziej że podobno jest jakieś wirusowe zapalenie dróg oddechowych.
Beata dużo zdróweczka życzę Oleńce :tak::tak::tak:

Witam Mamy
u mnie na weekend byli moi rodzice - było superr :tak:

Kacper dopiero zasnął ...a noc była beznadziejna :( . Kacperek usnął o 21 ale....... obudził się o 22:30 a potem budził się nawet nie wiem ile razy ale na pewno minimum 5 achhhh i prawie w ogóle nie spałam bo jak on nie spał to był przy cycku mam nadzieje że teraz choć godzinkę pośpi ...
Pusia współczuję nieprzespanej nocki:-(

Złapało mnie coś w szyję ,jakieś lumbago czy cos w tym stylu
Macie jakies sposoby zeby szybko sie tego pozbyć?
Natrzyj sobie maścią kamforową np. albo seteczka doustnie po tym wszystkim:-D

Ja niedawno wrocilam zmalym ze spacerku bylam dzisaj 3,5 godziny u mnie jest piekna wiosna i troche pozalatwialam sobie:-)
Powiedzcie mi dziewczyny odebralam swoje wyniki BHCG i mam cos takiego wynik 0,664 mIU/ml a norme mam okreslona 0.0-3.0
Jak to interpretowac??????

Karina ta wartość mieści się w granicach wartości normalnych.tzn. nie jesteś w ciąży (bądź jest to tak wczesna ciąża że Bhcg jest nieznacznie podwyższone), nie masz zmian nowotworowych tzw.kosmówczaka.
Chyba jest ok, ale interpretacja wyników i badanie lekarskie to potwierdzi

POZDRAWIAM
KARINA

Misia witaj!!! ciężko 2 urwisów mieć i pracę ale z doświadczenia wiem że im więcej zajęć tym lepiej człowiek się organizuje powodzenia
Ja też błagam o powrót do pracy:-(

Chcialabym go zmienic bo juz mi sie nie podoba...w sumie to kolor nigdy mi sie nie podobal bo jest czarny (wybor meza) a pozatym mam go juz 3 lata prawie i juz mi sie oklepal :dry:
A niewiem czy ktos go bedzie chcial kupic,choc jest w b.dobrym stanie to juz stary model.
Nawet nie mam zdjecia w kompie...
Ale to identyczny jest z tym na foto,tylko,ze czarny z czerwonymi dodatkami:
7010_1.JPG
Anineczko ja też tak mam wydaje mi się że przemyślałam jaki wózek chcę mieć a teraz okazuje się że jednak stary jest dużo bardziej funkcjonalny i lepszy od nowego-ja tylko nie mówię o tym mężowi bo by mnie chyba zabił tyle kasy poszło.Identycznie było z kołyską którą kupiłam a Ola i tak śpi w łóżeczku Michałowym,.Czasami łapię się na takich wpadkach:baffled:Stara a głupia:tak:

Beata dużo zdróweczka życzę Oleńce :tak::tak::tak:

Aluśka dzięki Twojej Amandzie również bo też macie z tego co doczytałam jakieś problemy?

reklama
Do góry