reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Marcowe mamy 2021

Hej dziewczyny, nie odzywałam się długo, miałam wypadek tz. Mój pies pogryzł się z innym, byłam na, spacerze z małą w wózku i moja suczka Jack Russell terier i była bez smyczy niestety, na chwilę ja puściłam i pech że spotkałyśmy psa z, którym się nie cierpi.
Z 3 razy większy od mojej (która waży 6,8kg) .tam ta suka chwyciła moja za szyję a ja nie patrząc na nic chwyciłam za paszcze tam tej i otworzyłam ja żeby puściła moja.
Masakra, mam zerwane ścięgno kciuka prawej ręki.
Mojej suczce nic się nie stało z ran krwawych tylko w środku obolała na szyi,nie wiem jakby się skończyło jakby tak nie zrobiła.
Ja mam kciuka szytego w środku sciagno, i usztywnionego,a szkoda gadać ale dobrze ze nie skończyło się to gorzej.
To było 10dniu temu już, bralam tydzień amokcycyline a karmie😩oprócz tego szczepionka na tężec.
Dziewczyny mam pytanie szczepicie się karmiac ba Covid?.
Bo ma termin 24.05 (Pfizera) i karmie nie już nie wiem?
O Boże... Mega współczuję... Taka bitwa psów jest najgorsza i sama nie wiem co bym zrobiła w takiej sytuacji. Nie raz to sobie wyobrażałam jakbym zareagowała gdyby jakiś wilczór zaatakował mojego Goldena Retrievera, chyba bym zaczęła tamtego kopać... No nie wyobrażam sobie co musiałaś przejść 😢 Wracaj do zdrowia kochana 😘

reklama
Dziewczyny mam pytanie jak to u was z okresem po porodzie🙂 ja nie karmie piersią i trochę podplamiłam ostatnio ale okresem bym tego nie nazwała
Ja też nie karmię piersią i okres chyba właśnie mam, przynajmniej brzuch mnie bolał jak na okres ale też taki skąpy bardziej plamienie . Ogólnie jestem 9 tygodni po porodzie a ciągle mam jakieś plamienie z małymi przerwami np 3 dniowymi juz się zastanawiałam czy to normalne ale byłam na kontroli 5 tygodni po porodzie i było wszystko dobrze to mam nadzieję, że nie jest to nic złego.

Ja też nie karmię piersią i okres chyba właśnie mam, przynajmniej brzuch mnie bolał jak na okres ale też taki skąpy bardziej plamienie . Ogólnie jestem 9 tygodni po porodzie a ciągle mam jakieś plamienie z małymi przerwami np 3 dniowymi juz się zastanawiałam czy to normalne ale byłam na kontroli 5 tygodni po porodzie i było wszystko dobrze to mam nadzieję, że nie jest to nic złego.

U mnie jeszcze brak okresu a też KP. Ale w sobotę mnie bolal lewy jajnik tak jak zawsze mnie bolal na owulację więc dobrze ze jeszcze się z mężem nie teges 😂

Dziewczyny mam pytanie jak to u was z okresem po porodzie🙂 ja nie karmie piersią i trochę podplamiłam ostatnio ale okresem bym tego nie nazwała
Ja karmie piersią i przestałam krwawić 3 tyg po porodzie, potem miałam 1-1,5 tyg przerwy i zaczęłam krwawić jak na okres ale było to skąpe i bardzo rzadkie i tak krwawiłam 3 dni i potem tydzień przerwy, potem znów 3 dni krwawienia i teraz nic. Muszę iść wgl na pierwszą kontrolę do gina, bo jeszcze nie byłam a w czwartek będzie 8 tyg po porodzie 😱

Ostatnia edycja:
Po pierwszym porodzie okresu dostałam po pół roku a po drugim po 3 miesiącach przy karmieniu piersią siostra w lutym urodziła miesiąc karmiła piersią jak przeszła na butle to zaraz okresu dostała jakby nie było miło było 9 miesiący nie mieć okresu ale niestety on powróci jak bumerang 😉😁

Wracając do tematu pleśniawek...
@karoo-kp dzięki serdeczne za radę! Byłam pewna, że mała ma te pleśniawki, mama w PL już kilka preparatów kupiła... Zaczęłam przecierać język małej wilgotna pieluszka i wychodzi na to, że to był nalot z mleczka 🤗 język nie jest już cały biały!
Jeszcze raz dzięki! 😘

reklama
Ja karmie piersią i przestałam krwawić 3 tyg po porodzie, potem miałam 1-1,5 tyg przerwy i zaczęłam krwawić jak na okres ale było to skąpe i bardzo rzadkie i tak krwawiłam 3 dni i potem tydzień przerwy, potem znów 3 dni krwawienia i teraz nic. Muszę iść wgl na pierwszą kontrolę do gina, bo jeszcze nie byłam a w czwartek będzie 8 tyg po porodzie 😱
Rozumiem, że z małą się tyle nabiegasz po specjalistach, że o sobie zapomniałaś 😅😉

Do góry