reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2021

reklama
Jasne, że tak. Nikt Cię nie zmusza do badania ani nie podważa kompetencji twojej lekarki 😊 natomiast po żadnych innych badaniach nie jesteś w stanie ocenić rezerwy jajnikowej, która jest kluczowa podczas starań i tyle 😊
Tak to też prawda, chociaż dopóki rok Nam nie stuknął to chcę myśleć że jednak jest dla Nas nadzieję w tym leczeniu, które teraz stosujemy 😉 Wszystko w swoim czasie, po kolei.

Jestem po teleporadzie z endokrynologiem. Powiedziała że te moje wyniki są bardzo ładne, za 5 tygodni kontrola. Pytała się czy badałam sobie kiedyś rezerwę jajnikową [emoji3166] boję się tego badania jak cholera... Że okaże się że wynik jest tragicznie niski i tylko się tym zdołuje. Chyba nie jest to do niczego potrzebne, prawda? Jakie jest Wasze zdanie?

AMH poniekąd określa ilość i jakość komórek jajowych i jeśli byłaby niska to przynajmniej wiadomo, ze nie ma czasu do stracenia i trzeba wyciągać ciężkie działa. Ja bym na Twoim miejscu zrobiłam. U mnie to było jedno z pierwszych zleconych badań.

AMH poniekąd określa ilość i jakość komórek jajowych i jeśli byłaby niska to przynajmniej wiadomo, ze nie ma czasu do stracenia i trzeba wyciągać ciężkie działa. Ja bym na Twoim miejscu zrobiłam. U mnie to było jedno z pierwszych zleconych badań.
U mnie tak samo, LH FSH prolaktyna i od razu sprawdzenie rezerwy 🤣🤷‍♀️

Hej dziewczyny, mam pytanie: czy przy niskiem AMH występują rzadko owulacje? Jak to jest? Wybaczcie pytanie, ale kompletnie zielona jestem w tym :)

reklama
Do góry