• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny mam badanie z testdna.
Wynik nieprawidłowy w 3 poniższych:
Czynnik V leiden FV L_1691G>A UKLAD HETEROZYGOTYCZNY
MTHFR MTHFR_677C>T UKLAD HETEROZYGOTYCZNY
PAI-1 plazminogen PAI-1 4G UKLAD HOMOZYGOTYCZNY
mocno źle? Pomożecie ? Co to znaczy?

Dziewczyny mam badanie z testdna.
Wynik nieprawidłowy w 3 poniższych:
Czynnik V leiden FV L_1691G>A UKLAD HETEROZYGOTYCZNY
MTHFR MTHFR_677C>T UKLAD HETEROZYGOTYCZNY
PAI-1 plazminogen PAI-1 4G UKLAD HOMOZYGOTYCZNY
mocno źle? Pomożecie ? Co to znaczy?
Z tego co wiem jeśli chodzi o mthfr to heterozygota jest spoko bo ja mam Mutacje i moja genetyczka mówiła, że jest git, że to nic nie szkodzi. Co do reszty niestety nie wiem ale podejrzewam, że heterozygoty w innych przypadkach są "lepsze" niż te homo

Z tego co wiem jeśli chodzi o mthfr to heterozygota jest spoko bo ja mam Mutacje i moja genetyczka mówiła, że jest git, że to nic nie szkodzi. Co do reszty niestety nie wiem ale podejrzewam, że heterozygoty w innych przypadkach są "lepsze" niż te homo
Dzia. Ufff ot chyba nie jest tragicznie ale zdaje się że mam przyczynę. Może ktoś się jeszcze odezwie.

ja mam przy mthfr C677T homozygota CC, a przy mthfr A1299C heterozygota AC... dr nie skomentowała tego nawet, mówiła brac metylowany kwas foliowy i metylowana wit b12. Może też tu tkwi mój problem?!🤷‍♀️
Kurcze naprawdę nie znam się na tym. A i co lekarz to inna opinia. Mój mówił, że przy homozygocie to heparyna. Ja mam brać metyle i tylko acard już przed transferem ale tak jak pisałam ja mam tylko heterozygote.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry