eij
Fanka BB :)
kurcze... nie masz żadnych dojrzałych pęcherzyków czy komórki się nie zapłodnily?Ale chociaż ta połowa idzie pomyślnie. U mnie niestety porażka już na tym etapie więc wiesz... nie ma z czym iść dalej. Powodzenia![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
kurcze... nie masz żadnych dojrzałych pęcherzyków czy komórki się nie zapłodnily?Ale chociaż ta połowa idzie pomyślnie. U mnie niestety porażka już na tym etapie więc wiesz... nie ma z czym iść dalej. Powodzenia![]()
Tak, jestem po 6 nieudanych inseminacjachA to jest Twoje pierwsze podejście? Pierwsza stymulacja?
U mnie wszystko jest trochę bardziej skomplikowane. Amh mam takie sobie bo 1.84, podczas każdej z 3 stymulacji od 12-16 pobranych komórek ale zawsze połowa niedojrzała a druga połowa wadliwa. Z tego miałam tylko 2 blastki i niestety się nie udało. No i czeka mnie kolejna stymulacja.kurcze... nie masz żadnych dojrzałych pęcherzyków czy komórki się nie zapłodnily?
przykro miU mnie wszystko jest trochę bardziej skomplikowane. Amh mam takie sobie bo 1.84, podczas każdej z 3 stymulacji od 12-16 pobranych komórek ale zawsze połowa niedojrzała a druga połowa wadliwa. Z tego miałam tylko 2 blastki i niestety się nie udało. No i czeka mnie kolejna stymulacja.
Jak masz dużo dojrzałych komórek to i dużą szansę na wiele zarodków
Wow, 9 blastek to marzenie niejednej z nas. Przy tylu zarodkach komfort psychiczny nieporównywalnie inny niż przy 1.przykro mizdaję sobie sprawę jakie to wykańczające psychicznie
lekarz mówił dlaczego te dwa transfery się nie udały? Ja mam zamrożone 9 blastek
Ja miałam 20 pecherzykow, pobranych dojrzałych 14 estradiol dwa dni przedDziewczyny znowu pytanie w sprawie koleżanki.
Otóż ma ponad 20 pęcherzyków bardzo różnej wielkości, estradiol 1570 pg/ml i już wyznaczono jej punkcję za 4 dni czyli na wtorek. Nie znam się za bardzo ale czy ten estradiol nie jest przypadkiem za niski? Stymulacja łącznie 10 dni.
I dostała dual trigger Ovitrelle 250mcg + Buserelin 0.5 ml ( czyli 0.5mg).
Jak myślicie, będą z tego jakieś dojrzałe komórki? Gdzieś kiedyś czytałam, że na 1 dojrzałą przypada średnio 300 pg estradiolu czyli wychodzi na to, że będzie miała połowę niedojrzałych tak jak ja.
Ciekawa jestem jak to było u was z tym estradiolem?
Dziękuję bardzo za odpowiedź ☺Ja miałam 20 pecherzykow, pobranych dojrzałych 14 estradiol dwa dni przed
Punkcja 7329 (dzień wcześniej 3100 wiec podwajał się ci dzień idąc tym tropem w dniu punkcji mogłam mieć estradiol na poziomie 28 tys)
Czy zarodki były przebadane genetycznie ? Zarodki wykazujące cechy nieprawidłowe mają mniejsze szanse na powodzenie, no ale jeśli nie było badań genetycznych to można tylko gdybać, że to było przyczynąWitam wszystkie staraczki!
5 lipca miałam pierwsze podejście do in-vitro (kriotransfer 5 dniowego zarodka). Wczoraj załamał mi się świat 10 dpt beta < 1.1. Zadaje sobie wiele pytań dlaczego się nie udało? Czy coś zrobiłam źle? Jak podnieść się po tej stracie/porażce i iść dalej? Czy mam w ogóle siłę? Czy zniosę kolejny zawód. Wczoraj odstawiłam wszystkie leki, czekam na miesiączkę. Na gorąco zdecydowałam z partnerem, że pójdziemy za ciosem i podchodzimy drugi raz - mamy jednego mrożaczka 3bb. Usłyszeliśmy od lekarza, żeby się nie załamywać, bo to dopiero pierwsza próba i często się nie udaje. Tylko, że on był na początku przekonany, że się uda, dawał 60-80% szans. Boje się, że z moim nastawieniem psychicznym ta druga próba się nie uda. Z drugiej strony wiem, że nie mogę czekać, nie potrafię.
Czuję ogromny żal do siebie, do świata. Pierwszy raz w życiu poczułam tak ogromną stratę.
Strasznie mi przykro, to jest takie niesprawiedliweWow, 9 blastek to marzenie niejednej z nas. Przy tylu zarodkach komfort psychiczny nieporównywalnie inny niż przy 1.
Mój pierwszy transfer nieudany bo słabiutki zarodek, drugi w innej klinice - piękna blastka ale moim zdaniem lekarz spartaczył transfer. Poza tym mój wiek, wada macicy i ogólnie po prostu brak szczęścia
Na jakim etapie teraz jesteś? Kiedy transfer?