Przyznam że nie wiem jak jest z taką kartą bo kilka lat temu mówili mi że służy ona tylko w nagłych przypadkach nie wiem jak jest teraz ale w Niemczech przychodnię mają dodatkowe pieniążki za każdą ciężarną płacone kwartalnie wszystko możliwe że cię przyjmą. Co do prenatalnych kosztują 110euro i genetyczne z krwi 220euro. Do lekarza ginekologa zglaszasz się bezpośrednio.O, a ja wyjeżdżam właśnie do Niemiecczy łatwo tam dostać się na jakąś konsultacje do lekarza (tak na wszelki wypadek)? Będę miała karte EKUZ, ale nie wiem jaki jest system - czy zgłasza się do lekarza pierwszego kontaktu czy da się od razu do ginekolo
reklama
Kasia_Der
Fanka BB :)
DziękujePrzyznam że nie wiem jak jest z taką kartą bo kilka lat temu mówili mi że służy ona tylko w nagłych przypadkach nie wiem jak jest teraz ale w Niemczech przychodnię mają dodatkowe pieniążki za każdą ciężarną płacone kwartalnie wszystko możliwe że cię przyjmą. Co do prenatalnych kosztują 110euro i genetyczne z krwi 220euro. Do lekarza ginekologa zglaszasz się bezpośrednio.
Cześć dziewczyny! Czytam Was od dłuższego czasu, ale jakoś nie miałam odwagi się przywitać
to moja pierwsza ciąża i fajnie wiedzieć że nie tylko ja tak się wszystkim martwię. Dziś u mnie 8 +4, widziałam już serduszko w 7 tygodniu, na razie wszystko dobrze
jeżeli można to też poproszę o dołączenie do grupy zamkniętej. A i mój termin to 7 marca 2022 

Cukierkowa20pare
Dobrze ze się zdecydowałaśCześć dziewczyny! Czytam Was od dłuższego czasu, ale jakoś nie miałam odwagi się przywitaćto moja pierwsza ciąża i fajnie wiedzieć że nie tylko ja tak się wszystkim martwię. Dziś u mnie 8 +4, widziałam już serduszko w 7 tygodniu, na razie wszystko dobrze
jeżeli można to też poproszę o dołączenie do grupy zamkniętej. A i mój termin to 7 marca 2022
![]()

WitamyCześć dziewczyny! Czytam Was od dłuższego czasu, ale jakoś nie miałam odwagi się przywitaćto moja pierwsza ciąża i fajnie wiedzieć że nie tylko ja tak się wszystkim martwię. Dziś u mnie 8 +4, widziałam już serduszko w 7 tygodniu, na razie wszystko dobrze
![]()

Cieplutko witamyCześć dziewczyny! Czytam Was od dłuższego czasu, ale jakoś nie miałam odwagi się przywitaćto moja pierwsza ciąża i fajnie wiedzieć że nie tylko ja tak się wszystkim martwię. Dziś u mnie 8 +4, widziałam już serduszko w 7 tygodniu, na razie wszystko dobrze
![]()

Cukierkowa20pare
Jakie dawki encortonu mialas i z jakiego powodu. Jak ci kazal lejarz dawki zmniejszać
Mnie lekarka jeszcze utrzymala a ja juz bym sie chciala pozbyc ich
Mam serio lekowstret jak mam polknac tabletke (zwlaszcza encorton jest ohydny) to mnie wstrzasa
Chyba poproszę lekarke na nastepnej wizycie o odstawienie skoro wszystko jest ok
Mnie lekarka jeszcze utrzymala a ja juz bym sie chciala pozbyc ich
Mam serio lekowstret jak mam polknac tabletke (zwlaszcza encorton jest ohydny) to mnie wstrzasa
Chyba poproszę lekarke na nastepnej wizycie o odstawienie skoro wszystko jest ok
reklama
Super@Paula... Aaaaa już po wizyciewszystko jest w porządku małe ma 2.29
widziałam jak się rusza a doktor powiedział że bije nam brawo
ku**a ma rączki i nóżki
doktor będzie miał urlop ale prenatalne za 3 tyg I za 5 tyg następna wizyta u Niego. Odstawiamy encorton powoli
![]()