reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny jestem załamana. Na ostatnim USG były 22 pęcherzyki a dzisiaj pobrano tylko 13 i jeszcze nie wiadomo ile będzie dojrzałych. Czyli znowu lipa. Ku.rwa znowu nic z tego nie będzie 😞
Ejjj, jeszcze się nie łamiemy ❤️. Ciągle wszystko jest możliwe 💪💪💪. Ale całkowicie rozumiem co czujesz ❤️. Pamiętaj, że ja ze swojej najgorszej stymulacji mam obcego w brzuchu 😜

reklama
U mnie jakość też do dupy, mam 40 lat to co innego niż 4 komórki u 20-paro latki. To moja 5 stymulacja więc wiem co mówię. Do tej pory z 53 pobranych komórek miałam tylko 2 zarodki więc te 13 dupy nie urywa.
Oby były chociaż dojrzałe 🙏🙏🙏
Domyślam się że nie jest ci łatwo. Tamta dziewczyna też miała 40 lat 😉 wcześniej też miałaś nasienie dawcy?

U mnie jakość też do dupy, mam 40 lat to co innego niż 4 komórki u 20-paro latki. To moja 5 stymulacja więc wiem co mówię. Do tej pory z 53 pobranych komórek miałam tylko 2 zarodki więc te 13 dupy nie urywa.
Ja lat 38.W zeszlym roku 37 amh-szkoda gadac.Pobrali mi w pierwszej stymulacji 4 komorki-ogolnie lipa.Przy drugiej 5 komrek.Z dwoch podanych w 3 dobie jedna sie przyjela i teraz wlasnie spi mi na piersi a jeden zarodek czeka na mnie cierpliwie zamrozony.Nie poddawaj sie💪

Jak tam mija Wam sobota? Oczywiście trzymalam mocno kciuki za dzisiejsze pobrania ✊✊✊. Mam nadzieje, ze wszystko bylo ok :) dopiero teraz mam czas, zeby do Was zajrzec. Robilam dzis badania i wyszlo mi:
Tsh 2.03
Prolaktyna na czczo 5.60 ng/ml
Prolaktyna po MCP 8.91 ng/ml
Zastanawiam sie czy po MCP jest dobry wynik? Tylko niecale 2x wzrosla.
I troche za duze chyba tsh jak na tabletki... choć nadal w normie. No nie wiem :/
Dzieki! ❤

Kochana podczas ostatniej stymulacji mi też pobrali 13, pamiętam jak mnie poczieszalyscie ze 13 to dobry wynik! Pamiętaj że liczy się jakość a nie ilość. Juz jedna tu taka była, dalej z nami jest właśnie z obcym w brzuszku 🙈 tak, tak dobrze myślisz chodzi o @fredka84. Pamiętam jak by to było wczoraj jak mówiła że nic z tego, że zarodki przestały się dzielić, że nic nie zamrozili i co, nim się obejrzymy będzie rodzic 😍😍🙈 Głowa do góry maleńka! Ja wiem ze ciężko jest myśleć pozytywnie po tym co przeszłaś, wiem że spodziewałaś się większej ilości komórek, wiem jak wielka nadzieję pokładasz w tej stymulacji. Ale, pamiętaj że chodzi o jakość a nie o ilość!!!! Jestem z tobą myślami ❤️ zacznij myśleć pozytywnie, pamiętam że to o czym myślimy przyciągamy to!! Ja wiem ze w tych 13'stu wspaniałych jest Twoje maleństwo, które za jakiś czas będzie do Ciebie wołać Mamo, mamusiu!! Przytulam mocno 🤗🤗🤗🤗❤️

@mala_Mi 80 weszlam dzisiaj żeby sprawdzić jak ci poszło. Trochę mnie dziwi twoje nastawienie. 13 komórek!!!! Wow !!! Przecież to jest bardzo dużo. Ja najwięcej że stymulacji miałam 8. Kiedyś z pierwszej stymulacji miałam 5 I 5 się zapolodnilo do stadium pięknej blastocysty i wiesz co z tego? 5 transferów do duuui....py. Z drugiej stymulacji 8 komórek 1 blastka i mam Natalke :) rozumiem ze masz wysokie AMH? To stad slaba jakosc komorek? Ja tez sie z tym borykalam u mnie AMH ponad 9. No nic. Czekamy, jesteś zmęczona dużo emocji dlatego się boisz. Nasienie dawcy będzie to po 3 sobie powinny dać rade. Trzyyyymaj się dupko już czas na Ciebie;)

Prolaktyna po obciążeniu jest ok bo norma po obciążeniu może być jak się nie mylę do max 5 razy podwyszona [emoji6] brało się kiedyś Bromergonik [emoji1787]a o normach TSH to nie nie wypowiem bo nie znam się zbytnio ja Eutyrox 50 łykam
Jak tam mija Wam sobota? Oczywiście trzymalam mocno kciuki za dzisiejsze pobrania [emoji110][emoji110][emoji110]. Mam nadzieje, ze wszystko bylo ok :) dopiero teraz mam czas, zeby do Was zajrzec. Robilam dzis badania i wyszlo mi:
Tsh 2.03
Prolaktyna na czczo 5.60 ng/ml
Prolaktyna po MCP 8.91 ng/ml
Zastanawiam sie czy po MCP jest dobry wynik? Tylko niecale 2x wzrosla.
I troche za duze chyba tsh jak na tabletki... choć nadal w normie. No nie wiem :/
Dzieki! [emoji173]

reklama
Pięknie napisane [emoji3590]
Kochana podczas ostatniej stymulacji mi też pobrali 13, pamiętam jak mnie poczieszalyscie ze 13 to dobry wynik! Pamiętaj że liczy się jakość a nie ilość. Juz jedna tu taka była, dalej z nami jest właśnie z obcym w brzuszku [emoji85] tak, tak dobrze myślisz chodzi o @fredka84. Pamiętam jak by to było wczoraj jak mówiła że nic z tego, że zarodki przestały się dzielić, że nic nie zamrozili i co, nim się obejrzymy będzie rodzic [emoji7][emoji7][emoji85] Głowa do góry maleńka! Ja wiem ze ciężko jest myśleć pozytywnie po tym co przeszłaś, wiem że spodziewałaś się większej ilości komórek, wiem jak wielka nadzieję pokładasz w tej stymulacji. Ale, pamiętaj że chodzi o jakość a nie o ilość!!!! Jestem z tobą myślami [emoji3590] zacznij myśleć pozytywnie, pamiętam że to o czym myślimy przyciągamy to!! Ja wiem ze w tych 13'stu wspaniałych jest Twoje maleństwo, które za jakiś czas będzie do Ciebie wołać Mamo, mamusiu!! Przytulam mocno [emoji847][emoji847][emoji847][emoji847][emoji3590]

Do góry