reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Witam dziewczyny.Zrobiłam dzis test i niestety negatywny.Jadę zaraz na betę,mam ostatnią fiolkę proletuxu,jak geta wyjdzie ujemna to jeszcze jutro ostatnią wezme i koniec.Moja przygoda z 3 dniowym zarodkiem tak jak myślałam, sie zakończy.Wychodzi na to ,że wszystkie nasze zarodki są chore ,bo przestają się rozwijać w 5 dobie,lub wolno sie rozwijają.Nie wiem co zrobic.2 podejścia,nasienie z biopsji,0 % morfologii,kilka plemników,partner chce jeszcze raz zrobić ,spróbować.Tylko ,że tu nie ma ani kasy,ani czasu ,ja 39 lat,on 37.Rozmawiałam z nim o dawcy nasienia,ale widzę po mim,ze bedzie go to bolało .Sama już nie wiem co dalej.Nie wyobrażam sobie życia bez dziecka😔
Przed betą nie załamuj się jeszcze, jeśli będzie negatywna to wówczas pomyślicie na spokojnie, co zrobić dalej... ważna jest konsultacja z embrologiem, mi oni pomogli w decyzji, ocenili realne szanse, patrząc na rozwój zarodków, jakość plemników itp. ✊

reklama
Przed betą nie załamuj się jeszcze, jeśli będzie negatywna to wówczas pomyślicie na spokojnie, co zrobić dalej... ważna jest konsultacja z embrologiem, mi oni pomogli w decyzji, ocenili realne szanse, patrząc na rozwój zarodków, jakość plemników itp. ✊
Rozmawiałam długo z embriologiem przed transferem. Mówiła ,że u nas będzie ciężko,bo mój wiek i słabe nasienie .Że jakbyśmy wzięli dawce nasienia lub komórkę to by się mogło wyeliminować jeden problem i sprawdzić czy to pomoże.Lub mnie podsuplementowac.Ja od początku roku biore już suple,więc to chyba nie wina tego.Mówiła też o nasieniu, że skoro 0 % morfologii to nie ma się co dziwić ,że mogą być wszystkie plemniki uszkodzone genetycznie .

Rozmawiałam długo z embriologiem przed transferem. Mówiła ,że u nas będzie ciężko,bo mój wiek i słabe nasienie .Że jakbyśmy wzięli dawce nasienia lub komórkę to by się mogło wyeliminować jeden problem i sprawdzić czy to pomoże.Lub mnie podsuplementowac.Ja od początku roku biore już suple,więc to chyba nie wina tego.Mówiła też o nasieniu, że skoro 0 % morfologii to nie ma się co dziwić ,że mogą być wszystkie plemniki uszkodzone genetycznie .
Rozumiem, że mąż 0% ma też po suplementach, długiej kuracji, tak? Mojemu ruszyła po tabsach

Rozmawiałam na ten temat z moim lekarzem i faktycznie powiedział, że jest minimalne ryzyko, że potencjalnie chory zarodek może okazać się tym zdrowym. No ale ja nie będę ryzykować.
Też o tym rozmawiałam. W inv.icta nie wykrywają mozaicyzmu, badanie pokazuje tylko, że zarodek albo zdrowy albo chory. Tyle

No ale takie prawo. Nic nie zmienisz. Dobrze, ze chociaż nie trzeba za nie placic.
Tak w temacie :) ostatnio do nas dzwonili, ze rok sie konczy to sie smialam do meza, ze dzwonili: hotel dla dzieci trzeba oplacic 😂
U mnie kiedyś rok upływal w pn A w środę miałam transfer. To był ostatni zarodek i tak musiałam zapłacić jak za cały rok mrożenie :)

reklama
Do góry