reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Piękny byk [emoji173][emoji173][emoji173] , ja też się bałam sama rodzic córkę i poprosiłam moją neurolog o zaswiadczenie do cc, wypisała bez problemu, a teraz tak się zastanawiam czy przy 2 cc też muszę załatwiać sobie jakiś papier czy po 1 cc druga już jest jakby z automatu ???? Może któraś z was wie?!?!?!
Zalezy na kogo trafisz. Pierwsza cc moze byc wskazaniem do drugiej cc. Wystarczy zeby Ci gin potwierdził i tyle.

reklama
kochana ty już chyba czekasz na kolejne dzieciątko bo coś mi się kojarzy że udało Ci się już wcześniej.
Coś ty, dopiero na pierwsze i chyba ostatnie czekam ❤️. Też była ciężka i wyboista droga do celu 😔. Leci już 16 tydzień a ja dopiero uwierzyłam w moje dziecko i że może być dobrze ❤️. Więc przygoda z in vitro zostawiła mi popsutą na zawsze głowę 🙄

Boję się porodu siłami natury bo moja siostra miała z tym duże problemy bo na chama kazali jej rodzic naturalnie i dziecko było niedotlenienie i dostało tylko 1 punkt. Jakimś cudem jest zdrowy ale był 2 lata pod stałą opieką neurologa. I przez to mam uraz w głowie. No i boję się że źle mi piczke zszyją🤔
To mój mały chudy byk ❤️
Fredka a masz już jakieś bólowe dolegliwości brzuszka ???? Ja jestem tydzień za tobą z ciążą a już jakby mnie coś pobolewać zaczyna 😒😒😒

Fredzia cesarkę chcesz?
Nie to, że namawiam na SN, bo to też loteria, ale ja wspominam poród bardzo dobrze. A to dlatego, że skurcze czułam przez może pół do 1h;) Upiekło mi się z tym akurat; bo najpierw odeszły wody; a skurcze poczułam dopiero w szpitalu jak już szłam na porodówkę i rozwarcie było 4 cm. Także prawie od razu dostałam znieczulenie, a rozwarcie w ciągu niecałych 2h było pełne, więc i rodziłam na znieczuleniu.
Też miałam mieszane uczucia co do sn/cesarka, ale jednak fajnie nie mieć blizny i nie mówię tu o estetyce:)

Jak tam w ogóle? Gdzieś widziałam, że mały Placek będzie 🤗
Jak poród idzie dobrze to bez sensu się kroić. Akurat mam za sobą porod sn i CC. No ale trzeba dostać znieczulenie, rodzić ze swoją położną, to chyba tylko w prywatnym szpitalu.

A co to poród instrumentalny?
To w szpitalach jest plan porodu? Kiedy się go robi? Ja pie,rdole, nic nie wiem 🤦
Niby mam te imię ale jeszcze mój książę mąż musi pomyśleć 😜
Jakos ten Krzyś mi został w głowie. Nawet miałam kiedyś super wujka o takim imieniu ❤️
przy użyciu instrumentów :D vacuum, gdzie przysysają takie coś do główki dziecka i pomagają tym dziecku wyjść; albo kleszcze - czyli łapią główkę i powoli ciągną. Obydwa mają na celu pomóc dziecku wyjść. No ale wiadomo, że to ingerencja i coś może pójść nie tak. Teraz głównie vacuum robią, od kleszcyz odchodzą.
Ja miałam długą 2 fazę i groził mi vacuum; ale na szczęście była mądra położna i choć już lekarza sprowadziła, żeby ocenić sytuację to jeszcze dała mi pół h i po 2,5h się udało samo.

16 tydzień? Kiedy to zleciało...
Pamiętam jak śledziłam Twój transfer...
Coś ty, dopiero na pierwsze i chyba ostatnie czekam [emoji3590]. Też była ciężka i wyboista droga do celu [emoji17]. Leci już 16 tydzień a ja dopiero uwierzyłam w moje dziecko i że może być dobrze [emoji3590]. Więc przygoda z in vitro zostawiła mi popsutą na zawsze głowę [emoji849]

Boję się porodu siłami natury bo moja siostra miała z tym duże problemy bo na chama kazali jej rodzic naturalnie i dziecko było niedotlenienie i dostało tylko 1 punkt. Jakimś cudem jest zdrowy ale był 2 lata pod stałą opieką neurologa. I przez to mam uraz w głowie. No i boję się że źle mi piczke zszyją🤔
To mój mały chudy byk ❤️
aaaaaaaaa cudny:) 😘 ❤️💞 no rozumiem, w sumie też rozważałam cesarkę tylko z tego powodu, że jest jakoś tam bezpieczniejsza, że dziecko szybko wyciągają i właśnie nie ma takich historii jak niedotlenienie i z tego porażenie mózgowe itp. ; no ale finalnie jakoś się nie zdecydowałam cisnąć o nią. Na szczęście udało się wszystko ok; co przy moim szczęściu do tej pory jest super fartem.

Piękny byk ❤❤❤ , ja też się bałam sama rodzic córkę i poprosiłam moją neurolog o zaswiadczenie do cc, wypisała bez problemu, a teraz tak się zastanawiam czy przy 2 cc też muszę załatwiać sobie jakiś papier czy po 1 cc druga już jest jakby z automatu ???? Może któraś z was wie?!?!?!
musisz zaświadczenie, nie ma cesarek z automatu, zawsze jest kwalifikacja.

reklama
Porod ktory konczy sie wyciaganiem dziecka próżniowo (vacum) albo szczypcami czy jak to sie tam nazywa.
Znam 3 dzieci z problemami zdrowotnymi i u wszytskich teraz 3-4 lata po porodzie po konsultackach u wielu specjalistow wychodzi, ze to wina vacum wlasnie.
Dowiesz sie na szkole rodzenia [emoji4][emoji4]
Do szpitala mas prawo zabrac plan porodu. W moim bylo ze nie godze się absolutnie i w zadnym wypadku na chwyt Kristellera. To bylo drukowanymi literami. I dopisane ze nie zycze sobie tez vacum. Poinformowalam o tym polozna przy przyjwciu, dalam jej plan porodu - nic wiecej w nim nie bylo. I potem w trakcie tez powiedziałam, ze vacum nie - cesarka.
chwyt Kristellera jest w ogóle zakazany. Wykonanie go jest błędem w sztuce lekarskiej obecnie.

Do góry