• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Nie, próbuję się umówić wcześniej, ale nie bardzo mam do kogo, bo terminów brak. Może uda się na piątek czy poniedziałek.
Z drugiej strony raczej nie nastawiamy się pozytywnie, bo wiem, kiedy był seks. A z kolejnej lekarz miał duże trudności w zmierzeniu zarodka.
Rozumiem Twój strach. Najlepiej umówić się gdzieś za tydzień na wizytę, żebyś się zbytnio nie denerwowała. To był Twój sprawdzony lekarz? Trzymam kciuki żeby było dobrze. ✊
Jutro mam wizytę, zaczynam się stresować. Na dodatek mój luby jest w delegacji do konca listopada i sama muszę iść na wizytę. Oby tylko wszystko było w porządku ☺
Też mam jutro wizytę. Który masz TC?

reklama
Ja juz po wizycie, karta ciąży założona. Usg było przez brzuch ,było widać maluszka z bijącym serduszkiem. Niestety nie mierzył wielkości, nie mam zdjęć:( ale dał mi skierowanie na nfz na papę po tym jak powiedziałam ,że miałam za sobą jedną ciążę biochemiczną. Lekarz dość specyficzny ale chyba zostanę przy nim;)

Ja juz po wizycie, karta ciąży założona. Usg było przez brzuch ,było widać maluszka z bijącym serduszkiem. Niestety nie mierzył wielkości, nie mam zdjęć:( ale dał mi skierowanie na nfz na papę po tym jak powiedziałam ,że miałam za sobą jedną ciążę biochemiczną. Lekarz dość specyficzny ale chyba zostanę przy nim;)
super! Ogromne gratulacje ❤️

Plemniki potrafią przeżyć w kobiecie kilka dni.
Jak pisały dziewczyny, dużo zależy od sprzętu i umiejętności lekarza. Trzymam kciuki, aby było dobrze.
Czy nie jest tak, że w ciąży muszą Ci wyznaczyć termin w ciągu 7 dni roboczych?
Teoretycznie tak, ale sama gin na NFZ mam wyznaczonego na 23.12! I to pod warunkiem że owy nie idzie na urlop, bo jeszcze nie wiadomo...

Dzwoniłam po różnych poradniach przyszpitalnych... Wszędzie terminy do końca roku lub do końca marca pozajmowane... I co zrobisz? Napiszesz skargę, odpiszą, że brak personelu i tylko się nadenerwujesz... Albo przyjmą Cię z wielką łaską i będą traktować jak skaranie boskie...

Teoretycznie tak, ale sama gin na NFZ mam wyznaczonego na 23.12! I to pod warunkiem że owy nie idzie na urlop, bo jeszcze nie wiadomo...

Dzwoniłam po różnych poradniach przyszpitalnych... Wszędzie terminy do końca roku lub do końca marca pozajmowane... I co zrobisz? Napiszesz skargę, odpiszą, że brak personelu i tylko się nadenerwujesz... Albo przyjmą Cię z wielką łaską i będą traktować jak skaranie boskie...
Koleżanka miała podobną sytuację wszędzie brak miejsc.
Poprosiła w kilku miejscach informacje na piśmie że odmawiają przyjęcia kobiety w ciąży w wyznaczonym terminie przez prawo do zycia kobiet w ciąży i nienarodzonych dzieci ( jakoś tak to się nazywa) . I jakoś dziwnym trafem nagle w kilku miejscach było miejsce bez problemu.
Czasem trzeba ich podejść niestety z innej strony nich kultura

Ja po wizycie. Sama nie wiem, co myśleć. Ciąża jest młodsza o dwa tygodnie. I scenariusze są dwa - albo przestała się rozwijać, albo po prostu jest młodsza. Tylko mi nie pasuje z betą i że wszystkim. Więc podejrzewam, że niestety nic z tego nie będzie :(
Z córką też ciąża była niby młodsza 2 tygodnie, co mi kompletnie nie pasowało, bo wiedziałam kiedy była owulacja I zapłodnienie. A potem wszystko było dobrze, więc nie nastawiaj się z góry na najgorsze. 😊

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry