pluto_nova
Moderator
to teraz trzeba znów pracować w kolejnym cykluWitam w piękny piątkowy poranek. W 1dc.. Znowu przyszła @..
U mnie ostatnio jakiś spadek mocy... Pogoda się zepsuła i już to odczuwam... Jeszcze 9 dni do @, a już mam dość
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
to teraz trzeba znów pracować w kolejnym cykluWitam w piękny piątkowy poranek. W 1dc.. Znowu przyszła @..
Mam to samo. @ ma być w przyszły piątek... A ja albo dostałam jesiennej depresji albo mam coś z hormonami. Ten tydzień płakałam więcej niz w swoim całym życiu... Coś mi się odkleja i wszystko jest dramatycznie smutne...to teraz trzeba znów pracować w kolejnym cyklu
U mnie ostatnio jakiś spadek mocy... Pogoda się zepsuła i już to odczuwam... Jeszcze 9 dni do @, a już mam dośćWolałabym, żeby już przyszła i leciałabym z nowym cyklem, a tak czuję, że jestem w takim zawieszeniu... Dlatego też się mało odzywam, bo nawet nie wiem co pisać...
Dlaczego odpuszczasz te trzy-cztery miesiące? Potrzebujesz odpocząć czy z zaleceń lekarzy? Ciekawa jestem co w takiej sytuacji zaleca klinika, tak naprawdę wydaje mi się, że wyczerpujemy większość dostępnych metod naturalnych, czy taka klinika jest w stanie w ogóle zaproponować jeszcze coś innego czy od ręki należy się nastawiać na in vitro? Czy Ty w ogóle bierzesz ivf pod uwagę? Ja, jeśli będzie trzeba, poddam się zabiegowi. Nie potrafię pogodzić sie z tym, ze mogłabym nie mieć dzieci.W sumie jestem chyba dokładnie w tym punkcie, którego się tak obawiasz. Niby pare rzeczy mi na histero i laparo wyszło, ale mam wrażenie, ze to nie były przyczyny niepowodzeń. Nie były to dużej skali rzeczy. No i jestem w kropce. Ten cykl jest/był moim ostatnim staraniowym w tym roku najprawdopodobniej, w lutym (dopiero) mam konsultacje w klinice niepłodności, w międzyczasie może jeszcze znajdę kogoś, kto coś mi zaproponuje albo podpowie. Mój NFZtowski kazał przyjść po nowym roku, inny mówił o luzie, inny o klinice niepłodności. I tak się bujam [emoji23]
Dlaczego odpuszczasz te trzy-cztery miesiące? Potrzebujesz odpocząć czy z zaleceń lekarzy? Ciekawa jestem co w takiej sytuacji zaleca klinika, tak naprawdę wydaje mi się, że wyczerpujemy większość dostępnych metod naturalnych, czy taka klinika jest w stanie w ogóle zaproponować jeszcze coś innego czy od ręki należy się nastawiać na in vitro? Czy Ty w ogóle bierzesz ivf pod uwagę? Ja, jeśli będzie trzeba, poddam się zabiegowi. Nie potrafię pogodzić sie z tym, ze mogłabym nie mieć dzieci.
Wiem, ze głową muru nie przebije, ale czasem czuje się jak rybka w okrągłym akwarium, ogarnia mnie koszmarna frustracja, niby człowiek ma poczucie, że robi wszystko (a czasem nawet więcej) żeby się udało a tymczasem cały czas stoi w tym samym miejscu, na samym początku tej drogi.
Dla odrobiny otuchy napiszę, ze mój brat cioteczny spodziewa się dziecka na początku roku. Starał się z żoną przez 6 lat, oboje dobijają już do czterdziestki i w końcu im sie udało. Nie wiem czy naturalnie czy nie (nie pytam bo i w ogóle mnie to nie obchodzi) ale tchnęło to ciut nadziei w moje serce.
to teraz trzeba znów pracować w kolejnym cyklu
U mnie ostatnio jakiś spadek mocy... Pogoda się zepsuła i już to odczuwam... Jeszcze 9 dni do @, a już mam dośćWolałabym, żeby już przyszła i leciałabym z nowym cyklem, a tak czuję, że jestem w takim zawieszeniu... Dlatego też się mało odzywam, bo nawet nie wiem co pisać...
pfff, mi rzadko kuedy ten śluz się pojawiaW 24dc lekarz stwierdził u mnie pęcherzyk 19mm, endo 10mm. Ale powiedział ze w szyjce brak śluzu płodnego… i rzeczywiście jest sucho, a jeżeli jakikolwiek śluz się pojawia to gesty i biały … czyli szans brak, co sadzić?
Dzięki za pocieszenie, ja śluz płodny miałam w tym cyklu ale tylko odrazu po miesiączce… wiec trochę podobnie .. dziwne to wszystkoD
pfff, mi rzadko kuedy ten śluz się pojawiaja jak zaszłam w ciąży to w ogóle nie wiedziałam czy miałam owy czy nie
nie skończyło się sukcesem ale w ciąży zaszłam . A teraz naprzykład ten śluz owulacyjny miałam od 8 dc do 11 a owu mam teraz , testy robiłam , 16 dc obecnie
![]()
Będzie dobrzeDzięki za pocieszenie, ja śluz płodny miałam w tym cyklu ale tylko odrazu po miesiączce… wiec trochę podobnie .. dziwne to wszystko![]()