Bibi89
Fanka BB :)
Śluz czasami tak, ale kiedyś mi lekarz powiedział ze to ze nie ma śluzu "na zewnątrz" nie oznacza braku owu bo po prostu mój siedzi zazwyczaj w środkuNic kompletnie? Ani śluzu?

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Śluz czasami tak, ale kiedyś mi lekarz powiedział ze to ze nie ma śluzu "na zewnątrz" nie oznacza braku owu bo po prostu mój siedzi zazwyczaj w środkuNic kompletnie? Ani śluzu?
Ja tez nie mam sluzu dlatego w tym cyklu ruszyl olej z wiesiolka i acc optimaŚluz czasami tak, ale kiedyś mi lekarz powiedział ze to ze nie ma śluzu "na zewnątrz" nie oznacza braku owu bo po prostu mój siedzi zazwyczaj w środkuale coś tam można zauważyć. Jednak ból czy jakieś klucie to nigdy nie jest odczuwalne u mnie
Jak duża jest ta torbiel? Tez mam torbiel endometrialna.Cześć dziewczyny,
Jestem początkującą staraczką. Mamy za sobą jeden nieudany cykl starań i jesteśmy w trakcie drugiego. Wiem, że może być ciężko, ponieważ pod koniec września na rutynowej kontroli u ginekologa na usg pojawiła się torbiel prawdopodobnie endometrialna. Było to moje pierwsze zderzenie z jakimkolwiek problemem tego typu. Miesiączki zawsze regularne, odrobinę bolesne, ale zwykłe środki przeciwbólowe w pierwszym dniu pozwalały mi normalnie funkcjonować. Zasugerowano rozpoczęcie starań albo laparoskopie, a najlepiej zapisanie się na zabieg i podjęcie starań w czasie oczekiwań. Dziś powinnam mieć planowe przyjęcie na oddział, ale odwołałam zabieg z uwagi na fakt, że kilka dni później torbiel znacznie się zmniejszyła i drugi lekarz zasugerował żeby jeszcze wstrzymać się z decyzją. Tak więc zasilam dziś Wasze grono z nadzieją, że wkrótce będę mogła podzielić się swoimi dwoma kreseczkami <3
Cykle mam długie ok.33-35d, owulacja prawdopodobnie 8 listopadaA jak długie masz cykle i kiedy owu?
A próbowałas kiedyś skrócić te cykle? Mi ostatnio nowa gin zaproponowała duphaston od 16 do 25dc na trzy miesiące ale nie wiem, co robic. Owu w tym miesiącu chyba dopiero 22dc.Cykle mam długie ok.33-35d, owulacja prawdopodobnie 8 listopada
Ja właściwie też nie mam żadnych objawów. Taki śluz jaki opisują dziewczyny (niby płodny) mam zaraz po @Fajnie ze czujecie owulacje. Ja zupełnie nie mam żadnych dolegliwości ani znaków ze owulacja jest/będzie
Swego czasu też brałam duphaston, żeby skrócić cykle, ale w zajściu w ciążę nie pomogło ale było to dość dawno temu więc nie pamiętam dokładnieA próbowałas kiedyś skrócić te cykle? Mi ostatnio nowa gin zaproponowała duphaston od 16 do 25dc na trzy miesiące ale nie wiem, co robic. Owu w tym miesiącu chyba dopiero 22dc.
Tak tak, wiem. Chodzi mi bardziej o to, że to zawsze jakaś wskazówkaŚluz czasami tak, ale kiedyś mi lekarz powiedział ze to ze nie ma śluzu "na zewnątrz" nie oznacza braku owu bo po prostu mój siedzi zazwyczaj w środkuale coś tam można zauważyć. Jednak ból czy jakieś klucie to nigdy nie jest odczuwalne u mnie
Owulacja powinna być 24-36 h po piku alee....ja ostatnio mialam potwierdzona monitoringiem owulacje przy takim tescie z rana jak dzis (jeszcze raz załączam) a pik miałam dopiero na drugi dzień wieczorem. Dziś miałam ból jajnika wiec hu* wie kiedy mam ta owulacje. Przy ciążach 8 dni po piku ja już miałam cień na teście więc u mnie na bank pwulacja jest wcześniej niż te minimum 24h po piku. Teraz to ja juz nie wiem kiedy testowac mamJa to według aplikacji powinnam mieć owulke wczoraj no i też to kłucie było ale to takie chwilowe 2 mocne uklucia i tylepo 21 zrobilam test owu ale kreska była juz jaśniejsza jak z rana. Przed siusialam troche bo piwko sobie pilam
no i teraz tak sobie myślę jak to z tym pikiem jest. Czytalam juz w wielu postach że od pojawienia sie piku mija iles tam godzin do owulki wie któraś dokładnie co i jak?.ja to w ogóle na tych owulakach sie nie znam . Ten miesiąc miał być taki pierwszy porządny
a tu sie okazuje że chyba na 3 się skończyło. Bo raczej wątpię żeby mogly jeszcze ściemniec i owulacja sie przesunela. Nie wiem juz sama
![]()