Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Ja czekam na pizzęDziewczyny gratuluję dobrych wieści, super
Ostatnio pisałyście tyle o kfc i innych cudach, że narobiłam sobie też smaka![]()
Wydaję mi się, że jak będzie problem z przedłużeniem umowy do dnia porodu to może będziesz musiała przedstawić taki dokumentHej kochane proszę poradzicie mi jak to wygląda bo szczerze mówiąc jestem zielona w tych sprawach.
Jestem na końcówce 3mies ciąży i kończy mi się umowa na czas określony z dniem 31.12.2021r Wiem że pracodawcy obowiązkiem jest przedłużyć mi umowę do końca porodu no chyba że pracodawca będzie chciał mi dać kolejną umowę na czas nie określony z dobrej woli. Ale rozchodzi mi się o to czy na koniec umowy muszę dostarczyć jakieś oświadczenie pracodawcy od swojego lekarza prowadzącego w którym tyg jestem .
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi![]()
A powiedz mi jeszcze a skąd pracodawca będzie wiedział że powinien mi przedłużyć taką umowę po 3 mies ciąży skoro nie wie w którym tyg ciąży jestem i się niczym nie interesuje ?? Dowie się z ZUS-u po przez zwolnienia ??Wydaję mi się, że jak będzie problem z przedłużeniem umowy do dnia porodu to może będziesz musiała przedstawić taki dokument![]()
ZUS nie ma takich informacji,w którym tygodniu jesteś. Będziesz musiała z nim po prostu porozmawiać, jak nie uwierzy na słowo to będziesz musiała mu pokazać zaświadczenie. Chyba, że karta ciąży mu wystarczy jako dowódA powiedz mi jeszcze a skąd pracodawca będzie wiedział że powinien mi przedłużyć taką umowę po 3 mies ciąży skoro nie wie w którym tyg ciąży jestem i się niczym nie interesuje ?? Dowie się z ZUS-u po przez zwolnienia ??![]()
Ja wczoraj zamowilam sobie sonoline B. Mam do sprzedania angelsounds za 50 zl, jakby ktoras byla zainteresowana.Ja właśnie zamówiłam ten detektor angelsoundsd
Hej, hej. Wbrew pozorom prawie wszystkie mamy juz dzieci (1,2,3) wiec napewno nie jestes tu odosobniona. Sama mam 10 i 2,5 letnie corki i to moje 3 dziecko.HejJestem Iza, mam 30 lat i jestem w 10 tyg ciąży. To jest moja 3 ciąża (na dodatek po 9 latach) i średnio wydaję się być tu na miejscu, bo większość z was będzie mamą po raz pierwszy. Dołączyłam do was, bo czuję się trochę odosobniona, nie mam z kim porozmawiać o ciąży... Jest mi poprostu ciężko, a nie ma do kogo się odezwać. Mąż jest, bo jest, rodzina dziwnie zareagowała na tą wiadomość... Poza tym ciąża strasznie mi się dłuży i boję się powiedzieć o niej szefowej...
Rozumiem dziękuję ci bardzoZUS nie ma takich informacji,w którym tygodniu jesteś. Będziesz musiała z nim po prostu porozmawiać, jak nie uwierzy na słowo to będziesz musiała mu pokazać zaświadczenie. Chyba, że karta ciąży mu wystarczy jako dowód![]()