reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Ooo, super ciekawostka 😀 Chyba się skusze i kupię 😁 tzn ja słyszałam, że olej lniany jest dobry, ale nie wiedziałam, że na takie właściwości 🙂 dzisiaj podejdę do apteki i kupię jak będzie, ale poczytam najpierw jako najlepszy dla dzieci.
Dokładnie ja też olej lniany to do surówek używam😅jak jakiś kupisz to pokaż proszę 😉
Aaa i jeszcze co powiedział, że powinniśmy kąpać codziennie, naprawdę zwariować można , dermatolodzy mówią jedno alergolodzy drugie 🙄
Ale o tych emolientach to pierwszy lekarz który powiedział, że nie koniecznie są dobre w naszym przypadku.

Jasiek śpiący w pozycji startowej😀tylko otwiera oczy i jest gotowy do ucieczki... 😃
Zobacz załącznik 1339142
Ale slodziak 🥰😀 To Wy dopiero pół godz temu wstaliście a my właśnie jesteśmy na pierwszej drzemce, bo Nela buszowała od 6:30 😅
IMG_20211122_073102.jpg

A teraz śpi przy cycku 😅 i ja też idę drzemnac
Zobacz załącznik IMG_20211122_090131.jpg

Czy któraś z Was stosowała może do kąpieli olej lniany bo mnie zainspirował jeden pediatra 🤔
Radził mi przestać kąpać w emolientach na rzecz oleju lnianego, zaczęłam szukać informacji i znalazłam takie coś

• olej lniany, który można dodawać do kąpieli, stosować jako balsam po kąpieli lub robić z niego opatrunki na wyjątkowo uporczywe zmiany skórne. Starszym niemowlętom, które już rozszerzają dietę, można go dodawać do posiłków, ponieważ “walczy” z AZS także od wewnątrz. Jako kosmetyk działa regenerująco, nawilżająco i przeciwzapalnie. Jest składnikiem większości aptecznych kosmetyków rekomendowanych do nawilżania suchej skóry,
Czajo, Pati może warto spróbować co o tym myślicie?
Sama kiedyś używałam dla siebie oleju lnianego i z czarnuszki na te moje zmiany łuszczycowe....i powiem tak....olej z czarnuszki super ale nie można u takich maluchów bo to wcierałam i piłam)...olej lniany nie zauważyłam jakiś spektakularnych efektów ale tez nie było zaostrzenia zmian...
Jak najbardziej można spróbować takiego oleju lnianego...:)
Że ja sama na to wcześniej też nie wpadłam:)
Jasiek śpiący w pozycji startowej😀tylko otwiera oczy i jest gotowy do ucieczki... 😃
Zobacz załącznik 1339142
O kochany:)Ach te dzieciaczki jakie one pozycję przyjmują śmieszne:)

Jasia nie pobijemy ale też są cyrki 🤦‍♀️
Zobacz załącznik 1339143
Oooo moja często tak jak Maja śpi...zawsze się zastanawiam czy jej szyja później nie boli🤣

A mnie interesuje co Ty masz tam po bokach łóżeczka?Bo widzę , że fajne mięciutkie i wysokie i dziecko sobie głowy nie wyobija:)
To jakiś rodzaj takiego otulacza czy poduszki?
Nie widziałam nigdzie takiego🤔
Ooo, super ciekawostka 😀 Chyba się skusze i kupię 😁 tzn ja słyszałam, że olej lniany jest dobry, ale nie wiedziałam, że na takie właściwości 🙂 dzisiaj podejdę do apteki i kupię jak będzie, ale poczytam najpierw jako najlepszy dla dzieci.
Olej lniany dostaniesz nawet w biedronce:)Ważne żeby był w ciemnej butelce:)
Dokładnie ja też olej lniany to do surówek używam😅jak jakiś kupisz to pokaż proszę 😉
Aaa i jeszcze co powiedział, że powinniśmy kąpać codziennie, naprawdę zwariować można , dermatolodzy mówią jedno alergolodzy drugie 🙄
Ale o tych emolientach to pierwszy lekarz który powiedział, że nie koniecznie są dobre w naszym przypadku.
A no oszaleć idzie....ale jakoś nie planuję codziennie kąpieli...zostajemy w tym rytmie co jest bo wydaję mi się że ta skóra lepsza jest:)
Kurde wszyscy emolienty wychwalają a tu proszę....🤔

Ja też słyszałam że ma super właściwości i wgl.. No i kupiłam z zamiarem dodawania np.do sałatek. Ale mi osobiście smak nie podchodzi i wyrzuciłam..🤦‍♀️

reklama
no i przespał od 17 do 7 😱 wjechało mleko ok 20 i 1 ale nadal na śpiocha (jeszcze o 1 go przebrałam bo pielucha przeleciała) 😂😂😂
no i tak jak myślałam mamy nowe umiejętności chodzi jak niedźwiadek i przy pufie jak za daleko ma klocek to nie stoi i jęczy tylko siada i idzie z drugiej strony główka pracuje 😜
ciekawe co jeszcze 🤔

Ostatnia edycja:
Do góry