reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pomocy. Plamienie na początku ciąży

jolanta2103@t

Początkująca w BB
Proszę o pomoc, miesiączka spóźnia mi się 11 dni, 5 dni temu zróbilam badanie z krwi beta i wyszło 63,3, czyli jakiś 4 tydzien ciąży.
A wczoraj wieczorem zauważyłam na bieliźnie brazowo czerwona wydzielinę do tego boli mnie podbrzusze, czy to jest coś niebezpiecznego, proszę o pomoc martwię się... A ginekolog dopiero za 5 dni... 😥

reklama
Proszę o pomoc, miesiączka spóźnia mi się 11 dni, 5 dni temu zróbilam badanie z krwi beta i wyszło 63,3, czyli jakiś 4 tydzien ciąży.
A wczoraj wieczorem zauważyłam na bieliźnie brazowo czerwona wydzielinę do tego boli mnie podbrzusze, czy to jest coś niebezpiecznego, proszę o pomoc martwię się... A ginekolog dopiero za 5 dni... 😥
Dodatkowo dodam ze wczoraj rano test pokazał 2 kreski

Ponowne oznaczenia beta i kolejne po 48 g będzie widać czy przyrasta. Jeśli nie to niestety źle to wróży. Natomiast jeśli przyrasta to może być jakiś krwiak ale to na pewno powinnaś się oszczędzać i jak coś na IP

W sobotę mam betę, martwię się bardzo... 😥
Jeśli boli cie podbrzusze i nie masz opcji pójścia do lekarza dzisiaj to ja pojechałabym na IP. Do soboty daleko. Na tym etapie to może być po prostu zbyt niski progesteron a równie dobrze poronienie lub pozamaciczna. Tutaj nikt Ci nie odpowie na to pytanie, opcji jest wiele.

Dokładnie, powtórz jeszcze raz Betę bo przyrost jest ważny. Oszczędzaj się jeśli możesz. Nie szarp się, nie dźwigaj zbyt ciężkich rzeczy.
Jeśli to zabarwiony śluz to może np tylko jakieś naszynko pękło.
Gdyby poszła ci żywa czerwona krew to najlepiej od razu na szpital, nawet się nie zastanawiaj .
I ten ból brzucha też jest ważny czy to takie pobolewanie czy jednak silny ból.
Szkoda że w sobotę dopiero, prawidłowo powinno być po 2dniach maks po trzech, chociaż ja np robiłam po tygodniu bo też nie miałam możliwości. Więc głowy nikt ci nie urwie spokojnie, tu chodzi po prostu o sprawdzenie jak wzrata.

Będzie dobrze. Wiem że ciężko jest się nie martwić ale musisz spróbować bo jak będziesz kłębkiem nerwów to ci to nie pomoże.
Trzymam kciuki ✊✊✊👍

Ja bym pojechała do jakiegoś lekarza.. Nie czekała.. Ból+plemienie różnie może się skończyć. Może to być nic.. A może i być coś złego.. Żadna z nas Ci nie zagwarantuje że jest ok.. 5dni to dlugo. A może potrzebujesz jakiś leków..

reklama
Do góry