reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki II połowa 2021

No mamy isc na wigilię do rodziców Niemęża. Ale tutaj się tak świat rodzinnie nie obchodzi szczerze mówiąc wiec to raczej kolacja zwykła i w 1 Dzień świąt obiad tez u Nieteściów 😂 chyba że nam covid pokrzyżuje plany tfu tfu
A widzisz. Wiem właśnie, że wigiliia to typowo polski zwyczaj. Ale ja sobie założyłam, ze Wy oboje na emigracji, stad moje pytanie 😀 ot co, jaka ze mnie cebula wyszła 🤣

reklama
No mamy isc na wigilię do rodziców Niemęża. Ale tutaj się tak świat rodzinnie nie obchodzi szczerze mówiąc wiec to raczej kolacja zwykła i w 1 Dzień świąt obiad tez u Nieteściów 😂 chyba że nam covid pokrzyżuje plany tfu tfu

Twoj partner jest Katalończykiem?
Opowiedz jak się poznaliście ❤ kocham takie historie

Twoj partner jest Katalończykiem?
Opowiedz jak się poznaliście ❤ kocham takie historie
Haha taaaak🤭 poznaliśmy się przez tindera i od pierwszego spotkania jesteśmy nierozłączni 😂😂😂 ot, cała historia 😂😂😂 po 4 miesiącach zamieszkaliśmy razem a po 6 zaczęliśmy myśleć o🤰🏽. W sumie dzięki niemu mowie po hispzansku bo wcześniej byłam leniem i uważałam ze angielski mi wystraczy 🙈

Krwi trochę upuściłam. Koło 18 powinny być wyniki 😊
Ale tej złej mam nadzieję 😂 właśnie wczoraj o tym rozmawiałam z panią w labo😂

Nadrabiam czytanie, bo znów cały dIen nie miałam za bardzo jak na spokojnie tu zajrzeć.

@c_or_nelia powtarzasz jutro ten estradiol? Przypomniało mi się, że w lutym 2019 endokrynolog badała mi ten stosunek LH/FSH i wtedy miałam 0,49. Teraz mam 0,56. Czyli nisko bo niby powinno być ok. 1. Mój wynik może świadczyć o niedoczynności przysadki, ale to gdyby bezwzględne wartości były też nisko, a u mnie raczej są ok. Wynik ok 1,5 może świadczyć o pcos, ale też znalazłam kilka artykułów, że to stara szkoła i że teraz już się nie bada tego stosunku (choć w netach tak piszą). Dziewczyny na forach też pisały, że kilku lekarzy mówiło, żeby się niskim stosunkiem nie przejmować a z kolei PCOS diagnozuje się na podstawie innych badań. Tym niemniej będę mieć to na uwadze i bardzo jestem ciekawa progesteronu w 7 dpo, bo u mnie tu może być problem. Z ciekawości poczytam jeszcze o tym estradiolu i spojrzę na te Twoje wyniki. A test w końcu kupiłaś?

@Bibi89 Ty Bibka masz oko nie wiem, czy sokoła, czy jakiegoś Apacza, takeś mnie wyłapała😂😂😂a sikałaś po południu?

@AnnEmPe okres dostałam w tym samym dniu co Kornelia, obie badania robiłyśmy w 3dc (tak, wiem, że doczytałaś😉) Masz wynik?

Nadrabiam czytanie, bo znów cały dIen nie miałam za bardzo jak na spokojnie tu zajrzeć.

@c_or_nelia powtarzasz jutro ten estradiol? Przypomniało mi się, że w lutym 2019 endokrynolog badała mi ten stosunek LH/FSH i wtedy miałam 0,49. Teraz mam 0,56. Czyli nisko bo niby powinno być ok. 1. Mój wynik może świadczyć o niedoczynności przysadki, ale to gdyby bezwzględne wartości były też nisko, a u mnie raczej są ok. Wynik ok 1,5 może świadczyć o pcos, ale też znalazłam kilka artykułów, że to stara szkoła i że teraz już się nie bada tego stosunku (choć w netach tak piszą). Dziewczyny na forach też pisały, że kilku lekarzy mówiło, żeby się niskim stosunkiem nie przejmować a z kolei PCOS diagnozuje się na podstawie innych badań. Tym niemniej będę mieć to na uwadze i bardzo jestem ciekawa progesteronu w 7 dpo, bo u mnie tu może być problem. Z ciekawości poczytam jeszcze o tym estradiolu i spojrzę na te Twoje wyniki. A test w końcu kupiłaś?

@Bibi89 Ty Bibka masz oko nie wiem, czy sokoła, czy jakiegoś Apacza, takeś mnie wyłapała😂😂😂a sikałaś po południu?

@AnnEmPe okres dostałam w tym samym dniu co Kornelia, obie badania robiłyśmy w 3dc (tak, wiem, że doczytałaś😉) Masz wynik?
Tak, powtarzam jutro estradiol. Czytałam w internecie i dużo dziewczyn ma estradiol ok. 20 w 2/3dc, więc już się tak nie stresuje. Tym bardziej, że ja mam owu 17/18dc, więc może być trochę niższy. Sprawdzę jutro i jednak nie przekladam wizyty u ginekologa. Wolę mieć od razu monitoring, a nie potem płacić za kolejną wizytę. Co ma być to będzie. Najwyżej da mi jakieś leki. Poza tym wszystkie hormony uważam, że są ok. A estradiol zbadam tez 3 bo to będzie owu albo dzień-dwa przed.

Kupiłam test, ale chyba nie ma sensu go robić.

Tak, powtarzam jutro estradiol. Czytałam w internecie i dużo dziewczyn ma estradiol ok. 20 w 2/3dc, więc już się tak nie stresuje. Tym bardziej, że ja mam owu 17/18dc, więc może być trochę niższy. Sprawdzę jutro i jednak nie przekladam wizyty u ginekologa. Wolę mieć od razu monitoring, a nie potem płacić za kolejną wizytę. Co ma być to będzie. Najwyżej da mi jakieś leki. Poza tym wszystkie hormony uważam, że są ok. A estradiol zbadam tez 3 bo to będzie owu albo dzień-dwa przed.

Kupiłam test, ale chyba nie ma sensu go robić.
No i super, cieszę się, że znalazłaś takie info. Akurat dodatkowy stres nie jest nam potrzebny🙂
Krwawisz znowu?

Ot

Załączniki

• 7239E373-CE4A-42D6-B79A-5C2EBE64CE36.jpeg
    7239E373-CE4A-42D6-B79A-5C2EBE64CE36.jpeg
    33,5 KB · Wyświetleń: 101
reklama

Nie sikałam, twardo się trzymam ale jutro... kto wie🤭🤭🤭

Do góry