• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Staraczki 2022

Czekaj, jak to nie można wpisać ze ojciec nieznany? To co masz wpisać? Jan Kowalski? Jezuuuu 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️ nie ma opcji na jakieś "upoważnienie"? Jakbys urodziła np w Hiszpanii to też to nic nie zmieni? Tzn chyba musialybyscie chyba tu mieszkać w sumie... nie ogarniam tego serio ... lepiej rodzic w patologicznych rodzinach niż w normalnym, zdrowym związku ale jednoplciowym... WTF?
Tak! Trzeba wpisac jakies męskie imię i dopisują nazwisko matki. Gdybyśmy rodziły w Hiszpanii (rozważamy, bo mamy znajomych lekarzy z kontaktami w Hiszpanii) to z aktem z dwiema matkami nie możemy w Polsce zrobić nic. Bo akt musi być tłumaczony dosłownie, a polskie prawo nie dopuszcza 2 matek. A bez tłumaczenia nie masz numeru pesel, dowodu, paszportu itp. O pesel można się bić w sądzie (mimo, ze jest oficjalny wyrok trybunału w Luksemburgu, ze całe UE musi wydawać dokumenty i nie ma prawa robić problemów) to i tak trwa to latami, a nawet do lekarza iść nie możesz czy zaszczepić czy cokolwiek…
To jest straszne. Tak samo jak mamy zagraniczny akt ślubu. On jest nieuznawany w Polsce, ale skoro tak tzn, ze mogę teraz wziąć sobie ślub z Polakiem ? I potem pojadę np do Hiszpanii i będę miała dwa akty równorzędnie uznawane?
Bigamia jest karalna. Takie smaczki codzienności ;)

reklama
Ja potrzebuje ojojania. Od listopada praktycznie nie ma cyklu żeby coś mi nie wyskoczyło. A to przeziębienie, a to rentgen kręgosłupa, a to zmarła mi babcia wiec stres, teraz znowu jesteśmy chorzy :( stary się złości, bo ja nie chce żadnych gripeksów ani innych jego wynalazków z wiadomych względów tylko leżę bo mnie strasznie zmogło, a ja pomimo tej bety negatywnej w 23 dc cały czas jednak żyje nadzieją, że skoro owu się przesunęła to i może beta wskoczy później… ehhh 😭😭😭😭
Przytulam całym sercem ❤️😘
Będzie dobrze, kolejny cykl- kolejna szansa.
Spróbuj myśleć pozytywnie, wiem ze ciężko ale jednak spokój jest bardzo ważny w naszej sytuacji.
Poza tym tak jak napisałaś może się owu przesunęła, jeśli miałaś w 18 dniu np to nic Ci jeszcze nie wyjdzie w 23.

Niezależnie od jutrzejszego wyniku bety idę w połowie lutego na wizytę do psychologa bo sobie z tym wszystkim nie radzę i może przyczyna leży gdzie indziej…
Jestem spięta jak spinacz biurowy i nie potrafię wyluzować jakbym miała kij w dupie 🙄
Nawet ostatnio byłam u fizjo bo mam tak ponapinane wszystko ze aż ciężko funkcjonować.
No i mój facet ma w środę badanie nasienia, mimo ze jest ojcem (z poprzedniego związku) to jednak było parenascie lat temu i tez już trochę lat ma i stresu 😂🙈

Przygnębiające to jest…
Z tego powodu właśnie moja siostra mieszka od 12 lat w Holandii, tam ma żonę i maja takie same prawa jak inni obywatele.
Narazie nie mają dzieci, nie wiem czy planują ale mają możliwość, w tym kraju niestety nie i jeszcze długo długo nie.
Ale na szczęście teraz macie jeden duży powód do radości 😍 i 3mam kciuki żeby wszystko było dobrze 😘
Kochana! Otóż NAWET HOLANDIA pod naciskiem Polski ostatnio odmawia Polkom mieszkającym od lat równych praw - nie chcą uznawać drugiej matki właśnie, chociaż prawnie muszą. Dwie holenderki po ślubie są wpisywane z automatu, dwie Polki muszą składać podanie - do tej pory nigdy nie odmawiano, a od kilku miesięcy zaczęli, chociaż jest to absolutnie niezgodne z prawem. Polityczne macki są dluuuuugie…

Dobry wieczór! Mam na imię Marta, mam 25 lat. Staram się dopiero od 2 cyklu, ale brak mi podstawowej wiedzy. Czytam to forum już od pewnego czasu, ale dziś chciałabym o coś zapytać.
1. Wzrost LH na pasku owulacyjnym, wysoki poziom przez 2 dni, potem spadek stopniowo do bieli + skok temperatury. Czy tylko na tej podstawie można uznać, że owulacja się odbyła?
2. Jestem tydzień przed planowanym okresem. Przemarzłam dziś, zapomniałam się i wzięłam gorącą kąpiel. Po niej czuję kłucie w jajniku (takie jak wcześniej w dniach, w których mogła być owulacja i dwa dni po niej). Czy gdyby hipotetycznie doszło do zapłodnienia, mogłam zaprzepaścić szansę na ciążę? Na dole bez zmian, ale to kłucie mnie zaniepokoiło i utrzymuje się już od pół godziny.

Przytulam całym sercem ❤️😘
Będzie dobrze, kolejny cykl- kolejna szansa.
Spróbuj myśleć pozytywnie, wiem ze ciężko ale jednak spokój jest bardzo ważny w naszej sytuacji.
Poza tym tak jak napisałaś może się owu przesunęła, jeśli miałaś w 18 dniu np to nic Ci jeszcze nie wyjdzie w 23.

Niezależnie od jutrzejszego wyniku bety idę w połowie lutego na wizytę do psychologa bo sobie z tym wszystkim nie radzę i może przyczyna leży gdzie indziej…
Jestem spięta jak spinacz biurowy i nie potrafię wyluzować jakbym miała kij w dupie 🙄
Nawet ostatnio byłam u fizjo bo mam tak ponapinane wszystko ze aż ciężko funkcjonować.
No i mój facet ma w środę badanie nasienia, mimo ze jest ojcem (z poprzedniego związku) to jednak było parenascie lat temu i tez już trochę lat ma i stresu 😂🙈
Idź na zdrowie! To taki czas, w którym niezależnie od wyników wsparcie i troska są na wagę złota :)

Jakby gorące kąpiele tydzień po owulacji miały zaprzepaszczac szansę na ciążę to albo byśmy wyginęli mniej więcej w XVI wieku przed naszą erą albo umarłoby podziemie aborcyjne [emoji6]
Żyj normalnie tak jak zawsze.
Nic nie jest w stanie wpłynąć na potencjalną ciążę kilka dni po owulacji.
Powodzenia [emoji1696]
Dobry wieczór! Mam na imię Marta, mam 25 lat. Staram się dopiero od 2 cyklu, ale brak mi podstawowej wiedzy. Czytam to forum już od pewnego czasu, ale dziś chciałabym o coś zapytać.
1. Wzrost LH na pasku owulacyjnym, wysoki poziom przez 2 dni, potem spadek stopniowo do bieli + skok temperatury. Czy tylko na tej podstawie można uznać, że owulacja się odbyła?
2. Jestem tydzień przed planowanym okresem. Przemarzłam dziś, zapomniałam się i wzięłam gorącą kąpiel. Po niej czuję kłucie w jajniku (takie jak wcześniej w dniach, w których mogła być owulacja i dwa dni po niej). Czy gdyby hipotetycznie doszło do zapłodnienia, mogłam zaprzepaścić szansę na ciążę? Na dole bez zmian, ale to kłucie mnie zaniepokoiło i utrzymuje się już od pół godziny.

reklama
Jakby gorące kąpiele tydzień po owulacji miały zaprzepaszczac szansę na ciążę to albo byśmy wyginęli mniej więcej w XVI wieku przed naszą erą albo umarłoby podziemie aborcyjne [emoji6]
Żyj normalnie tak jak zawsze.
Nic nie jest w stanie wpłynąć na potencjalną ciążę kilka dni po owulacji.
Powodzenia [emoji1696]
Bardzo dziękuję i również życzę wam wszystkim powodzenia. Jesteście niesamowitymi, inspirującymi kobietami💋

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry