• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Smagane majowym deszczykiem kreseczki, kwitnące jak wiśniowe drzewka (tudzież wchodzące jak wiśnióweczka)

• Starter tematu Starter tematu użytkownik 207953
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
To teoretycznie nie wskazuje na trombofilię, ale możliwe że będziesz miała wdrożona heparynę zapobiegawczo. Sama mam dzisiaj swoją pierwszą wizytę u hematologa i w sumie dowiem się jak się to dokładnie diagnozuje. Ja mam mutacje V-Leiden. No ale jak beta będzie pozytywna to umów się na wizytę możliwie najszybciej. Trzymam kciuki ✊
nie byłam przygotowana na taki rozwój sytuacji...

reklama
Dziewczyny, pomóżcie bom zielona. Wczoraj o 18 bladzioch, dzisiaj z porannego moczu wyszło mi tak jak w pierwszym a o 10 tak jak w drugim. Czy to już?

Załączniki

• 20220505_073226.jpg
    20220505_073226.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 106
  • 20220505_100613.jpg
    20220505_100613.jpg
    623,8 KB · Wyświetleń: 102
Hej. Ja dzisiaj sie obudziłam i tak coś Mnie tknęło i zrobiłam test. Nie wiem co to za firma bo kupiony gdzies kiedys na allegro z testami owu.
Jestem przerażona...beta wykonana. Nie wiem co robic. Miałam się do gina zgłosić jakby sie udało po leki. Chyba najwcześniej w poniedziałek będzie dopiero dostępny bo on jest z Poznania. Od dwóch tygodni biorę na własną rękę acard 75. Nie wiem czy brac go dalej... Jestem zes*ana bo nie wiem co robic...w poniedzialek mialam się umawiać na sono hsg ...
Mocno trzymam kciuki ❤️

Oj ja też. Wręcz się załamałam jak się okazało że jestem w ciąży, przed pierwszą wizytą u hematologa, bez jakichkolwiek leków poza acardem. Ale jakoś się udało, ciąża póki co się trzyma, Acard na początku dał radę :)
napisałam do tego gina smsa znalazłam wizytówkę. Maz kontaktował się z rejestracją i po południu ma babeczka dzwonic i wcisnie mnie gdzies na poniedziałek. Ale spokojniejsza bym była gdyby on sie jednak dzisiaj odezwał...a ten acard Brałaś na raz 150?

oszaleje dzisiaj...
Rozumiem Cię, kojarzę Cię z drugiego wątku staraczkowego i wiem ile to wszystko Cię kosztuje. Szliśmy podobnie jeśli chodzi o cykle.
Twoje dwie kreski to jak moje dwie kreski 😃
Spokojnie poczekaj do wizyty, postaraj się na dziś gdzieś załapać, a jak nie to teleporade. Ja bym już chyba obdzwoniła pół polski 😀
Trzymam kciuki i czekam na betę ❤️

Rozumiem Cię, kojarzę Cię z drugiego wątku staraczkowego i wiem ile to wszystko Cię kosztuje. Szliśmy podobnie jeśli chodzi o cykle.
Twoje dwie kreski to jak moje dwie kreski 😃
Spokojnie poczekaj do wizyty, postaraj się na dziś gdzieś załapać, a jak nie to teleporade. Ja bym już chyba obdzwoniła pół polski 😀
Trzymam kciuki i czekam na betę ❤️
Dzięki. Jestem w totalnym szoku. I nie wiem po co w ogóle przyszłam do pracy. Trzeba było zostać zostać domu i dzwonić a tu za bardzo nie mam jak...;/ liczę że jakimś cudem odczyta smsa i może odezwie się do mnie... jeszcze te wyniki myslalam że będą po 13 a tu dupa...mogłam progesteron zrobic jeszcze ale ze mnie gapa teraz mnie właśnie w tym momencie olsnilo...

reklama
Przyszłam z uspokojeniem. Te mutacje owszem lubią namieszać, ale to nie jest tak, że jak sie nie weźmie heparyny w tym samym momencie, w który jest zagnieżdżenie to od razu po ciąży.
Absolutnie nie.
Po pierwsze jakieś 70% kobiet n
Ma te mutacje i gwarantuje, że tylko niewielka część z nich bierze acard i heparyne.
Po drugie zdecydowana większość lekarzy nie przepisuje przy tych mutacja u heparyny, a ci którzy to robią robią to zazwyczaj zapobiegawczo. Nie wydarzy się nic jeśli poczeka się kilka dni.
Acard należy oczywiście brać cały czas, ja mam dawkę 150 i często lekarze właśnie na taką zalecają zwiększyć. Oczywiście im szybciej brana heparyna tym człowiek spokojniejszy, ale nie zdecydowanie gorsze te nerwy niz te 2 dni zwłoki 😉
A heparyne na 100% płatna (bo raczej tylko taka wypisze lekarz bez potwierdzenia ciąży) powinien wypisać każdy lekarz na teleporadzie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry