Cześć! Witam z rana

Zaraz lecę do lekarza. Brzuch rośnie, ale ku mojemu zdziwieniu waga spada. Ciśnienie teraz w normie i oby tak dalej, bo zawsze w gabinecie mam wariację ciśnieniową i zapewne to syndrom „białego fartucha”. Życzę wszystkim spokojnego dnia!
A u mnie kobitka specjalnie nie mierzyła. Powiedziała, że na pewno mam mnóstwo emocji i bez sensu. Jak jej powiedziałam, że na dodatek boję się lekarzy i zawsze mi zawyża zaleciła mi pomierzyć w domu rano w łóżku i przyjść z wykresikem
Super że czytasz, że się dowiadujesz, szczególnie jeśli nie masz żadnego doświadczenia z dziećmi. Na pewno polecam w takim razie dobrą szkołę rodzenia (skąd jesteś? Mam do polecenia na Śląsku jedną), można wyciągnąć ogrom wiedzy z zajęć w szkole. Ale dopiero praktyka z noworodkiem wszystkiego cię nauczy i zweryfikuje wszystko, czego się dowiedziałaś, tak naprawdę. Oczywiście przygotowanie teoretyczne to podstawa

jednak praktyka często okazuje się zupełnie inna. Myślę że super sobie ze wszystkim poradzisz ❤
Z Gdańska, także do śląska nie dojadę. Szczerze mówiąc już chciałam iść do takiej szkoły, ale jeszcze za wcześnie, żeby mnie zapisali. Pewnie zanim tam dotrę to się wszystkiego z neta teoretycznie nauczę xD
To pewnie jak z koniem. Niby czyta się wszystko naokoło, niby kilkanaście lat doświadczenia z końmi miałam, a i tak posiadanie własnego pokazało jak mało wiem

Delikatne bestie
A mi właśnie chodzi o kwestie finansową. Wszędzie czytam, że wielorazowki są tańsze w ogólnym rozrachunku
To chyba zależy jakie pieluszki kupisz. Polecam bazarek wielopielo na fb. Można dorwać naprawdę tanio i wtedy pewnie się opłaca. Ja dorwałam 2 otulacze, 4 formowanki i 2 boostery z burtami za 80 zł. Wszystko w pięknym stanie i pachnące. Z tego co sobie liczyłam opłaca się jechać na tetrze i ewentualnie na formowankach z boosterami. AIO SIO i inne cuda gdzie masz otulacz i wklad w jednej pieluszce już mi się nawet używane finansowo nie zgadzały. Ale za to mają inne zalety

Jak musisz uważać na finanse to wypożycz sobie najpierw zestaw i sprawdź, co będzie dobre. Dzieciaki mają różne tyłki i udka więc nie każda firma będzie dobra na każdego.
Jedno pytanie, jak często wstajecie w nocy na siku? Ja dzis skończyłam 10 tydzień i mimo, że staram się nie pic na wieczór i tak muszę 2 razy wstac, inaczej mam uczucie że pęknie mi pęcherz, dziwne bo w dzień aż tak często nie latam, może też przez upały więcej wypoce w trakcie dnia.
Ja w ogóle w nocy nie chodzę jeszcze. Nad ranem tylko muszę biec prosto do toalety, bo aż pęcherz mnie boli. A piję bezpośrednio przed snem, bo o suchym pysku nie zasnę. W ciągu dnia za to latam, co dwie godzinki. Z tym, że u mnie to normalne.
A ciekawi mnie też jaką macie opinie na temat seksu w ciąży? Oczywiście jeśli nie ma przeciwskazań. Czy macie obawy?
Ja już po i nic się nie stało. Facet też stwierdził, że na razie czuje mnie normalnie

A ja miałam nawet lepszą zabawę, bo jakoś tak bardziej wrażliwa jestem