reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jakie negatywne skutki szczepienia?

"Szczepienie zostało wykluczone jako winowajca" - powiedzieli Ci coś "pocieszającego" o tym szczepieniu? Jak się masz?
i jak dzisiaj u Was ?
Byliśmy u rodzinnego. Twierdzi ze nie ma możliwości by szczepionka zaszkodzila, nie ma możliwości zrby wystapila reakcja alergiczna. Dr twierdzi ze to wirus. Mamy podawac smecte 3x1/2, dicoflor, na pupe sudocrem + gruba warstwa tormentile, czyli wszystlo to co robiliśmy do tej pory. Pytalam czy to moze byc rota, mowi ze nie. Zadnych badan nie zlecono.

reklama
Byliśmy u rodzinnego. Twierdzi ze nie ma możliwości by szczepionka zaszkodzila, nie ma możliwości zrby wystapila reakcja alergiczna. Dr twierdzi ze to wirus. Mamy podawac smecte 3x1/2, dicoflor, na pupe sudocrem + gruba warstwa tormentile, czyli wszystlo to co robiliśmy do tej pory. Pytalam czy to moze byc rota, mowi ze nie. Zadnych badan nie zlecono.
A jesteś trochę spokojniejsza?
U nas dzisiaj 8 dzień po mmr i gorączka, bardzo ciężka noc aż się boje weekendu 😶

A jesteś trochę spokojniejsza?
U nas dzisiaj 8 dzień po mmr i gorączka, bardzo ciężka noc aż się boje weekendu 😶
U nas noce od szczepienia to ryk caly czas... Dzis chyba była najgorsza 😔 dam chyba dzis na noc synkowi paracetamol, tak mi polecił lekarz.
Tak, jestem spokojniejsza, za sam fakt ze zostalo to odnotowane w jego karcie. Szkoda tylko ze nie lecial mam bafaniua krwi, moczu i kału. Wtedy bylyby może jakieś konkrety, a tak to taka diagnoza "na oko"

To lekarz chyba chpl nie czytał. I powinien zgłosić nop.

Ehh... czyli w sumie wiesz, że nic nie wiesz...
Jeśli są objawy, to test na covid powinien wyjść. Niedawno znajomy przechodził i pierwszy test pozytywny wyszedł mu po 4 dniach objawów, a kolejny negatywny dopiero po 6 tygodniach...

edit. Zapomniałam dodać - są testy, które możesz zrobić z przedsionka nosa (po prostu pobrać smarki), a z buzi to najlepiej z gardła, ale moim zdaniem jak ma wyjść pozytywny, to i z języka czy policzka wyjdzie.

No to u nas jest identycznie...
Tormentiol nas nie daje rady... Też smarowalam clotrimazolum, i zielonym linomagiem, i sudocremem... Pierwsza moja myśl to też był covid. Myślałam o teście, ale czy on wyjdzie po 2 tyg od pierwszych objawow? Czy mogę pobrac go z ust? Kiedys chciali oszczędzić dziecku cierpienia i pobrali właśnie z ust.
Po drugiej dawce mmr u starszego ( miał 10 lat) nic. Młodszy miał przy drugiej dawce 6 ( bo zmieniono termin podania), przez covid i tak udało mi się prawie rok odciągnąć podanie ale niestety nie było tak dobrze. Półtorej doby leżał i mówił, że bolą go nogi...

reklama
Do góry