reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2023

reklama
A badałaś kiedyś estradiol w takim momencie? Ciekawe jaki masz dzisiaj poziom
Robiłam w lipcu, ale razem z progiem w 7dpo.
A16ECF23-540C-4991-A5E8-CCF94114BF03.jpeg

Co by mi teraz powiedział estradiol, jakiej jakości jest komórka jajowa? Mogę zrobić jutro jeśli ma mi to coś pokazać :)

Robiłam w lipcu, ale razem z progiem w 7dpo.
Zobacz załącznik 1479663
Co by mi teraz powiedział estradiol, jakiej jakości jest komórka jajowa? Mogę zrobić jutro jeśli ma mi to coś pokazać :)
Jakości i czy rzeczywiście jest już dojrzała i zaraz pęknie. Powinno być około 200 na każdą dużą dojrzałą komórkę.

Tak to nie, ale ostatnio nie miałam przed moni czasu zjesc wcześniej i obiad pochlonelam 45minut przed badaniem. I gin to widział 🙈 pyta, czy mam problem ze wzdęciami, ja odpowiadam, ze nie mam, to pyta, czy jadłam niedawno, a ja ze nie widziałam, ze nie można i zjadłam obiad tuż orzed wyjazdem, na co on, ze już wiadomo, dlaczego mnie tak boli jak chce zobaczyć ten jajnik, co się za macica schował 🙈🙈 wstyd, ze masakra, a naprawdę nie wiedziałam 😆
Rany! Jak dobrze, że to przeczytałam, bo też nie wiedziałam. Dzisiaj do gina na sprawdzenie owulacji mam iść na 16:30, więc akurat po obiedzie 🙈

Jakości i czy rzeczywiście jest już dojrzała i zaraz pęknie. Powinno być około 200 na każdą dużą dojrzałą komórkę.
Odpowiedziałaś mi na pytanie, które mnie nurtowało i nie byłam pewna, a miałam poczytać 😁. Bo właśnie w clo pisze monitoring lub sprawdzić badaniem i się właśnie zastanawiałam czy estradiol coś powie w tym temacie bo tak sobie kojarzyłam, ale nie byłam pewna 🙈

Odpowiedziałaś mi na pytanie, które mnie nurtowało i nie byłam pewna, a miałam poczytać 😁. Bo właśnie w clo pisze monitoring lub sprawdzić badaniem i się właśnie zastanawiałam czy estradiol coś powie w tym temacie bo tak sobie kojarzyłam, ale nie byłam pewna 🙈
Tylko USG tak czy siak się przydaje, bo po samym badaniu krwi nie będziesz wiedzieć czy jest jeden dorodny pecherzyk, który nastukał 200 czy 2 małe, które w sumie tyle dają.

Samo badanie estradiolu powinno się zrobić, żeby w odpowiednim momencie podać Ovi.

reklama
Do góry