reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2023

Tylko USG tak czy siak się przydaje, bo po samym badaniu krwi nie będziesz wiedzieć czy jest jeden dorodny pecherzyk, który nastukał 200 czy 2 małe, które w sumie tyle dają.

Samo badanie estradiolu powinno się zrobić, żeby w odpowiednim momencie podać Ovi.
USG mam na 11dc i 16dc już umówione, potem zobaczę, ale myślałam, czy coś ewentualnie warto. Ja bez ovi.

reklama
Obiecałam tryliardowi z Was, że się odezwę więc pozwolę sobie napisać na kreskach i na staraczkach bo bardzo nie chce nikogo pominąć.
Dziękuję za wszystkie Wasze kciuki bo mają ogromną moc!
Właśnie jestem po usg. Wszystko pięknie i na swoim miejscu. Póki co wiek ciąży określony na 5/6 tc (a moich wyliczeń dziś 5+3) więc idealnie. Jest już pęcherzyk żółtkowy i maleńkie echo zarodka 1,5 mm.
Póki co wszystko wygląda książkowo 🥰🥰🥰
Dziękuję za wszystkie ciepłe myśli!

Obiecałam tryliardowi z Was, że się odezwę więc pozwolę sobie napisać na kreskach i na staraczkach bo bardzo nie chce nikogo pominąć.
Właśnie jestem po usg. Wszystko pięknie i na swoim miejscu. Póki co wiek ciąży określony na 5/6 tc (a moich wyliczeń dziś 5+3) więc idealnie. Jest już pęcherzyk żółtkowy i maleńkie echo zarodka 1,5 mm.

Cudownie!

Heart Love GIF

Happy Season 3 GIF by Friends

Too Cute Awww GIF

Kiedy następny podgląd :*?

W czasie taransferu jest taki moment kiedy masz założony wziernik, cewnik do macicy (chyba że to się jakoś inaczej nazywa) i embriolog idzie po zarodek. Chwilę mu to zajmuje. Więc sobie siedzicie i czekacie, lekarz właśnie z głową pomiędzy Twoimi nogami, bo musi widzieć gdzie to wszystko wkłada ;-).

Pani położna była tak uprzejma, że wyłączyła przynajmniej wielką lampę skierowaną prosto na moje krocze, żebyśmy sobie w innej atmosferze posiedzieli ;-).

Potem podają zarodek, oddają narzędzia embriologowi i on idzie sprawdzić pod mikroskopem czy zarodek w nich nie został. Więc znowu sobie siedzicie w tym samym układzie 😎.
Mnie towarzyszyły w tym same kobiety, w sumie było nas 5 (lekarka, położna, ginekolog za okienkiem, embriolog, która wpadła drzwiami;-) - i mój mąż z lekka zszokowany wszystkim, co się dzieje i zdominowany ;-) Atmosfera super 😁 .

Tak, była kiedyś dyskusja, że to nie cewnik :p Dla mnie cewnik, mimo że się wszystkim kojarzy z innym... otworem ;-)
U nas na to mówią kateter. I pan dr w dokumencie TVN też tak mówił. Więc chyba tak też można ;-)

I żart położnej co do tego sprawdzania, czy zarodek nie został w... no, tej rurce:
"One lubią sobie pozjeżdżać na tej ślizgawce, więc musimy sprawdzić, czy jakiś nie postanowił sobie tam zostać" ;-)

Mnie towarzyszyły w tym same kobiety, w sumie było nas 5 (lekarka, położna, ginekolog za okienkiem, embriolog, która wpadła drzwiami;-) - i mój mąż z lekka zszokowany wszystkim, co się dzieje i zdominowany ;-) Atmosfera super 😁 .

Tak, była kiedyś dyskusja, że to nie cewnik :p Dla mnie cewnik, mimo że się wszystkim kojarzy z innym... otworem ;-)
U nas na to mówią kateter. I pan dr w dokumencie TVN też tak mówił. Więc chyba tak też można ;-)

I żart położnej co do tego sprawdzania, czy zarodek nie został w... no, tej rurce:
"One lubią sobie pozjeżdżać na tej ślizgawce, więc musimy sprawdzić, czy jakiś nie postanowił sobie tam zostać" ;-)
A to u mnie pół na pół, bo ginekolog i starszy embriolog to mężczyźni, oprócz nich była obecna pani położna i młoda pani ebriolożka ;). Mąż na korytarzu.

A to u mnie pół na pół, bo ginekolog i starszy embriolog to mężczyźni, oprócz nich była obecna pani położna i młoda pani ebriolożka ;). Mąż na korytarzu.
Parytety ;-)
O, widzisz. A u nas mąż obowiązkowy. Znaczy może być nie-mąż również ;-) I żona/nie-żona też :-)
Partner musi być obecny przy transferze i przy punkcji (no, nie w sali operacyjnej;-)) - i to nawet taki, który w tym dniu nie oddaje nasienia!

reklama
Parytety ;-)
O, widzisz. A u nas mąż obowiązkowy. Znaczy może być nie-mąż również ;-) I żona/nie-żona też :-)
Partner musi być obecny przy transferze i przy punkcji (no, nie w sali operacyjnej;-)) - i to nawet taki, który w tym dniu nie oddaje nasienia!
Znaczy musi być obecny i podpisać wszystkie dokumenty ale nie w sali zabiegowej.

Do góry