reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Dziewczyny tak trochę jeszcze a propos wczorajszej rozmowy zaczęłam czytał o inozytol i chyba też zacznę brać 😅 ale czy wiecie czy są jakieś skutki uboczne? Ale albo jakiś wpływ na cykl? Mój zaczyna być książkowy i chyba nie chce w nim nagmerac za bardzo
A dlaczego chcesz zacząć brać inozytol?

reklama
długo ta przyjaźń nie trwała 😂
Ja z moim byliśmy przyjaciółmi do łóżka. Była umowa, że nie szukam faceta i żeby się nie zakochał. Później przyznał, że kochał się we mnie od 10 lat. Walczył o moją miłość tyle lat i wywalczył.

Nie wierzę w przyjaźń między płciową 😂
Ja tez nie wierze. My się podkochiwaliśmy już w LO w sobie, ale myliśmy we dwójkę pogubionymi dzikimi dzieciakami, wiec musielismy troszkę „dojrzeć”. Ale mino tego, ze już sporo się znaliśmy jak zeszliśmy to okres „zakochania” i takiej dzikiej namiętności mieliśmy z 3-4 lata.

Teraz już różnie bywa. Ale mąż od 3-4 lat cierpi ja bóle okropne i miał po drodze operacje na kręgosłup i przez to stany tez depresyjne, bo ile może bolec? Ale w ostatnim tygodniach już wreszcie mniej boli i nawet wczoraj trzeźwi tańczyliśmy na ulicy. Dawno takiej swobodnej radości nie zaznaliśmy:

A dziś super dzień. Rano seks. Śniadanie ze znajomymi. A ja później na 4 godzinnym treningu (treningi wspinaczkowe tyle trwają). A najlepsze jest to ze mam obiad zrobiony!!! Wczorajsza zupa i dochodzą bitki wołowe!!!

Różni się, ale mi smakuje (szczególnie ten z soczewicy; z groszku ma taki gorzkawy posmak). Jest na tyle spoko, że Mojemu nie gotuję normalnego makaronu tylko je ten co ja i nie marudzi :)
Potwierdzam, że z groszku gorszy, chociaż akurat na przykład „czysty” groszek bardziej mi smakuje niż soczewica. Dla mnie wadą tych makaronów jest to co dla innych zwykle jest zaletą- dużo białka.

I bez sauny w tym czasie!

Mój lubił saunę, ale bardzo, bardzo sporo czytał o jakości plemników i czynnikach, które pogarszają jakość nasienia.
I przegrzewanie jajek jest chyba nawet gorsze od złej diety.

Fertil Man Plus bierze?
Mój tez kocha saunę i co chwile narzeka, ze nie może iść. Raz na jakiś czas wy wynajmuje prywatna i sobie robi wokół jajek takie okłady specjalne z zamrożonych wkładów i jajka są cały czas zimne, ale nie wiem czy to i tak dobre. Ale wiecie; jak on tyle lat cierpiał na zwyrodnienia i okropne bóle a suna to jedyne co mu pomagało się rozluźnić i t stany depresyjne, to wybierając mniejsze zło tak sobie z sauna radziliśmy ;D

A dlaczego chcesz zacząć brać inozytol?
już chyba nie chce 😂 właśnie doczytałam że on jest zalecany głównie przy pcos a ja tego nie mam

"Idzie dwóch studentów ulicą i widzą kawałek kartki leżącej na chodniku. Jeden się pyta drugiego: - Co to jest? A drugi odpowiada: - Nie wiem, ale kserujemy!" Gdyby to zamienić na staraczki i suplementy, byłabym to ja 🤷🏻‍♀️

Ja tez nie wierze. My się podkochiwaliśmy już w LO w sobie, ale myliśmy we dwójkę pogubionymi dzikimi dzieciakami, wiec musielismy troszkę „dojrzeć”. Ale mino tego, ze już sporo się znaliśmy jak zeszliśmy to okres „zakochania” i takiej dzikiej namiętności mieliśmy z 3-4 lata.

Teraz już różnie bywa. Ale mąż od 3-4 lat cierpi ja bóle okropne i miał po drodze operacje na kręgosłup i przez to stany tez depresyjne, bo ile może bolec? Ale w ostatnim tygodniach już wreszcie mniej boli i nawet wczoraj trzeźwi tańczyliśmy na ulicy. Dawno takiej swobodnej radości nie zaznaliśmy:

A dziś super dzień. Rano seks. Śniadanie ze znajomymi. A ja później na 4 godzinnym treningu (treningi wspinaczkowe tyle trwają). A najlepsze jest to ze mam obiad zrobiony!!! Wczorajsza zupa i dochodzą bitki wołowe!!!
Tez cierpię na bóle kręgosłupa i doskonale rozumiem przez co z nim przechodziłaś

Tez cierpię na bóle kręgosłupa i doskonale rozumiem przez co z nim przechodziłaś
To jest nie do opisania. Młodzi, aktywni ludzie i nagle jeb. Ciągły ból, który niw pozwala nawet na chwile usiąść i się skupić na sobie, bo rwie. Ale już lepiej… wreszcie. Dużo lat to trwało. Dużo walki i załamań za sobą. Ale operacja, codzienna rehabilitacja daja powoli
efekty.

Bardzo Tobie współczuje :(((((( bol odbiera radość i wszystko

już chyba nie chce 😂 właśnie doczytałam że on jest zalecany głównie przy pcos a ja tego nie mam

"Idzie dwóch studentów ulicą i widzą kawałek kartki leżącej na chodniku. Jeden się pyta drugiego: - Co to jest? A drugi odpowiada: - Nie wiem, ale kserujemy!" Gdyby to zamienić na staraczki i suplementy, byłabym to ja 🤷🏻‍♀️
Ja brałam pare cykli, a nie mam PCOS. Nie wpłynął na długość cyklu. Jedynie na odczuwanie owulacji. Mocno bolaly mnie jajniki 🙂

Ja brałam pare cykli, a nie mam PCOS. Nie wpłynął na długość cyklu. Jedynie na odczuwanie owulacji. Mocno bolaly mnie jajniki 🙂
a czemu zaczęłaś brać? Bo zastanawiam się czy jednak warto? 😉

Choć jajniki na owulację i tak mnie bolą bardziej niż nawet na okres więc była by to ryzykowna gra 😅

reklama
Do góry