reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

reklama
Ja w poniedziałek powtórzę sobie badania na tarczycę i dorobię anty tpo i anty tg , bo nie robiłam.
Także, jak będę miała wyniki to napisze, i zrobię progesteron. To będzie 8 dpo .
W ogóle to szlag człowieka trafia, wszystko muszę tu prywatnie robić , te badania plus paliwo to dla mnie koszt jakieś 300 funtów, każda wizyta u gina 150 f plus zwalnianie się w pracy , proszenie o to wolne i dojazd tam w 1 stronę 1.5 h🤷‍♀️

Najlepsze jest to , że może się okazać, że wyniki otrzymam po kilku dniach, bo może nie wiem czy mają swoje lab czy odsyłają próbki do pl , ale raczej to drugie. Anglia...
Na NHS trudno o co kolwiek a prywatnie na prawdę muszę bulić....

Co prawda nie do mnie, ale ja kiedyś brałam metę, bo mi się ginekolog uparł, żebym spróbowała, po 3 miesiącach powiedziałam mu, ze rzucam to w cholerę. Miałam ciagle mdłości, spałam popołudniami, miewałam biegunki, o zjedzeniu cukierka mogłam zapomniec, bo miałam taki zjazd energetyczny jakiego świat nie widział chyba. Ale najgorsze było to takie uporczywe zmęczenie, kończyłam prace i bez energii potrafiłam zasnąć na podłodze 😅
To jeśli chodzi o zmęczenie, to nie , ale mdłości nieraz mam, ale kto wie czy to od mety, ja zazwyczaj w 2 połowie cyklu mam takie mdłości z rana.... I to miałam zanim zaczęłam stosować metę, a stosuje 3 miesiace.

Co prawda nie do mnie, ale ja kiedyś brałam metę, bo mi się ginekolog uparł, żebym spróbowała, po 3 miesiącach powiedziałam mu, ze rzucam to w cholerę. Miałam ciagle mdłości, spałam popołudniami, miewałam biegunki, o zjedzeniu cukierka mogłam zapomniec, bo miałam taki zjazd energetyczny jakiego świat nie widział chyba. Ale najgorsze było to takie uporczywe zmęczenie, kończyłam prace i bez energii potrafiłam zasnąć na podłodze 😅
mi też po głowie chodzi od kilku miesięcy odrzucenie mety. IO mam bardzo małą i tak.. nie wiem, myślę, czy ładowanie w siebie chemii rzeczywiscie to co powinnam robić.

Ależ mnie te plamienia wkurwiają. Przyszedłby raz okres normalnie to nie, zawsze wszystko u mnie po chooyowym paśmie 😡
Głównie jestem zła, że nie wiem na kiedy będę mogła się na badania zapisać (tak, planowanie to mój bufor bezpieczeństwa), czy uda mi się wtedy wyjść w ciągu pracy…

reklama
Mam jeszcze jeden dziwny objaw czuje wszędzie papierosy ostatnio, jakiś obłęd już od 3 dni. Dodam, że już od ponad roku nie pale, wcześniej paliłam od 18 r ż.
A jak to u Was z paleniem? Ja paliłam11 lat, zanim instynkt się we mnie obudził.
Najgorszy dla mnie był pierwszy tydzień, nie wiedziałam co zrobić z rękoma, po 3 miechach kryzys, ale się uchowałam.

Do góry