Matylda.<3
Fanka BB :)
jestem jeszcze ja :-) nie lubię :-)Czyżbym była jedyną niepijącą i nie lubiącą kawy![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
jestem jeszcze ja :-) nie lubię :-)Czyżbym była jedyną niepijącą i nie lubiącą kawy![]()
Właśnie o tę metodę się rozchodzi. Trzeba sprawdzić, jak dana marka to robi. Jeśli używa tylko CO2, to w porządku. A jeśli jakiejś chemii... to gorzej ;-)Zastanawiam się czy ta bezkofeinowa jest taka w porządku, w końcu w jakiś sposób muszą te kofeinę z niej wyciągnąć. Ciekawe w jaki
Mój problem polega na tym, że te "owocowe" metody działają zbyt gwałtownie... Mam potem skurcze, których się boje. No i prawie dostaję biegunki, a przy tej ilości leków, które biorę, to nie jest dobry pomysł. Wypiłam wczoraj trochę zakwasu buraczanego i do dziś żałuję... Idę w środę do gastrologa, popytam go o wszystko.Ktoś tu pisał ze walczy z zaparciami . No ja wczoraj to az byłam spocona na ubikacji . Matko jedyna. Zjadłam jabłko , popilam kawa, przegryzłam gruszka i dopiero poszło. Jak tak dalej będzie to tylko owoce będę jeść![]()
Z tymi zaparciami to uwzaj, jak się, ze tak powiem, zakorkujesz na dobre to nie przyj na sile, bo to prosta droga do hemoroidów, a to ostatnie czego byś chciała. Lepiej spróbować domowych metod, może sok z kiszonej kapusty? W lidlu można kupić w kartoniku. No i jedzenie lżejsze ze zwiekszona zawartością błonnika.Ktoś tu pisał ze walczy z zaparciami . No ja wczoraj to az byłam spocona na ubikacji . Matko jedyna. Zjadłam jabłko , popilam kawa, przegryzłam gruszka i dopiero poszło. Jak tak dalej będzie to tylko owoce będę jeść
Mi się zaczęła robić bardzo brzydka cera. Wysypuje mnie![]()
No właśnie ja musiałam poczekać trochę zanim mnie po tych owocach ruszyło.Mój problem polega na tym, że te "owocowe" metody działają zbyt gwałtownie... Mam potem skurcze, których się boje. No i prawie dostaję biegunki, a przy tej ilości leków, które biorę, to nie jest dobry pomysł. Wypiłam wczoraj trochę zakwasu buraczanego i do dziś żałuję... Idę w środę do gastrologa, popytam go o wszystko.
No wiem, że można się nabawić. U mnie w rodzinie ojciec zmaga się właśnie z nimi i to takie ciężkie przypadki. Spróbuje włączyć codziennie kawę , zawsze po niej bezproblemowo szlam na kibelek może pomoże i wrócę do diety.Z tymi zaparciami to uwzaj, jak się, ze tak powiem, zakorkujesz na dobre to nie przyj na sile, bo to prosta droga do hemoroidów, a to ostatnie czego byś chciała. Lepiej spróbować domowych metod, może sok z kiszonej kapusty? W lidlu można kupić w kartoniku. No i jedzenie lżejsze ze zwiekszona zawartością błonnika.
Mnie tez znów strasznie wysypało, miałam tak na początku brania proga, minęło na trochę i teraz znów. Robią mi się wszędzie takie malutkie ropne krostki i kaszka na całej twarzy. Dochodzą nowe krostki cały dzień. Wygladam strasznie![]()
Właśnie o tę metodę się rozchodzi. Trzeba sprawdzić, jak dana marka to robi. Jeśli używa tylko CO2, to w porządku. A jeśli jakiejś chemii... to gorzej ;-)
Moja znajoma w ciąży teraz nabawiła się hemoroidów 4 stopniaNo wiem, że można się nabawić. U mnie w rodzinie ojciec zmaga się właśnie z nimi i to takie ciężkie przypadki. Spróbuje włączyć codziennie kawę , zawsze po niej bezproblemowo szlam na kibelek może pomoże i wrócę do diety.
Tak będę się już ratować kiszonkami.
Ja właśnie biorę proga, wiec to może od niego ? Chociaż przed ciąża wzięłam może 1 opak i nic mi nie było
Mam to samo takie ropne, a kaszkę mam na czole (dobrze ze mam grzywkę ) , i wysypuje mnie ciagle po prawej stronie ( stad tez była owulka )