• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Pcos objawy

Moje objawy: brak owulacji, długie cykle,
Problem z wagą, wypadanie włosów, temperatura (raz zimno raz ciepło) na badaniach 17-20 pęcherzyków na jajnikach. Ogólnie to mocne zaburzenia hormonalne dużo męskich hormonów 🤷‍♀️ wyszły mi włosy tam gdzie nie powinny a na głowie tracę ..

No to masz PCOS, ale dobre leczenie przyniesie pozywtyny rezulataty. Jak to moja lekarka powiedziała potrzeba tylko cierpliwości 🙂

reklama
Co za bzdury. Jeżeli tak twierdzi Twój lekarz to czym prędzej bym go zmieniła.
Naprawdę wystarczy pierwsza lepsza strona gdzie opisane są obie przypadłości i porównać je ze sobą.

Nie zmienię bo nie mam potrzeby, leczenie jest dobre lekarz jeszcze lepszy.
Takze Ty zmien postrzezenia i nie mierz innych własną miarą.
PCOS nie wyklucza ciąży a wręcz mozna ją miec tak jak kazda "zdrowa" kobieta i nie wkręcaj innym.
A to co ja mam to moj problem, a nie Twój.
Dziecko jedno mam(bezproblemowo) także podważać nie mozesz

Nie powiem, dużo jest konowałów na świecie, ale w takim wypadku, jeśli ktoś ma wątpliwości, to powinien iść do innego lekarza, a nie czytać w necie.

Nie zmienię bo nie mam potrzeby, leczenie jest dobre lekarz jeszcze lepszy.
Takze Ty zmien postrzezenia i nie mierz innych własną miarą.
PCOS nie wyklucza ciąży a wręcz mozna ją miec tak jak kazda "zdrowa" kobieta i nie wkręcaj innym.
A to co ja mam to moj problem, a nie Twój.
Dziecko jedno mam(bezproblemowo) także podważać nie mozesz

Czej, lekarza olać i uwierzyć w to, co piszą w necie...?

Nie, ale skoro lekarz twierdzi,że pco dotyka tylko jednego jajnika a nie oba to dla mnie bzdura. Nie mierze wszystkich swoją miarą. Ale Ty za to sprowadzasz PCOS do niegroźnego schorzenia a takim nie jest. I nigdzie nie twierdziłam, że nie można zajść przy nim naturalnie w ciążę. Uwielbiam takie nadinterpretacje.

Nie, ale skoro lekarz twierdzi,że pco dotyka tylko jednego jajnika a nie oba to dla mnie bzdura. Nie mierze wszystkich swoją miarą. Ale Ty za to sprowadzasz PCOS do niegroźnego schorzenia a takim nie jest. I nigdzie nie twierdziłam, że nie można zajść przy nim naturalnie w ciążę. Uwielbiam takie nadinterpretacje.

Czepilas sie jednegoo slowa i tyle.(napisalam, ze to powiedział lekarz ? Hmm nie przypominam sobie).Nie bede sprowadzać PCOS do wielkiej choroby, bo widzę co sie dzieję i kto przychodzi do Kliniki, choroba jak kazda albo nawet inna bo mozna w niej zajsc w ciążę, a są choroby ktore ciazy nigdy nie dzadzą i co wtedy jak to nazwac ? Jedne zajda w 1 cyklu inne w 6 albo 10 i co z tego? Komus to umniejsza ? Jak sie trafi na dobrego lekarza (który podejmie leczenie a nie zacznie naciagac na nie wiadomo co od razu bez prob) to sukces murowany. Oczywiście, ze kobiety tez w ciążę nie zajdą, ale statystycznie zdrowe kobiety tez w nie nie zachodza albo te z przyczyn nie znanych.

reklama
Czepilas sie jednegoo slowa i tyle.(napisalam, ze to powiedział lekarz ? Hmm nie przypominam sobie).Nie bede sprowadzać PCOS do wielkiej choroby, bo widzę co sie dzieję i kto przychodzi do Kliniki, choroba jak kazda albo nawet inna bo mozna w niej zajsc w ciążę, a są choroby ktore ciazy nigdy nie dzadzą i co wtedy jak to nazwac ? Jedne zajda w 1 cyklu inne w 6 albo 10 i co z tego? Komus to umniejsza ? Jak sie trafi na dobrego lekarza (który podejmie leczenie a nie zacznie naciagac na nie wiadomo co od razu bez prob) to sukces murowany. Oczywiście, ze kobiety tez w ciążę nie zajdą, ale statystycznie zdrowe kobiety tez w nie nie zachodza albo te z przyczyn nie znanych.
Amen. Nie dogadamy się w tym temacie. Ja o niebie a Ty o chlebie. Sama sobie przeczysz. Porażka.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry