A.Patrycja
Fanka BB :)
rodziłam trójkę w trzech różnych szpitalach, dwójkę straciłam w jeszcze innych - i w każdym robią. Niepojęte, żeby nie robili.Patrycja - rodziłam piątkę dzieci i nikt nie robił usg główki
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
rodziłam trójkę w trzech różnych szpitalach, dwójkę straciłam w jeszcze innych - i w każdym robią. Niepojęte, żeby nie robili.Patrycja - rodziłam piątkę dzieci i nikt nie robił usg główki
rozumiem Twoje załamanie, ale bardzo dobrze, że wszystkiego pilnują, sprawdzają - jesteście świetnie zaopiekowani! Trzymam kciuki, żeby nie poważnego nie wyszłoWłaśnie pod kątem CMV nigdy badań nie miałam robionych. Mój gin tego nie zlecił, w szpitalu też nie pytali nigdy o to :/ ja w sumie dowiedziałam się o istnieniu czegoś takiego dopiero pod koniec ciąży… neonatolog mówiła, że często wychodzą ujemne te wyniki ale muszą sprawdzić żeby w razie czego szybciutko włączyć leczenie i uniknąć wad w późniejszym okresie. Mówiła żebym teraz się tym nie martwiła bo może nic nie wyjdzie, ale z drugiej strony martwią mnie te zmiany w główcepołożna mówi że to może się wchłonąć, ale i tak się boję.
Mówią, że diagnozę na wrodzoną są w stanie zrobić tylko przez pierwszych 21 dni życia. Potem się nie stwierdzi jaki to rodzaj. No serce mi pęka
jestem w szoku, że nie wszędzie robiąU nas nie robią
U mnie w mieście to chyba w żadnym nie robiąjestem w szoku, że nie wszędzie robiąprzecież to podstawa...
Dziecko, które je mleko naturalne może nie robić k
Jaką macie zmianę w mózgu? Torbiel czy coś innego? Długo trwało leczenie?Ale lepiej że zrobią niż że nie.
Wrodzona cytomegalia jest słaba u dzieci. Alexis, a Ty robiłaś badania na cmv w ciąży? Bo nabytej to nie miał raczej skąd nabyć.
U nas tez wyłapali na USG, że coś jest nie tak, tylko u nas po wątrobie. Ale w mózgu też jest jedna zmiana, która jest konsekwencją cmv właśnie.
Kochana ja do dziś nie odespalam porodu a jestem już 7 tygodni pow domu tez na pewno będziecie mieć więcej spokoju i czasu na poznawanie się wzajemnie
Ja co do laktacji nie chce się wypowiadać, mogę jedynie opisać moją historie. W szpitalu na początku wszystko wyglądało pięknie bo laktacja ruszyła, mały ładnie się przystawiał i miał apetyt po paru dniach okazało się ze waga nie rusza jakoś spektakularnie więc położne włączyły mi laktator i dokarmiałam go butelką z określoną ilością. Później odstawiłam laktator i jakoś tak wyszliśmy ze szpitala bo waga „była w normie”. Pierwszy tydzień był dla nas dramatyczny. Borys cały czas płakał a my nie wiedzieliśmy co mu jest.. po tygodniu przyszła położna i zważyła go przed i po 20 min na cyckach i okazało się, że mamy małego ściemniacza co wisi na cycku a pije bardzo małe ilości (na tamten czas pokarmu miałam dobra ilość) odciągnelam laktatorem nakarmilismy go zważyliśmy ponownie i 30g więcej. A ogólnie wagę miał jak przy wypisie ze szpitala wiec przez tydzień nic nie przybrał. Położna zaleciła kpi i kontrole wagi także kupiliśmy wagę i karmilismy z butli a to co nie udało mi się odciągnąć zeby była pełna porcja uzupełnialiśmy mm. Do dzis moje wyniki laktatorem to 60-80ml co 3-4h a mały je aktualnie 120-150 co 2-3h.. także od początku mieszamy mu mój pokarm i mm. Nie ukrywam, że tak jak pisze Lady loka wolałabym czasem przejść na mm i mieć wolne od laktatora ale póki mam ten pokarm to do 3 miesięcy na pewno chce małego dokarmiać.
Nas na zakup wagi niemowlęcej namawiali znajomi co tez mieli problemy z karmieniem i w sumie uważam ze to był dobry zakup. Waga kosztowała grosze a mocno nas uspokajała i mieliśmy jasną sytuacje.
Btw mi nie pomógł ani ********** ani herbatki. Może mam po nich ciut więcej mleka ale tylko przy odciąganiu zaraz po a później znów mało. Jedyne co w całej sytuacji mi odciążyło to podwójny laktator który skrócił czas odciągania z 30 do 12min
Mamy waskulopatię prązkowiowo-wzgórzową, ale ona ma nie dawać objawów i się jej nie leczy.Jaką macie zmianę w mózgu? Torbiel czy coś innego? Długo trwało leczenie?
Probowalas okocima wisniowego na laktacje? Moze to smieszne ale kiedy bylam kpi z pierwszym synem to tylko okocim wisniowy podbijal dobrze slod jeczmienny w nim zawarty :-) a te bocianki czy fer...maltikery mozna bylo sobie w buty wsadzic.
Mówili, że trzy małe torbielki i mi je pokazywali. Generalnie nie zakładają że to cytomegalia na 100%. Po prostu muszą to wykluczyć. Pediatra dziś mówił, że zdrowy chłopak i trzymają kciuki żeby wynik był prawidłowy. Wtedy pozostanie kontrola główki przez 3 miesiące żeby wiedzieć co tam się dzieje. Mówił, że może się samo wchłonąć, ale i tak ciągle się martwię i to mnie nie uspokaja. Jedyne co daje mi nadzieję, to fakt że jesteśmy w razie czego w najlepszym miejscu w jakim możemy być jeżeli chodzi o neonatologię.dokładnie tak jak pisze Lady Loka - na piersi kupy mogą być co godinę jak i co 7 dni i jest to ok
Alexis - ma torbiele czy inne zmiany?