natasia142
Fanka BB :)
Mi w wieku 20 lat ginekolog powiedział, że mam policystyczne jajniki (gdzie już miałam pierwszego syna ), powiedział że jak chce mieć jeszcze dzieci to powinnam zacząć się starać jak najszybciej. A, że nie byłam już z partnerem to trochę mnie to stresowało. Za mąż wyszłam mając 26 lat, zaszłam w pierwszym cyklu starań. Półtora roku później w kolejną ciążę. Zawsze jak byłam u niego na kontroli wmawiał mi, że mam policystyczne jajniki. Zmieniłam lekarza po ostatniej poronionej ciąży. I on powiedział, że wcale nie mam policystycznych jajników. Owulację mam normalnie więc nie wie dlaczego tamten lekarz mnie tak nastraszył.Ja po wizycie u gin. Na szczęście 100% pewności, że owulacja była i wszystko prawidłowo. Endometrium mam 7.2 mm, trochę chyba wąskie. I w sumie powiedziała, że wyniki wyszły idealne i jedynie obraz jajników sugeruje jakby było PCOS. Bo wyniki dobre, owulacja jest więc super. Teraz dała jeszcze do końca wakacji czas jakby teraz w lipcu nie wyszło to 2 cykle stymulacja według planów i starania co 2 dzień. A jak nic nie wyjdzie to we wrześniu drożność jajników.![]()