reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zapalenie krtani u niemowlaka.

P86

Fanka BB :)
Cześć. W czwartek pojawiło się u nas zapalenie krtani. Dziwny dzwiek przy oddychaniu pojawiał się w nocy. Apogeum było w sobotę. W niedzielę myślałam, że już koniec choroby jednak wczoraj znów charczał i kaszlał w pozycji leżącej. Dziś znów troszkę odpuściło chociaż czasem zakaszle i zacharczy. Niestety lekarz odwołał nam wizytę domowa i nie mam dziś już gdzie się skonsultować. Ile u waszych dzieci utrzymywało się takie zapalenie? Syn ma 6 miesięcy.

reklama
Cześć. W czwartek pojawiło się u nas zapalenie krtani. Dziwny dzwiek przy oddychaniu pojawiał się w nocy. Apogeum było w sobotę. W niedzielę myślałam, że już koniec choroby jednak wczoraj znów charczał i kaszlał w pozycji leżącej. Dziś znów troszkę odpuściło chociaż czasem zakaszle i zacharczy. Niestety lekarz odwołał nam wizytę domowa i nie mam dziś już gdzie się skonsultować. Ile u waszych dzieci utrzymywało się takie zapalenie? Syn ma 6 miesięcy.
A jakie macie leki ?
U nas przy lekach schodzi w kilka dni.

Zawsze dwa tygodnie się męczyliśmy. Aktualnie zapalenie krtani mam u syna i córki. Co prawda dzieciaki starsze córka 5 lat , wreszcie prawie skończyła kaszel ale w piątek już będzie dwa tygodnie jak zaczęła. Syn 8 lat dzisiaj minął tydzień jeszcze kaszle. My zawsze przy krtani mamy inhalacje z nebbudu bo kaszel jest paskudny. Nigdy u Nas nie obyło się bez inhalacji. A u najstarszej córki jeszcze często był dexaven w zastrzyku jak była w wieku przedszkolnym

U nas niestety nadal charczy w nocy.... Już byliśmy na kontroli jednak bez zmian leków... Już nie wiem co robić. Dziecko pogodne , bez goraczki.

U nas niestety nadal charczy w nocy.... Już byliśmy na kontroli jednak bez zmian leków... Już nie wiem co robić. Dziecko pogodne , bez goraczki.
A Ty jesteś pewna, ze to od zapalenia?
Bo powodów takiego charczenia może byc milion od suchego powietrza zaczynajac, przez alergie na kurz, po zwyczajne uczenie się nowych dźwiękow. Mi maly charczy od czasu do czasu tak, jakby z wlasnej woli, bo zalapal, ze umie. A tez jak tak zrobil pierwszy raz to akurat był po przeziebieniu i chcialam na calodobówkę jechać.

reklama
A jesteś pewna, że dziecko nie ma wrodzonej wiotkości krtani? To mija z wiekiem, ale właśnie objawem jest charczenie. Takie dzieci są też często bardziej podatne na infekcje.

Ja mam córkę z tą przypadłością, ale niestety ciężko mi powiedzieć jak to wyglada solo tak do końca, bo u nas jest też porażona strona głosowa. Jak była malutka to jej płacz był dosyć cichy i przypominał pochrapywanie świnki.

Do góry