reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jakimi farbami malować ściany?

Krainka

Fanka BB :)
Być może któraś z was była w sytuacji że przed zajściem w ciążę zaczęła remont. Bądź w trakcie go robiła. Na dniach mam mieć remont przedpokoju, który jest otwarty na salon i kuchnię. Potrzebuję jakiejś farby z małą ilością lotnych środków i mało śmierdzącą.
Z początkiem tygodnia mąż skończył remont w pokoju syna w środę z rana ostatnie poprawki i zakończenie malowania niby farba zawierała małą ilość środków lotnych ale do teraz jest zamknięty bo dalej śmierdzi.
Przedpokoju nie jestem w stanie zamknąć żeby się nie roznosiło po całym domu dlatego potrzebuje jakiejś sprawdzonej farby.

reklama
Być może któraś z was była w sytuacji że przed zajściem w ciążę zaczęła remont. Bądź w trakcie go robiła. Na dniach mam mieć remont przedpokoju, który jest otwarty na salon i kuchnię. Potrzebuję jakiejś farby z małą ilością lotnych środków i mało śmierdzącą.
Z początkiem tygodnia mąż skończył remont w pokoju syna w środę z rana ostatnie poprawki i zakończenie malowania niby farba zawierała małą ilość środków lotnych ale do teraz jest zamknięty bo dalej śmierdzi.
Przedpokoju nie jestem w stanie zamknąć żeby się nie roznosiło po całym domu dlatego potrzebuje jakiejś sprawdzonej farby.
W poprzednim mieszkaniu malowałam z mężem zwykłym duluxem i nic nie śmierdziało, a byłam już co najmniej w połowie ciąży, chociaż z punktu widzenia użytkowania później ich nie polecam.

Właśnie teraz miałam dulux fresh white i śmierdzi niesamowicie w prawdzie nie wiem czy to tak śmierdzi biała czy kolor ale jest okropny zapach.

Właśnie teraz miałam dulux fresh white i śmierdzi niesamowicie w prawdzie nie wiem czy to tak śmierdzi biała czy kolor ale jest okropny zapach.
My mieliśmy kolor, chyba z serii Easy Care. Ale w użytkowaniu słaba. Teraz w nowym mieszkaniu wszędzie Flugger i jestem bardzo zadowolona, tylko nie wiem jak z zapachem, bo tym razem remont robiła ekipa. Nie pamiętam żeby śmierdziała jak przychodziłam sprawdzać co i jak, ale może ja po prostu nie mam takiego węchu na te farby czy coś xD

Być może bo mi się bardzo wyostrzył pamiętam że używałam na rozstępy musteli i było super, a tym razem strasznie mi śmierdziała ale na szczęście zdążyłam się przyzwyczaić do zapachu. To samo z płynem do podłóg Ajax odpadł zbyt intensywny. Nie bardzo mi się wydzi rezygnować z remontu bo jak nie zrobię go w ciąży to później z maluchem tym bardziej.

Ja używałam raz goodhome czy jakoś tak śmierdząca bardzo. Pokoje malowałam magnatem ceramicznym, byłam wtedy w ciąży, jeszcze bardziej wyczulona na zapachy i nie kojarzę żebym śmierdziało, a malowana była też klatka schodowa i korytarze.

Ja mam w calym domu Dulux EasyCare i nie smierdziala wgl. Mam jakis szary odcien, szalwie, roz i fiolkowy. Zmywam wszystkie plamy wilgotna gabka. Mi odpowiada.

Malowaliśmy Beckers Designer w całym domu i nic mi nie śmierdziało 🙂

My malowalismy farba Kabe i rewelacja, nie bylo czuc nawet podczas malowania, a jak moi rodzice malowali Duluxem to mnie mdlilo.

reklama
My malowalismy farba Kabe i rewelacja, nie bylo czuc nawet podczas malowania, a jak moi rodzice malowali Duluxem to mnie mdlilo.
Dodam zdjęcie, czy to może ta?

Załączniki

• Screenshot_2024-02-26-08-49-51-20_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2024-02-26-08-49-51-20_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    162,4 KB · Wyświetleń: 58
Do góry