Dziewczyny, a jak wasze poprzednie ciąże? U mnie na pokładzie dwie córki i w poprzednich ciążach straszne mdłości i wymioty, teraz nic.... ciekawe czy mieć nadzieję na chłopca?

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

Dziewczyny, a jak wasze poprzednie ciąże? U mnie na pokładzie dwie córki i w poprzednich ciążach straszne mdłości i wymioty, teraz nic.... ciekawe czy mieć nadzieję na chłopca?

Ja też mam dwie córki i była tragedia, wymioty i mdłości non stop do 20tyg. Teraz jest ok, wiadomo czasem mnie mdli i dwa razy byloMam te same rozterki
W poprzedniej ciąży z synkiem nie miałam mdłości, a teraz jest masakra. Więc może będzie dziewczynka
Ale wątpię, że to ma przełożenie na rzeczywistość. Pewne po prostu każda ciąża inna
 ale w porównaniu z poprzednimi to niebo a ziemia. Tez licze że coś jest na rzeczy i że na chłopaka
 ale w porównaniu z poprzednimi to niebo a ziemia. Tez licze że coś jest na rzeczy i że na chłopaka 
to u mnie odwrotnie, w pierwszej miałam lekkie poranne mdłości i jest córka, teraz mdłości cały dzień więc nie wiem, czy to na chłopakaDziewczyny, a jak wasze poprzednie ciąże? U mnie na pokładzie dwie córki i w poprzednich ciążach straszne mdłości i wymioty, teraz nic.... ciekawe czy mieć nadzieję na chłopca?
 w obu chęć głównie na kwaśne
 w obu chęć głównie na kwaśne 
 jedyne co to zostały mi jeszcze drzemki w ciągu dnia i niestety nawrót rwy kulszowej, więc dumam, czy to koniec objawów bo pierwszy trymestr powoli będzie dobiegał końca, czy sobie szukam jakiegoś problemu..
 jedyne co to zostały mi jeszcze drzemki w ciągu dnia i niestety nawrót rwy kulszowej, więc dumam, czy to koniec objawów bo pierwszy trymestr powoli będzie dobiegał końca, czy sobie szukam jakiegoś problemu.. spać mogę bez limitu
 spać mogę bez limitu 
Dziewczyny, a jak u Was obecnie wyglądają objawy ciążowe? Ja już mam wrażenie, że nawet piersi zaczynają mnie mniej boleć, a czasem nie bolą wcalejedyne co to zostały mi jeszcze drzemki w ciągu dnia i niestety nawrót rwy kulszowej, więc dumam, czy to koniec objawów bo pierwszy trymestr powoli będzie dobiegał końca, czy sobie szukam jakiegoś problemu..
U mnie najpierw królowały twarożki i śledzie, a teraz mam odruch wymiotny ile razy mój zapas śledzi patrzy na mnie z lodówkiKuźwa laski, powiem wam, że moja dieta to jest mega różnorodna i wartościowa, cheese z maca i chetosy serowe to jedyne rzeczy jakie mi wchodzą przy tych mdłościachpocieszcie, że nie jecie tylko jarmużu i szpinaku

Robię te na NFZ, tj. chyba pappa i USG prenatalne. Przy czym mam świadomość, że pappa to statystyka.Dzień dobrychciałam Was zapytać o badania prenatalne - jakie robicie? To moja pierwsza ciąża, od kiedy w niej jestem mam wrażenie że w ogóle nie ogarniam świata i gorzej przyswajam wszystkie informacje, mózg jak orzeszek
Mam skierowanie na test PAPPA, ale czytałam że on określa tylko prawdopodobieństwo wystąpienia wad i że często nijak ma się to do rzeczywistości, że może przynieść tylko ogromny stres, w sensie że test pokazuje ryzyko jakichś wad, a w ogóle może ich nie być. Trochę się boję go robić przez to czego się naczytałam. Mam też skierowanie na Veracity z Medicover, ale czytałam, że chyba Nifty jest lepsze. Jak jest u Was? Chętnie poczytam jakie jest Wasze zdanie, doświadczenie, bo czuję się skołowana tym wszystkim.
W ciąży z córką mdliło mnie i wymiotowałam pół ciąży i teraz jak na razie podobnie. Wcale bym się nie obraziła za kolejną córkę - ciuchy by mi się zamortyzowałyDziewczyny, a jak wasze poprzednie ciąże? U mnie na pokładzie dwie córki i w poprzednich ciążach straszne mdłości i wymioty, teraz nic.... ciekawe czy mieć nadzieję na chłopca?

i chyba tyle, spioch mnie łapie popołudniem ale jak zrobie drzemke gorzej sie czuje niż przed, wiec śpie tylko jak nie dam rady wytrwać i po prostu przysypiam. Brzuch mi wywaliło,juz czuje że jest to nie moja oponka a brzuch ciążowy
 i chyba tyle, spioch mnie łapie popołudniem ale jak zrobie drzemke gorzej sie czuje niż przed, wiec śpie tylko jak nie dam rady wytrwać i po prostu przysypiam. Brzuch mi wywaliło,juz czuje że jest to nie moja oponka a brzuch ciążowy