Jestem w 11 tyg zaraz wchodzę w 12 tydzień czekam za prenatalnymi we wtorek ogólnie od początku ciąży słyszę jakieś problemy normy i sam stres . Lekarka moja stwierdziła że nie ma wód płodnych dziecko się dusi i ma nadzieję że dotrwam do prenatalnych bo sama jest ciekawa co tam wyjdzie . 3 h później pojechałam za namową lekarza innego po konsultacji telefonicznej na izbę przyjęć we Wrocławiu gdzie Pani doktor dokładnie mnie zbadała i powiedziała że wody są dziecko ma miejsce żeby się ruszać co nawet zaobserwowałyśmy na ekranie że się rozpycha faktycznie stwierdziła że wód mogło by być więcej ale mówiła też że na tak wczesnym etapie jest wszystko malutkie że te wody jeszcze mogą nająć bo one będą nachodzić całą ciążę i raz może być ich więcej raz mniej bo dzidzia też rośnie . Kazala spokojnie czekać do prenatalnych i pić 2-3 l wody dziennie . Bardzo się denerwuje bo w sumie to jest nasz mały cud po wielu latach starań i nie udanych ifv nie wiem co myśleć . Dołączam zdj USG z 1 i 2 gabinetu widać różnicę odrazu
reklama
ver6ena
Zaangażowana w BB
Wiesz co na tych zdjęciach jest inny kąt w ogóle i na pierwszym pęcherzyk jest przez to zakrzywiony. Po prenatalnych będziesz wiedziała jak oblicza ile masz dokładnie wód. Na tą chwilę nic więcej nie można powiedzieć. Postaraj się nie myśleć o tym i nie denerwować, bo to może zaszkodzić bardziej. Wtorek już tuż tuż. Trzymaj się!
No właśnie mi lekarka we Wrocławiu jak by zasugerowała że te zdj jest bardzo przybliżone i tak faktycznie zrobione jak było powiedzieć lekarz chciał żeby tak to wyglądało bo miał wątpliwości i poprostu to tak wygląda . Tylko że ona mi powiedziała że wód nie ma wcale i dziecko się może udusić a tu jednak 3h później wody są . To jest dla mnie bardzo dziwne no nic pozostało mi czekać . Po prostu jest mało informacji w internecie na ten temat wszystko raczej że wody się mierzy ale na późniejszym etapieWiesz co na tych zdjęciach jest inny kąt w ogóle i na pierwszym pęcherzyk jest przez to zakrzywiony. Po prenatalnych będziesz wiedziała jak oblicza ile masz dokładnie wód. Na tą chwilę nic więcej nie można powiedzieć. Postaraj się nie myśleć o tym i nie denerwować, bo to może zaszkodzić bardziej. Wtorek już tuż tuż. Trzymaj się!
To moja 1 ciąża więc nie wiem jak to wygląda z takim prowadzeniem . Ogolnie też przez to pani doktor była lekko w szoku twierdząc że na tak wczesnym etapie jest wszystko malutkie i że te wody prawdopodobnie jeszcze najdą bo one stopniowo będą nachodzić i jest taka wielka szansa . Tylko że pani stwierdziła że nie ma wód później byłam na wizycie w klinice gdzie lekarz stwierdził że jak dla niego wszystko ładnie tydzień później wizyta znowu u pani doktor która stwierdziła że nie ma wód po konsultacji z lekarzem z kliniki pojechałam na izbę przyjęć i tam nagle okazało się że dzidziuś ma się dobrze i ma miejsce na to aby spokojnie się poruszyć . Dlatego po prostu sama nie wiem co o tym myślećAle czy tak wcześnie w ogóle sprawdza się wody? Wszędzie piszą, że najwcześniej na połówkowych.
Udusić to się za bardzo nie ma jak, bo przecież są ciąże z PPROM prowadzone tygodniami.
Lady Loka
Fanka BB :)
No to może olać tą panią, bo widocznie ma jakiś problem i znaleźć innego lekarza?To moja 1 ciąża więc nie wiem jak to wygląda z takim prowadzeniem . Ogolnie też przez to pani doktor była lekko w szoku twierdząc że na tak wczesnym etapie jest wszystko malutkie i że te wody prawdopodobnie jeszcze najdą bo one stopniowo będą nachodzić i jest taka wielka szansa . Tylko że pani stwierdziła że nie ma wód później byłam na wizycie w klinice gdzie lekarz stwierdził że jak dla niego wszystko ładnie tydzień później wizyta znowu u pani doktor która stwierdziła że nie ma wód po konsultacji z lekarzem z kliniki pojechałam na izbę przyjęć i tam nagle okazało się że dzidziuś ma się dobrze i ma miejsce na to aby spokojnie się poruszyć . Dlatego po prostu sama nie wiem co o tym myśleć
Tak też planuje zrobić ale czekam na prenatalne żeby wykluczyć faktycznie wady . Chodź z 2 strony myślę sobie że faktycznie jak by było tak źle to chyba bym nie utrzymała tej ciąży już dawno albo mam mylne mniemanie i poprostu żyje taką nadziejąNo to może olać tą panią, bo widocznie ma jakiś problem i znaleźć innego lekarza?
Lady Loka
A ona jest uprawniona do robienia prenatalnych? Sprawdzałaś?Tak też planuje zrobić ale czekam na prenatalne żeby wykluczyć faktycznie wady . Chodź z 2 strony myślę sobie że faktycznie jak by było tak źle to chyba bym nie utrzymała tej ciąży już dawno albo mam mylne mniemanie i poprostu żyje taką nadzieją
Prenatalne będę robiła we Wrocławiu w miejscu do tego przeznaczonym krew byłam już pobrać USG we wtorek wynik będzie w gabinecie u lekarza który będzie robił prenatalne. Nie no u niej bym nie zrobiła bo jeszcze bym mogła paść na zawał w tym gabinecie . Ogólnie byłam u niej 3 razy i myślę że na tym skończymy i ciążę przeniosę do większego miasta gdzie mają lepszy sprzęt. Ale dziwi mnie taka rozbieżność zdań co robiła by to specjalnie ? Po coA ona jest uprawniona do robienia prenatalnych? Sprawdzałaś?
reklama
Lady Loka
Może niewiedza? Niedouczenie? Brak aktualizowania wiedzy? Może takie zblazowanie po wieloletniej pracy?Prenatalne będę robiła we Wrocławiu w miejscu do tego przeznaczonym krew byłam już pobrać USG we wtorek wynik będzie w gabinecie u lekarza który będzie robił prenatalne. Nie no u niej bym nie zrobiła bo jeszcze bym mogła paść na zawał w tym gabinecie . Ogólnie byłam u niej 3 razy i myślę że na tym skończymy i ciążę przeniosę do większego miasta gdzie mają lepszy sprzęt. Ale dziwi mnie taka rozbieżność zdań co robiła by to specjalnie ? Po co
Cięzko stwierdzić. Mialam podobną babkę w 1 ciązy, tylko u mnie znowu bylo w drugą stronę, nie zwrócila uwagi na jedną rzecz i skończylo się tragedią. Ale też opinie miala, że jest dobrą lekarką, tylko chyba własnie z czasem przestała być uważna i profesjonalna.
Podziel się: